berita

Lebih 400 Dana Unit Amanah Dengan 0% Surcharge, eUnittrust Platform Pelaburan Terbaik!

October 9th, 2019 | by Intan Mahsuri
Shout Out!

Kredit: Harley-Davidson

Sekarang bukan lagi macam dulu. Kalau korang nak berjaya, kena pantas dan perlu buka peluang untuk diri sendiri. Bukan mudah nak jadi senang tau. Tapi, please jangan tutup peluang untuk diri korang berkembang dan jadi lebih stabil serta ada simpanan yang kukuh untuk hari tua.

Kalau nak kira, ada banyak alternatif yang korang boleh guna untuk berkembang. Salah satunya melalui pelaburan. Antara yang popular mestilah pelaburan hartanah dan unit amanah. 

eUnittrust di bawah Phillip Mutual? Korang tahu ke tak?

Haa.. Sebenarnya, pembelian unit amanah adalah antara cara terbaik untuk melabur tanpa memerlukan modal yang tinggi dan dengan Phillip Mutual semuanya tak ada yang mustahil.

eUnittrust adalah online platform di mana mereka diberi kepercayaan untuk mengelola lebih 400 dana unit amanah yang ada dalam negara.

Melalui perkhidmatan eUnittrust, korang boleh beli unit amanah daripada beberapa syarikat yang korang suka di bawah satu akaun dengan hanya beberapa kliks saja.

Walaupun semuanya diuruskan melalui satu akaun, semua maklumat yang ada dalam akaun tersebut akan dibahagikan mengikut unit amanah tertentu yang korang dah beli.

Jadi, mudah la korang nak urus pembelian dan penjualan unit amanah korang tu. Statement unit amanah pun tak bersepah-sepah walaupun korang melabur dalam banyak syarikat. Satu statement yang korang terima tu lengkap dengan pelbagai maklumat.

Apa yang best tentang eUnittrust.com.my?

Yang awesome tentang eUnittrust ni adalah surcharge yang mereka tawarkan. Dengan eUnittrust, mereka hanya kenakan 1.5% surcharge daripada jumlah pelaburan korang. Kalau tengah promosi, korang boleh dapat 0% surcharge!

Transaksi menggunakan FPX. Semua transaksi sah dan selamat secara online melalui internet banking anda.

Bagi memastikan proses transaksi korang selamat, eUnittrust menggunakan Financial Process Exchange (FPX). Melalui sistem ini, semua transaksi akan direkodkan. Korang tak perlu bimbang okay, sebab mereka dah 17 tahun dalam bidang pengurusan dana unit amanah.

Mereka juga diiktiraf oleh Federation of Investment Manager (FIMM) sebagai Institutional Unit Trust Adviser ( IUTA). Mereka juga mendapat pengiktirafan sebagai Institutional Private Retirement Scheme Advisor (IPRA) yang membolehkan mereka menjual Private Retirement Scheme (PRS) dan dilesenkan sebagai Capital Market Service Licence(CMSL) dari Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Bukan biasa-biasa tau portfolio mereka. Bayangkanlah Phillip Mutual Berhad di bawah PhillipCapital Group ini merupakan financial hub yang beroperasi  di 15 buah negara termasuklah Malaysia, Japan, Turkey, Amerika Syarikat (USA), China (dan Hong Kong SAR), Emiriah Arab Bersatu dan banyak lagi.

Bukan biasa-biasa syarikat mereka ni, bayangkanlah mereka manage & custodian aset bernilai lebih USD35 bilion.

Berminat dengan eUnittrust?

Sekadar perkongsian, baru-baru ni Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dah umumkan yang korang boleh gunakan akaun 1 untuk beli unit amanah. Ada nilai tertentu yang korang boleh laburkan, tapi melabur dengan surcharge yang tinggi bukan pilihan yang bijak.

Haa.. Memandangkan eUnittrust tengah ada promosi, korang boleh melabur menggunakan akaun 1 KWSP tanpa dikenakan sebarang surcharge. Dah la pembukaan akaun eUnittrust free, tak ada caj tersembunyi dan transaksi pun boleh buat online je. Berbaloi sangat!

Kata nak naik taraf kehidupan, inilah peluang yang korang ada! Melabur je guna duit KWSP akaun 1. Tak perlu keluar cash.

** Tertakluk pada terma dan syarat.

Jadi, tunggu apa lagi? Jom mantapkan masa depan korang bersama eUnittrust Untuk info lanjut, korang boleh ke laman web eUnittrust.com.my  ataupun hubungi saja pihak mereka. Kalau korang berminat nak dapatkan konsultansi dan pandangan mereka tentang belanjawan 2020, korang boleh klik sini untuk join seminar mereka.

Website: www.eUnittrust.com.my

Facebook: eUnittrust.com.my