berita

Kulit Kian Mulus! – Tampil Lebih Yakin Dengan Rawatan Carbon Laser Pada Harga Mampu Milik

September 21st, 2020 | by Intan Mahsuri
Shout Out!

Masalah kulit kusam dan berjerawat cukup digeruni oleh para wanita. Mana taknya, masalah kulit wajah boleh buatkan kita rasa insecure dan hilang keyakinan diri. Lagi teruk bila ada orang tertekan dan alami stress melampau disebabkan kulit wajah mereka sering menjadi buah mulut orang.

Namun begitu, sebenarnya ada je cara yang selamat dan mudah tapi dalam masa yang sama memang efektif. Kesan yang boleh nampak selepas rawatan walaupun tak ketara sangat. Yang penting, kulit rasa tegang dan bersih je selepas rawatan.

Carbon laser & brightening laser bantu exfoliate kulit dan cerahkan wajah

Bagi korang yang belum pernah melakukan rawatan kulit, rawatan carbon laser dan brightening laser antara pilihan rawatan terbaik yang korang boleh lakukan. Prosedur rawatan yang ringkas, cepat tetapi berkesan ini memang sesuai sangat untuk dilakukan oleh korang yang sentiasa on the go.

 

Prosedur kedua-dua rawatan ini juga tidak menyakitkan tetapi hasil yang diberikan pada kulit wajah memang curlasss habis. Kulit tampak glowing, cerah, anjal dan tegang selepas rawatan.

Serendah RM130 untuk sekali rawatan

Kebetulan sekarang Dr Chong Clinic sedang mengadakan promosi kaw-kaw. Untuk pakej rawatan carbon laser dan brightening laser hanya RM390 untuk 3 sesi rawatan.

Jangan salah faham pulak ye, rawatan carbon laser dan brightening laser ni datang dalam satu pakej. Maknanya bila korang datang buat treatment, korang akan buat kedua-duanya sekali untuk setiap temu janji.

Sebab itulah korang tak boleh lepaskan peluang untuk merasai sendiri pengalaman menjalani prosedur ni kerana harga asal mencecah RM2100 tau.

**Promosi sah sehingga 30 September 2020.

Produk penjagaan wajah yang digunakan semasa prosedur rawatan dilakukan diimport khas dari Itali.

Hasil selepas treatment! Berbaloi cuba…

Admin kongsikan sikit pengalaman admin try treatment carbon laser dan brightening laser.

Ini adalah pemandangan pertama bila korang singgah ke Dr Chong Clinic. Staff dekat sini akan sambut korang dan bantu untuk daftarkan korang untuk treatment yang korang nak buat.

Pertama kali korang datang ke Dr Chong Clinic, korang akan ada sesi consultation dengan Dr Chong. Masa ni Dr Chong akan check dahulu keadaan kulit korang sebelum rawatan dijalankan.

Selepas itu, kulit wajah korang akan dibersihkan terlebih dahulu dan Dr Chong akan test laser untuk lihat tahap laser yang sesuai untuk kulit korang.

Kemudian, karbon akan disapu pada wajah dan dibiarkan seketika dan barulah proses laser dijalankan. Untuk menghilangkan karbon pada wajah, laser dilakukan dalam 3 pusingan sebelum rawatan brightening laser dilakukan.

Masa ni, kulit korang memang akan kelihatan glowing dan bersih sangat-sangat. Rawatan ni tak menyakitkan tetapi kulit akan rasa sedikit kering. Menurut Dr Chong, normal untuk kulit jadi lebih kering selepas rawatan laser. Jadi, wajib pakai pelembap wajah dan sunscreen.

Ini adalah hasil sebelum dan selepas rawatan. Kulit memang akan nampak jelas lebih tegang.

Pastikan selepas rawatan dalam tempoh seminggu jangan guna apa-apa whitening atau brightening krim. Cukup hanya cuci wajah bersih, guna pelembap wajah dan sunscreen.

Alhamdulillah sehingga hari ini kulit admin masih lagi glowing dan bersih. Tak pakai foundation pun kulit tetap onsss. Ahli terapi Dr Chong Clinic juga ada berkongsi beberapa tips berkesan untuk penjagaan wajah. Yang penting nasihat yang diorang kasi tu memang menjadi.

Ini pula testimoni pelanggan tetap Dr Chong Clinic. Korang tengok la sendiri perubahan kulit wajah dia selepas dapatkan rawatan carbon laser dan brightening laser di Dr Chong Clinic. Memang bersih la wajah dia dari masalah jerawat selepas beberapa treatment. Rugi kalau korang tak cuba.

Selebriti pun pilih Dr Chong Clinic…

Servis Dr Chong Clinic memang tip top. Bukan saja pekerjanya ramah tetapi layanan yang mereka berikan juga sangat mesra. Sementara menunggu, korang boleh minum kopi atau teh mahupun air kosong yang telah disediakan. Kiranya masa menunggu tu, tak la kita rasa bosan.

Mungkin sebab inilah Alvin Chong , Cik Manggis & Datin Paduka Umie Aida juga buat rawatan wajah di sini. Bukan apa, servis baik, treatment pula memang berkesan. Harga pulak murah, memang berbaloi la buat rawatan dekat Dr Chong Clinic.

Jadi, memang tak peliklah kalau diorang pilih Dr Chong Clinic sebagai klinik rawatan wajah pilihan.

Ulang tahun ke-4 Dr Chong Clinic tawar hadiah sehingga RM100,000

Sekarang sempena ulang tahun ke-4 Dr Chong Clinic, korang boleh menang pelbagai hadiah menarik termasuk sebuah kereta Proton Saga bila korang buat rawatan di sini.

Jadi, apa lagi yang korang tunggu? Jom hubungi Dr Chong Clinic melalui Facebook massenger atau direct massage di Instagram diorang, tak pun korang bolehterus je klik link WhatsApps https://wa.link/boekof dan dapatkan rawatan wajah untuk kulit korang di Dr Chong Clinic hari ini juga.

Nak tahu lebih lanjut mengenai Dr Chong Clinic, korang klik saja link di bawah.

Website: Dr Chong Clinic

Facebook: Dr Chong Clinic

Instagram: @drchongclinic

×