berita

Mampukah Alice Selamatkan Penduduk Bumi? – Resident Evil, Retribution

August 20th, 2012 | by Ai
Hollywood

Filem Resident Evil kini kembali lagi dengan aksi yang lebih mendebarkan dan menyeramkan. Kali ini ia megisahkan tentang sebuah syarikat yang dikenali sebagai Umbrella Corporation telah menghasilkan sebuah T-Virus yang mampu memusnahkan kesemua penduduk bumi dan mengubah dunia kearah yang lebih teruk.  Pada ketika itu, manusia hanya mengharapkan pertolongan dan bergantung sepenuhnya kepada Alice, watak yang dilakonkan oleh Milla Jovovich.

Alice merupakan salah seorang yang mengetahu rahsia Umbrella Corporation dan cuba untuk membongkarkan rahsia tersebut. Pada masa yang sama, Alice turut memburu mereka yang bertanggungjawab menyebarkan wabak virus yang melanda penduduk bumi.

Operasi memburu Alice telah membawa dirinya menejelajah ke seluruh dunia yang bermula dari Tokyo ke New York, Washington, D.C dan Moscow. Alice tidak memburu secara berseorang, misinya telah dibantu oleh seorang kawan yang baru ditemuinya. Dalam misi tersebut, Alice mesti bertahan lama untuk melepaskan diri daripada dunia yang hampir musnah. Adakah Alice berjaya?

Resident Evil Retribution akan mula ditayangkan diseluruh pawagam berhampiran pada 13 September akan datang dalam bentuk 3D. Antara pelakon yang terlibat dalam filem ini adalah seperti Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Sienna Guillory dan juga Kevin Durand.

Mari kita layan trailer Resident Evil ini  :

SKIP THIS AD ×