berita

Korang Runner Hebat Atau Nak Beriadah Bersama Keluarga? Boleh Join Sunway The Good Run 2019!

September 20th, 2019 | by Noraniza
Kesihatan & Hidup Aktif

Sumber: Facebook Sunway The Good Run

Siapa kata individu yang fit je boleh join running event? Mitos je semua tu! Sebenarnya, ramai je yang sertai aktiviti macamni! Tak kiralah umur berapa, kurus ke, gemuk ke, kaki runner or ataupun join untuk suka-suka.

Malah, bila korang turut serta aktiviti Sunway The Good Run 2019 ni,  korang bakal membantu orang yang memerlukan tau! Siapa dan bagaimana? Jom baca sampai habis.

Buat pengetahuan pembaca OHBULAN!, semua kutipan Sunway The Good Run 2019 bakal disalurkan ke organisasi berkaitan dengan penyakit kanser. Kiranya sambil lari-lari tu, korang beramal juga! Baguskan?

Sunway The Good Run 2019 dibahagikan kepada 3 kategori iaitu:

5km

Kanak-kanak: 4-12 tahun
Terbuka: 13 tahun ke atas
Yuran Pendaftaran: RM45

10km

Lelaki Terbuka/veteran : 16 tahun dan keatas / 40 tahun dan ke atas
Wanita Terbuka/ veteran: 16 tahun dan ke atas/ 40 tahun dan ke atas
Yuran Pendaftaran:RM 55

20km

Lelaki Terbuka/veteran : 16 tahun dan keatas / 40 tahun dan ke atas
Wanita Terbuka/ veteran: 16 tahun dan ke atas/ 40 tahun dan ke atas
Yuran Pendaftaran:RM 65

Sumber: Facebook Sunway The Good Run

Nak tahu apa yang lebih menarik? T-shirt, medal dan item tajaan tidak dibuat daripada bahan-bahan berunsur plastik tau! Sebab Sunway The Good Run 2019 ni juga menekankan aspek sayangi alam sekitar gitu.

Malah, semua peserta juga diminta untuk membawa botol air sendiri. Nanti boleh refill di stesen-stesen yang disediakan.

Ha, tunggu apa lagi. Banyak faedah dalam satu aktiviti ni. Buat korang yang nak tahu maklumat lanjut, boleh semak di www.sunwaythegoodrun.com atau di  Sunway The Good Run’s official Facebook Page!

Jumpa di sana!

Sumber: Facebook Sunway The Good Run

The following two tabs change content below.

Noraniza

Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)