berita

‘Orang Puasa La B**i!’- Gadis Bangsa India Ini Luah Perasaan Dimaki Ketika Makan Dalam Kereta

June 17th, 2016 | by Ash Nordin
Kini Trending

1.1

Selain menahan lapar dan dahaga, puasa juga mengajar kita untuk bersabar, kawal emosi serta sucikan pemikiran dari segala benda-benda yang negatif. Yes, bulan puasa merupakan bulan yang mencabar bagi umat Islam kerana kadang-kadang tu nampak orang makan sedap-sedap depan mata.. ‘Gulp! Sedapnyaaa’

Tapi itu bukan alasan untuk kita menegur atau memaki mereka kerana makan depan kita. Biar lah, tapi ini apa yang terjadi kepada seorang gadis berbangsa India apabila dia dimaki oleh seorang lelaki kerana makan dalam kereta. Laaa.. Makan dalam kereta yang orang tak nampak tu pun boleh kena maki? Berita lanjut di bawah..

Tengah menikmati sarapan pagi dalam kereta tiba-tiba..

Screen Shot 2016-06-17 at 11.41.56 AM

Gadis berbangsa India ini sangkut dalam kesesakan lalu lintas dan dia terpaksa bersarapan dalam kereta dengan berbekalkan satu milo dan biskut chocolate chip. Bila tengah makan tu tiba-tiba datang seorang lelaki datang ketuk cermin gadis ni dan jerit “Orang puasa la, B**i!”

Selepas itu dia terus berkata “Tak faham bahasa ke pekak, India k**l**g balik India la!” Oleh daripada kejadian tersebut gadis ini tak tahu nak berkata apa dan tak sangka perkara itu boleh terjadi. Katanya “Saya seakan tak boleh makan biskut dalam kereta lagi. So yeah. Malaysia boleh.”

Ini respon dari netizen..

Screen Shot 2016-06-17 at 12.07.23 PM

Screen Shot 2016-06-17 at 12.07.52 PM

Screen Shot 2016-06-17 at 12.08.14 PM

Ada sesetengah pihak mengatakan bahawa cerita itu macam dibuat-buat. Tapi kalau betul sekali pun, tindakan lelaki tu amatlah bersifat kebudak-budakan.

Sumber: Twitter Iddy

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×