berita

Korang Hantu Durian Tapi Takut Nafas Berbau? Cuba Produk Listerine Ni Untuk Nafas Lebih Segar!

June 14th, 2021 | by Sya Alkaf
Shout Out!

Orang Malaysia ni memang rata-ratanya hantu durian kan? Bila tiba musim durian je kita semua memang teruja habis, kalau boleh siang malam nak makan durian.

Tapi lepastu jadi risau pula nak berborak dengan orang sekeliling, yelah nafas korang memang dah sah-sah melekat bau durian, member belum datang dekat pun dah boleh terhidu bau nafas korang tu tau.

Sekarang tak payah risau dah, Listerine boleh tolong korang!

Kalau korang tak tahu, sebenarnya durian bukan sahaja menyebabkan nafas berbau tapi ia juga boleh mengakibatkan plak pada gigi serta masalah gusi jika kita tidak mengamalkan langkah penjagaan oral yang betul.

Kredit foto: Popular Science

Tapi jangan risau geng, masalah kecil je ni. Tak adalah sampai kita semua kena berhenti makan durian pun tau.

Korang hanya perlu menambah baik rutin penjagaan mulut dengan menggunakan cairan kumur Listerine setiap kali korang habis makan durian.

Dengan cara ni, semua masalah oral tadi boleh dielakkan dan korang juga boleh terus menikmati durian tanpa perlu risaukan nafas berbau lagi!

Penggunaan Listerine ni sebenarnya bukanlah lepas makan durian atau bila perlu je, ianya penting untuk diamalkan secara berterusan setiap kali selepas memberus gigi untuk perlindungan oral menyeluruh demi kesihatan mulut yang lebih terjamin :)

Listerine Cool Mint 

Listerine Cool Mint terbukti berkesan membunuh 99.9% kuman punca nafas berbau. Ia diperkaya dengan komponen asli seperti essential oils (eucalyptol, methyl salicylate, thymol dan menthol) untuk proses pembersihan mulut secara menyeluruh bagi membendung masalah plak dan gusi.

Produk ni juga tersedia dalam varian tanpa kandungan alkohol (less intense).

 

Listerine Total Care

Listerine Total Care didatangkan dengan 6 kebaikan termasuklah 2 kali lebih banyak fluoride untuk gigi yang lebih kuat, berkesan mengurangkan pembetukan plak, memutihkan gigi secara alami, membunuh 99.9% kuman, nafas segar berpanjangan dan membantu untuk membentuk gusi yang sihat dalam tempoh 2 minggu pengunaan!

Listerine Healthy White

 

Listerine Healthy White diperkaya dengan lemon dan garam yang terbukti secara klinikal mampu memutihkan gigi hanya dalam masa 2 minggu*.

Ia mengurangkan dan mencegah kotoran pada gigi dari terus terbentuk supaya korang dapat tampil lebih yakin! Bolehlah korang nikmati kopi tanpa perlu risaukan gigi kuning lepas ni!

Listerine dan Watsons nak bagi korang durian sehingga 105kg!

Dah tahu cara penjagaan mulut yang betul, sekarang bolehlah korang makan durian banyak-banyak! Lagi best, kalau makan durian free kan?

Haa inilah dia peluang korang! ikuti langkah dibawah untuk memenangi durian sehingga 105kg!

  1. Beli produk Listerine dan kumpul sebanyak mungkin resit pembelian sepanjang tempoh peraduan berlangsung dari 25 Mei – 30 Jun 2021
  2. Adakah Listerine berkesan untuk mencegah masalah mulut berbau? ( Jawab ya atau tidak)
  3. Hantarkan kiriman Whatsapp berserta resit pembelian, nama penuh, 4 angka terakhir IC dan jawapan korang ke 017-2529742

Antara hadiah yang ditawarkan:

Tempat pertama –  30kg Durian + RM50 Watsons Gift Card untuk 2 pembeli terbanyak (Top 1 – 2)

Tempat kedua – 15kg Durian + RM50 Watsons Gift Card untuk 3 pembeli terbanyak (Top 3 – 5)

Saguhati – RM10 Grab Food E-Voucher untuk 100 pembeli terbanyak (Top 6 – 105)

Untuk pembelian secara atas talian di Watsons Online Store korang boleh klik di SINI. Cepat dan Mudah!

Jika korang berminat nak tahu lebih lanjut tentang produk Listerine korang boleh layaran laman sosial media rasmi mereka di SINI.

*berdasarkan kajian klinikal AS pada tahun 2013

SKIP THIS AD ×