berita

‘Masa Komen Macam Tiger, Bila Jumpa Semua Macam Baby’ – Ali Puteh Ajak Peminat Jumpa

January 10th, 2022 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Di Instagram, pelawak terkenal, Ali Puteh meluahkan rasa kurang senang dengan tindakan segelintir masyarakat yang menuduh dirinya hidup mewah kerana harta bekas arwah abangnya, Abam.

Sudi jumpa dengan netizen depan-depan

Kurang senang dengan dakwaan tersebut, Ali memberitahu dia sudi untuk berjumpa secara berhadapan dengan netizen yang tidak berpuas hati dengan kehidupannya. Dia juga menyeru individu berkenaan tampil ke hadapan untuk berbincang secara bersemuka.

Ada netizen yang masih komen benci, meluat, tamak harta, hidup senang dengan harta arwah Abam. Jawapan saya boleh bagi adalah setting tempat bagitau kat mana saya datang jumpa. Baru sedap kopi-kopi..

Bukan nak riak takbur, bukan nak bergaduh atau sebagainya. Cuma nak jumpa dan berborak. Jangan komen-komen tak sedap sebab dah banyak kali ke balai jumpa netizen pasal kes ni.

Bila depan polis semua comel-comel belaka macam anak kucing, masa komen macam tiger. Bila jumpa semua macam baby. Ala-ala comel. Ingat tau bukan nak bergaduh cuma selesa cakap depan-depan lagi syok.

Pesan kepada netizen supaya berpada-pada

Dalam pada itu, pemilik nama sebenar Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan sempat berpesan kepada netizen agar berpada-pada ketika meninggalkan komen di media sosial orang lain. Bagi mendapatkan sebarang kepastian mengenai dirinya, dia sudi meluangkan masa untuk berjumpa dengan mereka.

Harap mana yang saya pernah jumpa di balai tu munculkan diri komen okay. Ada video semua cuma tak nak sebarkan malu dekat netizen-netizen yang saya jumpa macam kucing tu. Cuma pesan berpada-pada lah bilak omen. Nak kepastian ke apa ke, set tempat kita kopi-kopi okay?

Sumber : aliputeh_official 

SKIP THIS AD ×