berita

“Main-Main Dengan Nama Ayah Orang Lain” – Pengacara GGV Fikry Dikecam Netizen, Lawak Tak Bertempat

May 22nd, 2017 | by Wan
Isu & Kontroversi

Tahniah kepada kumpulan UNIC kerana berjaya muncul juara dalam Gema Gegarvaganza musim pertama. Boleh dikatakan persembahan peserta yang bertanding semalam semuanya hebat-hebat belaka.

Gabungan pengacara Achey, Nana, dan Fikry pula wajar diberi pujian kerana berjaya mengawal pentas dengan baik. Namun ada segelintir netizen kurang senang dengan lawak-lawak Fikry yang didakwa ‘tak kena tempat’.

Didakwa main-main

Semasa program tersebut berlangsung, Fikry beberapa kali cuba buat lawak. Antaranya menyebut Fattah Amin Rabbal Aalamin, gelaran ‘Anak Amir reka’ kepada Diana Amir. Pantun beliau semasa memanggil Hafiz Hamidun untuk membuat persembahan juga dipertikai netizen.

Mungkin Fikry ada sebabnya yang tersendiri namun netizen merasakan lawak tersebut keterlaluan. Amir reka yang dimaksudkan mungkin rakan pelawak yang dikenali sebagai Amir Amireka Raja Lawak itu.

Bakat Fikry mula dicungkil menerusi rancangan Lawak Solo. Harap Fikry perbaiki cara pengacaraan lepas ini. Bukan apa, kadang-kadang pandangan kita tak sama dengan pandangan orang lain.

Sumber : Ummuhani Abu Hassan

SKIP THIS AD ×