berita

[KUIZ] Korang Ada Skill Untuk Jadi Detektif Tak? Try Jawab Ni!

November 28th, 2018 | by Mastura
Kuiz Hari Ini

Korang pernah tak berangan nak selesaikan kes ala-ala detektif? Admin dulu kan, selalu berangan nak jadi Detektif Conan. Tapi dah besar jadi writer pula. Eh!

Haa. Apa kata korang cuba kuiz ni untuk uji sejauh mana sifat detektif dalam diri korang. Selamat mencuba!

 

Kisah penyiasatan penuh debaran, The Bridge!

Haa.. Kalau korang nak tau, The Bridge ni merupakan salah satu siri original Viu yang menampilkan teraju utama daripada Malaysia dan Singapura.

Siapa je tak kenal pelakon kacak dan berbakat Bront Palarae dan Rebecca Lim, aktress cantik dari negara seberang. Confirm tak mengecewakanlah story ni. Kalau korang nak tau, cerita ni merupakan adaptasi daripada drama Scandinavian dan ini merupakan satu-satunya The Bridge versi Asia tau!

Mampukah detektif Malaysia & Singapura bekerjasama selesaikan kes?

Apa yang bestnya, kisah pembunuhan ni melibatkan dua negara di mana mangsa bunuh telah dikerat dua lalu ditinggalkan di atas jambatan yang menghubungkan Singapura dan Malaysia.

Kat sinilah detektif daripada Malaysia dan Singapura terpaksa bekerjasama untuk selesaikan kes ni. Bukan senang okay nak siasat kes pembunuhan bila melibatkan dua buah negara. Dah la diorang ni tak berapa nak ngam. Agak-agak boleh ke?

Kes ni dalam tak sedar boleh effect hubungan antara Malaysia dan Singapura. Yela! Sebab kes ni relate dengan isu seperti pemerdagangan manusia yang memang besar impaknya.

Jom layan kisah penyiasatan hebat ni. Confirm puas hati!

Korang boleh saksikan drama bersiri The Bridge ni di NTV7 pada jam 10 malam dan di Viu pada pukul 11 malam mulai 26 November 2018 ni! Drama ni akan bersiaran pada hari Isnin dan Selasa setiap minggu.

Nak tau lebih lanjut tentang cerita ni korang klik je kat siniSo korang, stay tuned okay!