berita

Nak Tunang? Nak Kahwin? Mungkin Korang Boleh Try Makeup Macam Watak Anime Ini Pula

July 24th, 2017 | by Arini Saleh
Kini Trending

Ketika ini viral di media sosial foto seorang jurusolek yang telah berjaya mentransformasikan wajah anaknya dengan solekan watak ikon anime popular dari Jepun, Sailor Moon.

Wajah disolek ala-ala gadis anime yang memakai pakaian pengantin lengkap dengan berhijab tak ubah seperti Sailor Moon muslimah! Ada yang cakap sebijik macam patung! Ada yang berminat nak makeup macam ini juga bila kahwin nanti?

Wajah watak Sailor Moon

Menurut laporan mStar, jurusolek tersebut tidak menyangka dengan percubaan pertama solekan yang berkonsepkan anime pada wajah anaknya itu menjadi dan menular di media sosial.

Masa tu kami tengah ‘free’ jadi saya cuba bereksperimen dengan muka anak saya dengan menyolek wajahnya menjadi patung Sailor Moon.

Dari dulu lagi saya memang suka ‘test’ solek kawan-kawan dan ahli keluarga, anak lelaki saya pun selalu jadi bahan eksperimen.

Solekan berhasil

Tambah dia, makeup seperti ini mengambil masa 3 jam lebih untuk mendapatkan hasil yang sempurna.Setelah viral solekan ala-ala sailor moon telah mendapat permintaan yang banyak. Anggaran untuk solekan jenis ini antara RM450 hingga RM500, tetapi caj lebih akan dikenakan di luar kawasan.

Macam anak saya memang mata dia besar tapi tetap tak mudah sebab ia sedikit tertojol dan kelopaknya tak sama besar.

Keningnya juga tebal dan berselerak, jadi satu cabaran untuk saya menampakknya halus menggunakan teknik gam kening.

Tengok keadaan, kalau sesuai saya terima tapi mereka tak boleh jangkakan hasilnya seratus peratus sebab ia bergantung juga kepada bentuk wajah seseorang dan beberapa faktor lain.

Sumber : mStarRoza D’touch IINurliyana Yana II

 

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×