berita

Lelaki Ini Try Kayu Palet Tak Sampai RM100 Untuk Rumah, Dan Hasilnya Macam Ini

March 3rd, 2016 | by Mastura
Kini Trending

Deco Urban

Apa tema raya tahun ni kan? mesti ada antara korang yang dah mula nak fikirkan konsep yang sesuai untuk tahun ni kan. Memandangkan ekonomi pun naik turun sekarang ni, apa kata kita cuba masukkan konsep kitar dan guna semula untuk mendapatkan hasil ruang yang pasti memuaskan..

Dengan menggunakan kos yang tidak cecah seribu, korang boleh transform ruang dalam rumah korang jadi macam ala-ala showroom tau. Mana tau kalau nak buat surprise buat yang tersayang. Jom macam mana nak buat ni?

Guna kayu palet pun dah nampak eksklusif sebenarnya

Screen Shot 2016-03-03 at 11.30.10 AM

Konsep bantal petak serlahkan sudut ruang yang sempit
Screen Shot 2016-03-03 at 11.30.47 AM

Pengcahayaan penting kalau nak nampak lagi mahal, acah-acah hotel mewah

Screen Shot 2016-03-03 at 11.30.28 AM

Station pemisah dua ruang tampak elegen

Screen Shot 2016-03-03 at 11.31.12 AM

Penggunaan fabrik langsir bercorak menegak, ruang nampak tinggi

Screen Shot 2016-03-03 at 11.31.22 AM

Screen Shot 2016-03-03 at 11.31.43 AM

Ha korang nampak kan, tak semestinya perlu berbelanja untuk menampakkan ruang cantik indah bak tempat mewah sebaliknya hanya perlukan sedikit kreativi untuk menampakkan ruang yang kecil untuk kelihatan besar dan selesa. So untuk raya tahun 2016 ni apa kata korang cuba apply konsep ni dalam mana-mana ruang rumah korang. Mesti hebat punya.

Sumber: Deco Rumah

 

SKIP THIS AD ×