berita

Orang Yang Suka Berjimat Je Faham 5 Perkara Ni! Elok Ke Tidak Bagi Korang?

September 14th, 2018 | by Azyanshor
Kini Trending

Dalam ramai-ramai kawan korang mesti ada sorang dua yang memang berjimat teruk! Itu taknak ini taknak, ajak lepak tempat mahal sikit tak nak ikut. Ajak lepak tempat biasa baru lah nampak batang hidung.  Nak minta dia keluar duit tu payah betul! Ini antara perkara yang selalu orang yang berjimat cermat buat.

Cuba check kalau kene kat batang hidung korang, maknanya korang lah orang yang kuat berjimat tu!

Sanggup potong dua ubat gigi sebab banyak lagi katanyaaaa…

Kalau biasanya korang just gulung sampai hujung jelah ubat gigi tu atau picit sampai dah tak keluar isi. Kalau orang berjimat ni lain sikit tau, diorang terus potong dua ubat gigi tu! Nak guna sehingga ke titisan terakhir lah. Sampai memang dah tak nampak kesan ubat gigi pun dekat bekas tu.

Guna promo code untuk semua benda!

Ada bermacam-macam apps dalam handphone korang hanya untuk dapatkan promo code! Untuk makan ada 2/3 apps, untuk shopping, untuk pergi bersenam pun ada! Pantang nampak “Dapatkan 12% jika guna apps pay ini!” Ha memang time tu jugak korang akan download. 

Kumpul barang untuk dijual dekat bundle/pre-loved

Korang gigih untuk kumpul barang-barang lama korang untuk dijual. Habis segala benda korang nak jual . Pantang nampak barang terbiar! Yelah, sedikit sebanyak dapat tambah duit kan?

Makan sup taknak order air!

Ini perkara yang paling selalu admin jumpa. Korang kalau makan mee sup ke apa-apa sup lah, korang taknak order air! Sebabnya, sup tu kan dah air! Ishh..ishh..kalau tercekik macam mana tu?

Pakai barang yang dah outdated tapi masih elok


Yang ni sebenarnya bagus jugak.. takdelah korang gila nak mengejar benda baru yang belum tentu bagus ke tak tu kan? Kan elok tunggu lama sikit untuk dapatkan sesuatu barang tu. Lagipun, kalau beli lambat sikit korang boleh lah tengok review orang dulu. Bagus ke tak, spare parts pun senang cari!

Jadi orang yang berjimat cermat ni ada bagusnya tau!

Betul tu, tak salah jadi orang yang berjimat cermat ni. Asalkan tak ganggu orang lain kan? Kalau korang nak tahu, jadi orang yang berjimat ni ada banyak kelebihannya. Contohnya dapat guna barang yang bagus dengan harga yang berpatutan!

Macam beli iphone lah. Tak perlu beria sangat nak kejar trend tu. Korang relax je, mana tahu dapat pakai iphone dengan harga yang murah! Macam iphone 6 ni lah! Kalau korang nak tahu, korang boleh dapatkan iphone 6 ni dengan harga serendah RM50 sebulan! 

Ye, korang tak silap baca, memang serendah RM50 sebulan!

Dengan plan GX50, korang berpeluang untuk mendapatkan sebuah iPhone6 dengan hanya RM599! Jadi bulanan hanya bayar RM50! Untung banyak tu!

Walaupun hanya orang akan kata Iphone6 ni model lama tapi kalau masih lagi bagus dan tak ada masalah, apa salahnya kan? ;)

Kalau korang memang pengguna U Mobile, korang hanya perlu membayar RM599 je masa nak register. Lepas tu terus dapat iPhone 6 dan seterusnya bayar lah bulan-bulan RM50! Kalau korang baru nak register korang kene bayar sedikit extra iaitu RM699 untuk device tersebut.

Masih lagi murah berbanding nak beli sebijik Iphone 6 baru kat luar tau! So, korang apa tunggu lagi? Inilah peluang yang korang tunggu-tunggu jadi cepat pergi U Mobile dan dapatkan plan GX50 ni!

Maklumat lanjut korang boleh klik disini!

The following two tabs change content below.

Azyanshor

“Life is too short to spend it with people who annoy you.” -Mr.Forman Instagram:@azyanshor

Most Read Today