berita

[KUIZ] Jom Uji Pengetahuan Korang Pasal Smartphones. Kalau Level Cikai Pakai Phone Biasa Je Beb!

January 14th, 2019 | by Mastura
Kuiz Hari Ini

Tahun 2019 memang dinantikan ramai penggemar gajet. Mana taknya, semua tertunggu-tunggu keluaran terbaru kat pasaran.

Tapi sebagai generasi baru yang celik gajet, korang mesti tau macam-macam perkara pasal smartphone ni kan? Hmm.. Nak tau korang hebat ke tak, jom try kuiz ni dulu.


Haa.. Korang dapat yang mana? Kalau yang expert tu korang mesti tau pasal Huawei Mate 20 Pro!

Tau tak pasal Huawei Mate 20 Pro? Tampil dengan design yang elegen dan lebih nipis serta bateri dengan pengecasan yang pantas. Huawei Mate 20 Pro adalah android yang terbaik di pasaran tahun 2018.

Kalau korang nak tau Huawei Mate 20 Pro ni ada 4 warna vibrant seperti emerald green dan midnight blue yang memberikan refleksi berbeza bila terkena cahaya. Takde lagi kesan cap jari dengan permukaan telefon yang diperbuat dengan kaca. Korang pun takde la kena hempap dengan phone bila tengah syok baring sambil scroll Instagram sebab Huawei Mate 20 Pro ni jugak anti gelincir.

Selain tu, feature yang paling best mestilah pengecasan baterinya yang pantas. Korang cuma perlukan 30 minit untuk cas bateri sehingga 70 peratus. Laju giler wey!

Haa.. Ni kami senaraikan lagi feature best yang korang boleh temui pada Huawei Mate 20 Pro:

  • Lensa LEICA dengan sudut ultra lebar
  • Pengimbas cap jari dalam skrin
  • OLED Curve Skrin
  • Pengimbas Wajah secara AI

Huawei tarik perhatian dengan Huawei Matebook X Pro dan jam pintar Watch GT. Rugi kalau korang takde gajet ni!

HUAWEI MateBook X Pro antara komputer riba yang terbaik kat pasaran. Dah la nipis, ringan pulak tu! Confirm jadi pilihan korang yang bekerja secara bebas. Selain tu skrinnya juga besar meliputi hingga 91% badan komputer riba tau. Puas nak tengok desktop!

Korang jangan risau pasal bateri sebab HUAWEI MateBook X Pro memiliki kuasa dalaman yang tinggi iaitu 57.4 Wh yang mampu bertahan sehingga 12 jam hanya dengan sekali cas . Beratnya cuma 1.33kg dengan ketebalan 14.6mm je.

HUAWEI Watch GT ialah jam tangan pintar dengan ketahanan bateri selama 2 minggu. Bagi korang yang aktif bersukan jam ni pasti menepati citarasa korang kerana cirinya yang klasik dan tahan lasak selain dilengkapi dengan TruSeen 3.0 pengesan kadar degupan jantung. Jam ini sesuai digunakan untuk pelbagai sukan dan aktiviti berenang kerana dilengkapi dengan 5ATM water resistance.

Banyak juga gajet menarik daripada Huawei ni rupanya. Kalau korang nak tau lebih lanjut tentang gajet Huawei ni, korang boleh pergi sahaja ke laman web Huawei. Jom, dapatkan gajet Huawei hari ni. Confirm berbaloi-baloi.

The following two tabs change content below.