berita

[KUIZ] Siapa Pesaing Korang Kalau Korang Dalam Industri Hiburan?

November 8th, 2018 | by Bieha
Kini Trending

Korang pernah terfikir tak kalau korang adalah selebriti terkenal dalam bidang hiburan tanah air? Agak-agak, korang akan jadi apa? Pelakon, penyanyi, model, pengacara atau social media influencer? 

Nampak dunia hiburan ni macam seronok kan? Yelah, penuh dengan glamor, semua orang kenal, ada peminat, senang cerita memang best lah. Tapi sebenarnya, bukan senang tau nak berada dalam industri ni sebab korang kena bersaing dengan ramai sangat artis, pelakon dan selebriti tanah air yang berbakat dan hebat. Hati korang memang kena kental lah!

Haa..tapi sebelum tu, korang nak tahu tak siapa agaknya yang akan jadi pesaing korang dalam industri hiburan ni. Jom try kuiz ni dulu!

Haa..macam mana? Bukan calang-calang kan pesaing korang? Kalau korang nak kenal lebih dekat dengan selebriti ni, apa kata korang vote diorang dalam Calpis Lychee Battle!

Jom tengok selebriti-selebriti ni bertarung dalam Calpis Lychee Battle!

Kalau korang nak tahu, Calpis dah pun lancarkan perisa baharu iaitu Calpis Fiber Lychee!

Bukan je rasanya yang sedap, Calpis Fiber Lychee ni jugak dilengkapi dengan polidekstrosa, iaitu sejenis serat makanan yang boleh membantu meningkatkan bifidobakteria usus dan mengekalkan mikroflora usus yang baik. Yang paling penting, kandungan gula dalam Calpis Fiber Lychee ni juga rendah. Senang cerita, memang baguslah untuk sistem pencernaan korang! 

Haa..untuk memberi kesedaran tentang kesihatan usus, Calpis juga telah mengadakan satu pertandingan yang menarik dan kreatif iaitu Calpis Lychee Battle! Memandangkan, aplikasi Tik Tok tengah jadi trend sekarang, Calpis mengambil peluang ni untuk terus menyebarkan kegembiraan dan kebaikan di kalangan rakyat Malaysia menerusi produknya.

Ramai tau selebriti popular yang akan join battle ni, seperti Elcah, Adira Salahudi, Atita Haris, Mia Sara, Hafidz Roshdi, Emma Maembong, Apple Tan dan Yang Bao Bei! 

Dalam Calpis Lychee Battle ni, berlatar belakangkan lagu tema Calpis,  diorang kena cipta gerak tari diorang sendiri sambil beraksi dengan Calpis Fiber Lychee dan menggunakan aplikasi Tik Tok. Yang lagi tak sabar, diorang ni akan berlawan sesama sendiri untuk rebut gelaran juara!

Oh ya, tak lama lagi, Calpis Lychee Battle ni akan dibuka kepada umum, ini bermakna, korang pun boleh join battle ni dan duet dengan selebriti yang menang nanti.  Kalau menang, korang berpeluang untuk bawa balik hadiah wang tunai lumayan serta produk dari Calpis. Wee!

Vote sekarang untuk tentukan siapa pemenang!

Haa..sekarang ni tugas korang adalah untuk pergi ke Instagram selebriti ni, vote, lepas tu komen siapa yang korang rasa paling best serta layak untuk jadi juara Calpis Lychee Battle! Kat bawah ni kami senaraikan Instagram diorang. Check it out!

  1. Elcah : https://www.instagram.com/elcah/

2.  Adira Salahudi : https://www.instagram.com/adirasalahudi/

3. Atita Haris : https://www.instagram.com/atitaharis/

4. Mia Sara : https://www.instagram.com/therealmiasara/

5. Hafidz Roshdi : https://www.instagram.com/hafidz.roshdi/

6. Emma Maembong: https://www.instagram.com/emma_maembongofficial/

7. Apple Tan: https://www.instagram.com/apple921/

8.Yang Bao Bei : https://www.instagram.com/yangbaobei94/

Tak sabar nak tunggu dan tengok siapa yang akan jadi juara Calpis Lychee Battle ni.

Jangan lupa stay tuned kat Facebook Calpis Malaysia untuk sebarang update dan maklumat lanjut. Sambil-sambil vote selebriti favorite korang untuk Calpis Lychee Battle tu, jangan lupa minum Calpis tau!

0

Most Read Today