berita

‘Mungkin Sekarang Musim Wabak’ – 25 Ekor Kerbau Adik Syukor Mati Mengejut

September 14th, 2020 | by Amat
Kini Trending

Syukor yang dikenali sebagai ‘budak kerbau’ bersedih atas kehilangan haiwan peliharaannya sebanyak 25 ekor kerbau. Menerusi perkongsian daripada Facebook Dallah Dean Photography memaklumkan Syukor dan ayahnya bersedih atas kematian kerbau mereka secara mengejut.

Artikel berkaitan: Disebalik Juara Foto Peringkat Asia, Lihat Gambar-Gambar Terbaik Jurugambar Ini

Dipercayai sebanyak 25 ekor kerbau itu mati di Kandang Pak Khamis di Kampung Banggol Katong, Serada.

25 ekor kerbau mati

Kredit foto: Dallah Deen Photography

Syukor dan ayahnya bersedih dan tiada kata-kata yang mampu untuk diungkapkan. Mereka juga terkejut apabila menyaksikan 25 ekor kerbau mati secara mengejut di kandangnya tanpa mengetahui punca sebenar.

Khabar duka dari Kandang Pak Khamis di Kampung Banggol Katong, Serada. Setakat pagi ini dah lebih 25 ekor kerbaunya mati secara mengejut. Tiada bahasa dapat Syukor dan ayahnya Pak Khamis luahkan, cuma linangan air mata dan harapan doa dari orang ramai sahaja yang diharapkan. Selebihnya berserah kepada Allah SWT, semoga ada sinar baik untuk keluarga ini dalam menghadapi dugaan ini.

Cuma linangan air mata

Kredit foto: Dallah Deen Photography

Kredit foto: Dallah Deen Photography

Kredit foto: Dallah Deen Photography

Dugaan besar buat kami

Sementara itu, Syukor menerusi perkongsian di Facebook miliknya menganggap kejadian ini adalah dugaan yang besar buat mereka sekeluarga. Dia juga menyifatkan kematian haiwan peliharaannya itu disebabkan musim wabak.

Sumber: Datuk Dr Zulkifli, Dallah Dean Photography

SKIP THIS AD ×