berita

Latest Posts

Foto Selebriti Di Karpet Merah Shout Awards 2012

November 24th, 2012 | by M
Lensa Insta

Karpet merah Shout Awards 2012 yang membawa konsep ‘beach party’ kekal meriah dengan penampilan kasual daripada selebriti terkemuka tanah air walaupun tanpa dibaluti pakaian berharga ribuan ringgit atau rekaan jenama terkenal.

Bukan mudah sebenarnya nak melihat mereka mengayakan pakaian ala kasual ni. Sebut sahaja nama Celepets (Celebrity Love Pets), kita sudah terbayangkan wajah-wajah terkenal seperti Dynaz, Yasmin Hani, Daphne Iking & Sazzy Falak. Wah, mereka tampil bergaya disaluti aksesori ringkas, tampak lebih muda & urban.

Tak lengkap rasanya kalau OHBULAN! tak paparkan koleksi foto-foto selebriti di Shout Award ni. Jom kita lihat apa yang menarik selepas ini.

Yuna Mendominasi Shout Awards 2012

November 24th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Semalam telah berlangsungnya majlis berpestij Shout Award 2012 yang disiarkan secara langsung dari Surf Beach, Sunway Lagoon.

Majlis penuh meriah ini telah dihangatkan lagi dengan persembahan khas artis K-Pop terkenal iaitu Vixx dan Nu’est.

Bagi Shout Awards kali ini, penyanyi terkenal Yuna telah memonopoli dua buah kategori iaitu PopStar Award dan Wired Celebrity Award, secara tidak langsung menewaskan artis-artis hebat yang lain seperti Dato’ Siti Nurhaliza dan juga Jaclyn Victor.

Selain dua kategori tersebut, Yuna turut tercalon untuk tiga lagi kategori iaitu Power Vocal Award, Music Video Award serta Fresh TV Series Award.

Berikut merupakan senarai penuh pemenang-pemenang untuk setiap kategori yang dipertandingkan :

PopStar Award – Yuna

Best On – Screen Chemistry Award – Johan & Zizan Razak (Raja Lawak Musim 6)

Breakthrough Local Feature Award – Songlap

Fresh TV Series Award – Versus

Flava Award – Black ft Malique

Favourite TV Personality Award – