berita

Lelaki Ini Call Menteri Hal Ehwal Agama Mengenai Sajat, Ini Jawapan Diterima

January 15th, 2018 | by Shafika
Isu & Kontroversi

Siapa tidak kenal jutawan kosmetik terkenal iaitu Nur Sajat yang sering menjadi perhatian netizen. Walaupun ramai yang mendakwa Sajat merupakan seorang lelaki, namun dia sering menafikan jantinanya.

Terbaru, viral video apabila seorang lelaki di Facebook telah menghubungi sendiri Menteri Bahagian Hal Ehwal Agama Islam, Dato Seri Jamil Khir. Dia mempersoalkan pihak Jakim yang tidak ambil tindakan mengenai isu jantina Sajat dan ini jawapan yang diterima.

Jakim hanya urus setia

Lelaki ini mempersoalkan pihak Jakim yang tidak ambil tindakan terhadap Sajat. Ini jawapan yang diterima dari Dato Seri Jamil Khir.

Jakim hanya sekadar urus setia. Untuk peruntukan undang-undang dibawah jabatan agama negeri masing-masing.

Menurut pihak Dato Seri, Jakim tidak pegang undang-undang. Pihak Jakim hanya urus setia dan memegang Mahkamah Syariah sahaja. Walau bagaimanapun, lelaki ini tetap tegas mengatakan bahawa Sajat perlu diambil tindakan dari terus menjadi pengaruh buruk masyarakat.

Orang tak kira benda tu. Saya minta kalau boleh, sebab kes ini memang kes lampau. Ramai orang geram bila dia tunjuk dia dengan lelaki dia dengan dukung anak-anak, seolah Malaysia ini bebas. Dia tunjuklah dia bakal berkahwin, mana boleh macam tu. Kalau boleh saya minta pihak Jakim ambil tindakan, lapor lah kepada pejabat agama Islam negeri.

Ini pengaruh buruk!

Ramai sokong

Sumber : Sir Azri

 

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×