berita

Nak Ramadan Yang Paling Cool Dan Bertenaga? Jom Berbuka Dengan KARTA!

May 30th, 2019 | by Bieha
Kini Trending

Dengan cuaca yang panas dan tak menentu sekarang, memang letih bila berpuasa. Yelah, bila berpuasa, badan memang kekurangan air. Tu yang kadang-kadang rasa pening kepala, penat, lesu dan tak bertenaga je.

Sebab tu bila berpuasa, admin memang akan elakkan untuk pergi tempat-tempat yang panas terik dan cari tempat yang berhawa dingin dan sejuk. Barulah berangin dan cool je rasa. Puasa pun tak penat sangat. Kalau nak lagi cool, jomlah berbuka dengan air kelapa KARTA!

Bila berpuasa, mesti badan korang akan ada tanda-tanda ni kan?

 

Korang tahu tak, bila berpuasa, badan kita sebenarnya mengalami perubahan sebab hampir seharian tak makan dan minum. Antara perubahannya adalah, penat dan lesu sebab dehidrasi, lemah kerana paras gula dalam darah yang rendah, kekejangan otot disebabkan paras potassium yang rendah, pening kepala sebab ph tak seimbang akibat kehilangan elektrolit dan macam-macam lagi lah!

 

 

Bila berlaku semua ni, mulalah nak buat apa pun rasa tak larat. Eh..mana boleh macam tu. Chill lah, KARTA kan ada!

Jom jadikan Ramadan kali ni lebih cool dengan KARTA!

Air kelapa KARTA ni bukan sekadar air minuman tau, tapi ia mengandungi sodium yang membantu sel menyimpan air untuk penghidratan. Bila badan korang hidrat, takdelah lemah dan lesu je kan! Untuk korang yang selalu lemah sebab paras gula rendah tu pulak, jangan risau sebab magnesium yang terkandung dalam air kelapa KARTA ni boleh mengawal paras glukosa dan memberikan tenaga. Barulah bertenaga sepanjang berpuasa.

Haa..kalau korang kerap kena kekejangan otot, cuba minum air kelapa KARTA ni. Kandungan pottasium dalam air kelapa KARTA ni dapat membantu mengurangkan kekejangan disebabkan hidrasi. Bukan itu je, ia juga dapat menyingkirkan bahan buangan daripada sel dan secara langsung dapat mencegah dari pening kepala.

Yang paling penting, air kelapa KARTA diperbuat daripada 100% air kelapa segar, tiada bahan pengawet, tiada pewarna dan tiada konsentrat!

Siapa sangka, dalam sekotak air kelapa KARTA, terkandung banyak kebaikan untuk tubuh badan korang!

Nah, kombinasi yang paling cool untuk berbuka!

Bila berbuka, tak lengkap kalau takde kurma, tapi kalau nak lagi lengkap kenalah ada KARTA! Apa tunggu lagi, jom berbuka dengan air kelapa KARTA untuk kembalikan kesegaran badan dan jadikan Ramadan kali ini paling cool buat korang!

Korang boleh dapatkan air kelapa KARTA ni di hypermarket seperti Giant, Aeon, Mydin, Tesco Online dan banyak lagi cawangan terpilih. Klik sini kalau nak tahu lebih lanjut.

Jangan lupa follow Facebook dan layari laman web KARTA untuk sebarang update terkini.