berita

Lawan Kotoran Jahat Pada Wajah & Rebut Peluang Menang Produk OXY Untuk Setahun!

March 19th, 2020 | by Mastura
Kecantikan

Macam mana aku nak jumpa Ben ni, muka aku ada jerawat. Malulah nanti!

Kulit muka berjerawat, bintik hitam dan berminyak selalu menjadi punca rasa rendah diri bila berhadapan dengan orang sekeliling. Lepas tu, tangan ringan je nak picit jerawat atau bintik hitam yang ada kat muka. Hentikan kalau korang suka buat semua ni!

Tips mudah jaga kulit wajah

Korang tau tak sebenarnya penting untuk korang mengamalkan langkah penjagaan kulit yang sihat bagi mengelakkan jerawat daripada menakluki muka! Ni kami kongsi tips mudah bagi membantu muka bebas daripada jerawat dan meningkatkan keyakinan diri korang!

Langkah 1Basuh muka korang dengan pencuci muka anti-jerawat. Fungsi pencuci muka anti-jerawat membantu untuk mengeluarkan kotoran serta minyak daripada liang-liang muka. Permukaan muka yang bersih akan mengurangkan  kebarangkalian jerawat tumbuh kat muka korang. 

Langkah 2Bubuh ubat anti-jerawat pada bahagian muka di mana jerawat tumbuh. Ubat anti-jerawat membantu menbunuh kuman bacteria jerawat serta mengurangkan minyak berlebihan daripada muka korang yang antaranya pencetus utama tumbuhnya jerawat pada muka.

Langkah 3Sering kali selepas jerawat sembuh, sesetengahnya mungkin akan meninggalkan  bintik hitam atau parut jerawat yang mungkin tidak kelihatan menyenangkan. Untuk mengelakkan parut jerawat, adalah dicadangkan untuk korang untuk menggunakan produk yang  memudarkan kesan/parut jerawat supaya muka korang kelihatan cantik berseri!

Tau tak, tangan dan kuku korang sebenarnya ada banyak kuman dan kotoran yang boleh menyebabkan masalah kulit muka menjadi lebih teruk. Nasib baiklah sekarang ada banyak produk penjagaan wajah yang boleh membantu melawan kotoran jahat pada wajah korang. Salah satu jenama yang menjadi pilihan ramai semestinya OXY!

Hapuskan kotoran pada wajah & menang!

Siapa yang tak tahu produk OXY ni? Rasanya semua orang wajib ada produk anti jerawat OXY sebab memang terbukti berkesan! Tapi, korang tau tak sebenarnya produk OXY ada banyak rangkaian bukan setakat untuk jerawat je. Ada untuk blackhead, kulit berminyak dan macam-macam lagi!

Haaa.. Ni kami nak bagitau yang OXY ada peraduan menarik untuk korang. Serious best giler contest ni!

Geram tengok kotoran pada wajah? Jom hapuskan dengan OXY!

Selalunya, kalau ada jerawat mesti rasa nak picit-picit kan? Jadi, OXY perkenalkan satu filter baru di Facebook #OXYfiedFace. Dengan filter ni, korang boleh la main picit-picit jerawat, bintik hitam dan hilangkan minyak pada wajah secara virtual.

Bukan sekadar filter je, OXY juga nak korang join peraduan mudah di mana korang hanya perlu bermain dengan filter #OXYfiedFace dan berpeluang menang produk penjagaan wajah OXY selama setahun. Mudah je tau, klik kat SINI untuk try sendiri filter OXY. Tak susah pon ikut je cara kat bawah ni:

 

Cara penyertaan:

Langkah 1: Log masuk Facebook korang dan klik link AR filter #OXYfiedFace

Langkah 2: Tekan “Buka Kamera Facebook”

Langkah 3: Pilih masalah kulit muka yang korang nak hapuskan (jerawat, bintik hitam atau kulit berminyak). Ikut arahan dan selesaikan masalah kulit muka korang dengan masa terpantas.

Langkah 4: Screenshot skor korang, kemudian muat naik ke Facebook MY OXY pada ruangan komen dengan #OXYfiedFace.

Langkah 5: Korang juga boleh dapatkan sampel produk OXY pilihan korang dengan klik pada URL yang diberikan di ruangan komen MY OXY.

OXY penyelesaian kepada masalah kulit wajah!

Tunggu apa lagi? Rebut peluang korang untuk menang bekalan produk penjagaan wajah selama setahun daripada OXY. Peraduan The #OXYfiedFace Filter akan berlangsung mulai 15 Mac sehingga 14 April 2020.

Dengan OXY barulah korang lebih yakin nak berhadapan dengan orang ramai. Kulit pun jadi lebih bersih dan bebas cela! Kalau nak tau lebih lagi tentang rangkaian produk daripada OXY, korang boleh klik je kat SINI.

Jom dapatkan kulit bebas cela dengan OXY hari ni juga!