berita

Lama Tak Jumpa Sebab PKP, Ibu Buat ‘Surprise’ Pakai Maskot Masa Birthday.. Anak Terus Menangis!

September 20th, 2021 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Tak dinafikan ramai yang merindui keluarga serta anak tersayang yang telah lama berjauhan sejak beberapa bulan ini. Berpisah dengan insan yang tersayang dalam satu tempoh yang panjang merupakan satu perasaan yang perit untuk digambarkan.

Namun, kerajaan telah memberi kelonggaran untuk rentas daerah atau negeri bagi ibu bapa yang ingin berjumpa dengan anak-anak di bawah umur 18 tahun.

Setelah sekian lama tak jumpa anak-anak

Menerusi perkongsian seorang wanita yang dikenali sebagai Eifaofficial88 di laman TikTok, menceritakan mengenai dirinya membuat kejutan sempena hari lahir anak perempuannya berusia 10 tahun dengan memakai maskot beruang.

Setelah sekian lama tak jumpa anak-anak rindu sungguh-sungguh.

Sebelum ini Puan Eifa memaklumkan bahawa dia akan balik ke kampung setiap bulan untuk menjenguk anak-anak di kampung. Namun disebabkan terdapat sekatan jalan raya (SJR) akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), dia tidak dapat pulang untuk menjenguk anak-anaknya.

Lebih menyentuh hati apabila anak-anaknya terkejut apabila wanita berkenaan mendedahkan identitinya. Kelihatan anaknya memeluk ibunya dengan erat sambil menangis seperti tidak percaya bahawa itu adalah ibunya.

Anak berharap hari jadinya mama akan balik tapi dia tahu tak mungkin mama balik sebab kes Covid-19 masih tinggi.

Rezeki Allah. Mama dapat balik kampung dengan baik.

Sanggup berpanas dalam maskot demi anak

@eifaofficial88Setelah sekian lama tak jumpa anak anak..rindu sungguh2?? ##suprisemaskot ##suprisebirthday ##esekali ##tiktokfyp? ##tiktokmalaysia??? original sound – Ana Syahira – Anna

@eifaofficial88auto sedih ?? mama berkorban pakai mascot panas2 semata2 nak suprisekan anak? ##suprisebirthday ##tiktokfyp? ##tiktokmalaysia??? original sound – eifaofficial88

Sumber : eifaofficial88

SKIP THIS AD ×