berita

Karya Mamat Khalid, 17 Puasa & 6 Lagi Sajian Filem Popular Di Astro Ramadan & Raya Kali Ini

May 24th, 2019 | by Bieha
Kini Trending

Berbuka puasa dengan keluarga memang best. Tambah-tambah bila balik kampung dan dapat berkumpul dengan makcik pakcik, sepupu sepapat, adik beradik. Meriah betul!

Bila dapat berkumpul tu, memang makan pun sampai 2-3 pinggan lah. Orang kata, lebih ramai, lebih berselera. Bila dah ramai-ramai tu, satu aktiviti yang wajib adalah tidur lambak depan tv dan layan tengok movie sampai lebam. Orang kata, masa ni lah nak bonding!

Eh, dengar cerita, sempena bulan Ramadan dan Hari Raya ni, Astro ada tayangkan filem-filem yang memang gempak tau!

Ada banyak filem blockbuster yang korang boleh nikmati seisi keluarga!

Haa..kalau korang nak tahu, sempena bulan Ramadan dan Syawal yang bakal tiba ni, Astro ada menyajikan pelbagai filem-filem popular melalui saluran Astro First (Ch 480), Astro Best (Ch 481) dan On Demand (sambungan Astro PVR).

Bukan calang-calang tau filem ni semua. Dahlah ada macam-macam genre, gerenti korang satu keluarga terhibur depan tv nanti. Nak tahu antara filem yang akan ditayangkan nanti? Nah..tengok ni..

How To Train Your Dragon 3

Related image

Spiderman Into The Spiderverse (hanya terdapat di Astro On Demand)

Related image

Bikers Kental 2

Image result for Bikers Kental 2

 Lego Movie 2

Image result for lego movie 2
Happy Death Day 2

Image result for happy death day 2

Amacam? Best kan semua filem-filem ni? Ada filem aksi, animasi, komedi, thriller dan kartun. Memang sesuai untuk tontonan seisi keluarga. Yang lagi gempak, filem-filem ini bukan je boleh didapati pada bulan Ramadan, tetapi akan berterusan sehingga bulan Syawal.

Tapi..antara filem yang ditunggu-tunggu ialah..

Sajian Mamat Khalid untuk semua, kali ni, 17 Puasa pulak!

Image result for 17 puasa mamat khalid

Selepas kejayaan 16 Puasa tahun lepas, filem yang terkenal dengan tagline “Yak Yak Yeah!” ni akan bersambung dengan sekuel 17 Puasa pulak. Yeay! Geng Plastik Hitam kini kembali!

Filem tele-komedi arahan Mamat Khalid, yang mengisahkan tentang sekumpulan sahabat yang sukar untuk puasa ni, akan membawa kita semua berjalan bersama 6 sekawan yang punyai misi menghantar Rashid yang gila ke Hospital Tanjung Rambutan. Tapi, dalam perjalanan tu, diorang tetap mencari port yang selamat untuk ponteng puasa dan akhirnya tertangkap! Macam biasa, van jenazah standby 24-7!

Haa..kalau korang nak tahu apakah kesudahannya, jangan lupa subscribe 17 Puasa di Astro First Saluran Eksklusif dan On-Demand, sekarang juga!

Jangan lupa subscribe!

Apa tunggu lagi, jomlah subscribe saluran Astro First (Ch 480), Astro Best (Ch 481) dan On Demand (sambungan Astro PVR) sekarang! Alaa..dengan hanya RM10 hingga RM15 bagi setiap filem, korang dah boleh nikmati pelbagai filem menarik dan dalam masa yang sama dapat mengeratkan silaturrahim antara keluarga di musim perayaan ni.

Nak maklumat lebih lanjut? Klik je sini.

Selamat Menyambut Bulan Ramadan dan Selamat Hari Raya!