berita

Minta Kontak Rapat Buat Saringan Segera, Nora Danish & Tiz Zaqyah Positif Covid-19

May 9th, 2021 | by Amat
Kini Trending

Dua pelakon jelita iaitu Nora Danish dan Tiz Zaqyah memaklumkan mereka disahkan positif Covid-19. Berita itu telah dikongsi mereka melalui laman Instagram dan meminta kontak rapat untuk melakukan ujian saringan segera.

Maafkan saya

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naOradaishi (@noradanish)

Nora memberitahu dia sudah melakukan ujian saringan disebabkan mempunyai kontak rapat dengan pesakit bagi kategori C. Dia juga tidak sangka dijangkit wabak itu apabila mendapat keputusan positif sedangkan tiada sebarang gejala yang dialaminya.

Malah, dia turut meminta sesiapa yang berjumpa dengannya sejak 4 hingga 8 Mei lalu supaya melakukan ujian saringan Covid-19 dengan segera.

Dukacitanya nak maklumkan Nora didapati positive Covid-19 hari ini 9 Mei 2021. Semalam, Nora ada buat test sebab close contact kategori C. Keputusan pagi tadi mendapati Nora positive walaupun langsung tak ada sebarang symptoms. Sekarang Nora self-quarantine di dalam bilik agar anak-anak dan suami selamat. Mereka dah lakukan PCR test jam 12 tengah hari tadi dan doakan untuk kami semua ye.

Pagi ini sepatutnya Nora ada appointment untuk divaksin di UKM, Bangi. Tapi dinasihatkan kuarantin dulu. Insha’Allah pasti ada hikmah atas apa yang terjadi. Bagi sesiapa yang ada jumpa Nora antara 4hb – 8hb Mei, please do your swab test ya. Stay safe dan jaga SOP. Maafkan saya.

Berasa tidak sihat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ??? ?????? ????? (@tiz.zaqyah)

Sementara itu, pelakon Tiz Zaqyah turut menerima keputusan yang sama selepas melakukan ujian saringan kerana berasa tidak sihat.

Assalamualaikum, bermula dengan batuk ringan dan menggigil, terasa badan saya tidak seperti sebelum ini. Pada hari Ahad dalam 8.30 pagi saya menerima panggilan daripada Pusat Perubatan Subang Jaya memaklumkan saya disahkan positif Covid-19 dan dinasihatkan menjalani kuarantin di rumah.

Tolong dapatkan ujian segera jika ada demam, selsema, bersin atau sakit kepala. Jangan terlalu yakin sebab mungkin ada yang tiada simptom. Pergi buat ujian sebelum menjadi teruk. Duduk di rumah, virus ada di mana-mana saja. Ini bukan gurauan.

Sumber: Nora Danish, Tiz Zaqyah

SKIP THIS AD ×