berita

Latest Posts

Keek : Nas-T Ucap Sayang Pada Nabila Huda

April 18th, 2013 | by Ai
Kini Trending

Nabila Huda & Nas-T

Sebentar tadi, Nabila Huda telah memuat-naik sebuah video Keek dimana dia dan Nas-T sedang bercuti di Australia.

Menerusi video tersebut, mereka berdua kelihatan bahagia bersama dan kalau dikira masanya, kini mereka sedang berada di Gold Coast selepas menghabiskan masa di Sydney Opera.

Namun, apa yang menarik perhatian OHBULAN! ialah pada dialog terakhir mereka. Nabila tiba-tiba bertanya pada Nas-T, “Sayang saya tak?”

Wahhh, bukan main ‘sweet’ lagi pasangan ini ya. Para peminat turut sama meluahkan rasa gembira melihat hubungan cinta antara Nabila dan juga Nas-T.

Apa pun, semoga Nabila Huda dan Nas-T cepat membawa perkara gembira ini ke jinjang pelamin. Biasalah, takut nanti awal-awal elok dipandang, lama kelamaan ada pula yang mengata. Kan.

Jom tengok video Keek mereka berdua selepas ini! Read More

Lokasi Rockawayfest Ditukar & Tampilkan Tres Empre

April 18th, 2013 | by Ai
Kini Trending

Coheed And Cambria-2

Nampaknya, kehangatan Rockawayfest sudah mula dirasai oleh peminat-peminat muzik rock tempatan kerana kumpulan rock Amerika iaitu Coheed & Cambria bakal turun ke Malaysia pada 24 April ini. Turut sama mengiringi mereka ialah kumpulan Circa Survive.

Namun, untuk makluman semua, pihak penganjur telah mengumumkan bahawa lokasi asal iaitu KL Life Center telah ditukar ke Bentley Music Auditorium yang terletak di Mutiara Damansara.

Keputusan ini diambil setelah pihak penganjur mengambil kira segala aspek dan juga untuk keselesaan peminat.

“Kami mengambil keputusan untuk menukar ke lokasi yang lebih bagus dan mampu membawa band-band lebih dekat dengan peminat mereka dan Bentley Music Auditorium sememangnya sesuai untuk muzik akustik dimana para penonton akan lebih berpuas hati,” jelas Rahul Kukreja, pengarah Live Events untuk Livescape.

Disamping pengumuman ini, pihak penganjur turut menampilkan kumpulan post-hard-core tempatan, Tres Empre yang kini lebih dinamik, dan lebih bertenaga dalam muzik mereka sebagai artis tambahan. Read More

Misha Omar Tangguh Kahwin Buat Kali Kedua

April 18th, 2013 | by Ai
Kini Trending

Misha Omar

Nampaknya ini bukan kali pertama penyanyi yang terkenal menerusi lagu “Angin Syurga,” Misha Omar diasak dengan soalan yang melibatkan perkahwinan.

Menurut penyanyi ini, secara jujurnya dia sendiri ingin mendirikan rumahtangga bersama tunang tersayang, Firos Ezzwan Rossly akan tetapi kesibukan kerja membuatkan mereka terpaksa menangguh dulu perkara penting itu.

“Sepatutnya saya akan berkahwin tahun ini, tapi oleh kerana sibuk dengan kerjaya dan jadual yang padat, saya terpaksa menangguh dulu perkara tersebut.

“Kalau boleh saya nak melangkah ke arah perkahwinan dengan suasana nyaman dan saya tak nak persiapan saya itu nanti diganggu dengan kesibukan kerja.

“Tapi tak mengapa, mungkin ada hikmah disebalik semua ini,” ujar Misha Omar sewaktu bertemu di sidang media konsert 3 Permata baru-baru ini.

Memandangkan ini sudah masuk kali kedua Misha menangguh perkahwinannya, jadi timbul persoalan dikalangan pihak media tidakkah peyanyi tersebut merasa risau sekiranya hubungan mereka retak angkara gangguan orang ketiga?

“Kedua-dua kita diuji begitu. Sudah tentu ada yang nakal. Tapi itu tak merisaukan saya sangat sebab kami faham situasi sekarang. Isyallah, kedua-dua kami sedang menjaga rukun dan harga diri dengan baik. Read More

Nora Danish Terkejut Dengar Nama Anak Fasha Sandha

April 18th, 2013 | by Ai
Kini Trending

Nora Danish

Tahniah pada Fasha kerana selamat melahirkan anak lelaki dan kami rasa sudah ramai yang tahu mengenai nama anak Fasha dan Jejai yang hampir sama dengan nama anak Nora Danish.

