berita

‘Lambung Sampai Masuk Lubang Kubur’ – Padah Hantar Mesej Merenyam, Lelaki Hidung Belang Akhirnya…

May 9th, 2019 | by faris
Isu & Kontroversi

Gangguan seksual boleh berlaku sama ada secara sentuhan fizikal ataupun ucapan yang mengakibatkan mangsa berasa tidak selesa atau terancam dengan kelakuan ditunjukkan ke atasnya.

Seorang gadis menceritakan pengalamannya berdepan dengan bakal rakan sekerja yang ‘tunjuk belang’ sebelum dia mula bekerja di satu syarikat sehinggakan dia terpaksa mengambil tindakan susulan.

Belum kerja dah takut terima mesej mengarut

Gadis berkenaan yang menggunakan nama @tyisnothere di Twitter memuatnaik screenshot mesej Whatsapp yang diterima daripada bakal rakan sekerjanya. Dalam perbualan itu, individu terbabit mengatakan mahu melambung gadis itu memandangkan saiznya yang kecil.

Lelaki itu juga sempat bertanya jika gadis berkenaan ‘sporting’ atau berfikiran terbuka ketika berbual menerusi aplikasi berkenaan.

Tweet tersebut mendapat perkongsian lebih 4 ribu di laman sosial dan mengundang kecaman netizen yang jijik dengan perbuatan itu.

Minta maaf bila dah viral

Setelah screenshot perbualan mereka viral, lelaki terbabit menghantar mesej pesanan ringkas (SMS) yang meminta maaf serta merayu tweet itu dipadamkan. Dia juga mendakwa hanya bergurau dan berbuat demikian untuk menolong gadis itu melepasi temuduga jawatan dipohon.

Ayo, tau takut

Terang-terang gangguan seksual

Sumber: Tyisnothere 

SKIP THIS AD ×