berita

Obses Ingin Payu Dara Besar, Akhirnya Gadis Ini Merana Seumur Hidup Kerana…

June 10th, 2016 | by Ai
Kini Trending

Linda Main

Manusia zaman sekarang ni sanggup berhabis duit untuk kekal langsing, cantik, gebu, menawan, eh macam-macam lagi lah. Janji, orang puji dan kita lebih konfiden. Lumrah manusia, kan? Tapi, nak  jadi cantik menawan ni adakalanya tak berbaloi jugak tau. Lagi pulak yang jenis bedah hidung, dada, dagu semua ni. Hasilnya memang diakui baik, tapi kalau dapat yang tak menjadi tu, alahaiiii…

Kami nak share dengan korang pasal kes anak Mariela Diaz ni. Kes internationale la ni. Isunya, nak besarkan payudara dia. Memang tak sangkalah dia akan jadi seteruk ini. Kami pun seram sejuk bila baca…

Kembali ke masa silam

Linda1

Seandainya Mariela Diaz boleh kembali ke masa silam, dia pasti nak kembali ke pagi Isnin, 12 Ogos 2013 dan menghalang anak perempuan remajanya daripada pergi ke sebuah klinik pembedahan kosmetik bagi menjalani prosedur pembesaran payudara. Lima minit selepas pembedahan di Pusat Kosmetik Coral Gables di Miami, Florida, Linda Perez yang berusia 18 tahun mula mengalami masalah komplikasi apabila kadar degupan jantung dan tekanan darahnya menurun dengan ketara.

Ini menyebabkan dia tidak sedarkan diri, hampir tak bernafas. Selepas doktor cuba untuk memulihkan beliau lebih daripada 30 minit, dia terpaksa dikejarkan ke Hospital Mercy dan koma selama beberapa minggu. Linda telah mengalami kerosakan otak yang teruk disebabkan oleh kekurangan oksigen menuju ke otak. Apabila dia keluar dari hospital, dia langsung tidak dapat bergerak atau bercakap!

Tidak akan pulih sepenuhnya

Linda2

Linda Perez kini berusia 21 tahun dan juga ibu kepada seorang anak lelaki berusia 6 tahun. Dia telah mendapat kembali berat badannya, boleh bercakap beberapa perkataan dan boleh berdiri sendiri untuk beberapa saat. Doktor telah memberitahu ibunya bahawa dia tidak akan pulih sepenuhnya. Keluarganya pula dalam masalah kewangan dan peguam mereka telah menubuhkan kempen gofundme.com untuk membantu perbelanjaan perubatannya.
“Tiada siapa yang sanggup tempuhi walau sekelumit pun seperti mana yang telah saya lalui.” kata Mariela Diaz yang menjaga anak perempuan dan cucunya.
“Saya memberitahu semua remaja perempuan dan para ibu supaya berfikir dahulu sebelum pergi kepada klinik sebegitu kerana mereka tidak pernah tahu bagaimana nasib mereka kelak. Mereka perlu menerima apa yang mereka ada secara semula jadi. “
Anak perempuannya telah menjalani prosedur pembesaran punggung sebelum menjalani prosedur pembesaran payudara.

Fail pertuduhan

Florida-Department-of-Health-in-Orange-County-jpg

Jabatan Kesihatan Florida memfailkan pertuduhan terhadap doktor yang melakukan pembedahan, Dr Mario Alberto Diaz. Menurut perjanjian dengan jabatan itu, Diaz perlu membayar denda AS $ 10,000 dan melengkapkan 15 jam perubatan berterusan. Diaz membayar US $ 10,000 pada 6 Januari tahun ini, dan membayar tambahan US $ 11,288 untuk pembayaran balik kepada Jabatan Kesihatan bagi kos siasatan. Diaz tidak mengakui atau menafikan dakwaan dalam pertuduhan itu. Kes-kes seperti ini bukanlah kes luar biasa di selatan Florida. Malah, terdapat 46 kematian akibat pembedahan di Florida dari tahun 2000-2010 menurut data rasmi terkini.

Masih berharap

Linda3

Mariela Diaz berkata dia masih berharap bahawa suatu hari nanti keadilan akan diperoleh dalam kes anaknya itu. Beliau juga tidak mampu menjelaskan kepada cucunya, Dainier yang baru mula sekolah rendah tentang mengapa ibunya tidak boleh bermain atau bercakap dengan dia.
“Anda boleh bayangkan. Dia seorang kanak-kanak kecil. Apa yang boleh saya beritahu? Saya hanya beritahu dia bahawa ibunya sedang sakit, ” kata Diaz.
“Dia bertanya kepada saya mengapa ibunya tidak dapat berjalan, membawanya dan menari bersama seperti dulu lagi.” ujarnya sambil membantu anak perempuannya untuk menghirup air dari cawan.
Diaz berkata dia berasa seperti sedang membesarkan dua anak. Anak perempuannya seakan seperti bayi lagi. Dia terpaksa mengajar beliau untuk makan, membawanya ke bilik air, membantu beliau untuk bertatih kembali. Kata Diaz, “Anak lelaki Linda adalah orang yang sering membantu saya untuk menjaganya.”
Haa, sampai macam tu sekali teruknya kesan sampingan kalau buat pembedahan jenis macam ni. To those yang suka sangat bedah-membedah-terbedah ni, baiklah korang fikir semasak-masaknya. Kalau dah cacat atau sakit macam tu, duit berkepuk pun tak berguna lagi. Okey, geng?

SKIP THIS AD ×