Jika dilihat kembali, pasti ramai juga yang sudah tahu bahawa Nora Danish dan Jejai pernah berkongsi hidup sebagai suami isteri. Namun, kita buang yang keruh, ambil yang jernih. Hubungan masa lalu mereka berdua tidak pernah menjadi penghalang buat Nora dan Fasha untuk menjalin hubungan yang baik.

Dan melalui laporan Harian Metro hari ini, Nora dikatakan terkejut apabila mengetahui Fasha Sandha dan suaminya, Jejai menamakan anak mereka hampir sama dengan anaknya iaitu Putra Rayfal Ramli.

“Alhamdulillah, selamat semuanya. Apapun, saya juga terkejut kerana Fasha dan Rizal menamakan anak mereka hampir sama dengan anak saya, Putra Rayqal Ramli.

“Apapun, kita harap yang terbaik buat semua.”

Baguslah jika begitu. Apa yang berlaku ada hikmahnya. Semoga Fasha sekeluarga dan juga Nora Danish berbahagia.

Sneakpeak Iron Man 3: Tony Stark Cipta Lebih Banyak Sut?

April 18th, 2013 | by Ai
Filem Antarabangsa

iron_man_3_official-wide

Bagi anda yang mengikuti filem ‘Iron Man’ lakonan hebat, Robert Downey Jr , jangan lepaskan peluang untuk mengikuti sambungan siri ke-3 filem tersebut yang dijangka bakal menemui penonton mulai penghujung April ini.

Menerusi trailer terbaru ‘Iron Man 3,’ nampaknya filem ini bakal menjanjikan sebuah filem aksi yang lebih menarik dan hebat kerana Tony Stark (Iron Man) tidak lagi berjuang berseorang dalam menyelamatkan penduduk bumi.

Bagi siri kali ini, Tony Stark bakal dibantu oleh beberapa Iron Man lain dan salah seorang daripada mereka adalah sahabat baiknya sendiri iaitu Colonel James.

Wah, pasti aksi-aksi pertarungan akan menjadi lebih hebat dan mantap berbanding siri-siri terdahulu bukan? Agaknya siapa akan jadi rakan baru Iron Man ini? Adakah mereka mempunyai nama sendiri?

Iron Man 3

Jika siri terdahulu, kita boleh saksikan kediaman Tony Stark telah diserang dan dimusnahkan oleh pihak lawan, nampaknya untuk siri kali ini insiden yang serupa bakal berulang kembali, dan kali ini kostum-kostum Iron Man turut dimusnahkan. Read More

Mana Ada Suara Mesin – Mizz Nina

April 18th, 2013 | by Ai
Isu & Kontroversi

Mizz Nina

Semua sedia maklum, baru-baru ini Mizz Nina baru sahaja melancarkan video klip terbarunya bersama penyanyi terkenal Korea, Jay Park menerusi lagu mereka berjudul “Around The World.”

Melalui respon peminat yang menonton video klip tersebut, ramai yang melahirkan rasa bangga dengan kejayaan penyanyi tersebut dan dalam masa yang sama ada juga peminat yang memberi komen negatif sehingga menuduh suara penyanyi itu seakan-akan suara mesin.

Bagi menjawab komen tersebut, Mizz Nina lebih gemar mendiamkan diri dan tidak mahu mengambil serius terhadap hal remeh seperti itu.

“Mana ada suara mesin. Sekarang ini semuanya dah canggih dan kita guna peralatan elektronik, jadi ada banyak filter yang kita boleh buat dengan suara tersebut, sama ada kita nak buat ia nampak original ataupun tak.

“Bagi saya, mereka yang suka sangat bagi komen-komen negatif ni, sebenarnya golongan yang rasa tak puas hati dengan kehidupan diri sendiri. Jadi, mereka lebih suka tengok keburukan orang lain dan komen benda yang bukan-bukan.

“Biarlah apa pun orang nak cakap, saya cuma akan pandang perkara tersebut secara positif dan tak akan ambil serius dengan perkara-perkara sebegitu,” ujar Mizz Nina sambil tersenyum. Read More

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Top Posts This Week

Waktu Solat

1 January 2017, Thursday
Subuh
00:00am
Syuruk
00:00am
Zuhur
00:00am
Asar
00:00am
Maghrib
00:00am
Isyak
00:00am

Waktu Solat Ini Dibawakan Oleh
Waktu Solat Malaysia