berita

Kononnya Kerja Masuk Buku Dalam Sampul, Apa Yang Wanita Ini Dapat ‘Sampah’ Semata-Mata

June 19th, 2017 | by Hanis Aliaa
Isu & Kontroversi

Siapa ja yang taknak buat duit lebih. Tambahan, sekarang ni taraf hidup sangat tinggi memaksa kebanyakan kita untuk buat kerja sampingan. Bukan itu saja, suri rumah turut sama nak buat kerja part time demi membantu suami mendapatkan pendapatan sampingan.

Ini yang berlaku kepada seorang suri rumahtangga apabila niat untuk mencari pendapatan sampingan berkecai sebab dia seperti ditipu oleh orang yang menawarkan khidmat untuk kerja di rumah. Asalnya dia dijanjikan hanya memasukkan buku ke dalam sampul. Apa yang dia dapat adalah sesuatu yang berbeza.

Kerja senang, bayar mahal.

Copy paste dialog yang sama.

“Itulah kerja part-time tu..”

Wahhh..Mudah je kerja awak. Cakap kerja lain, yang kena buatnya lain. Hati-hati okay semua. Jangan mudah terpedaya dengan benda macam ni. Dah ramai yang kena.

Kredit : Awal Uker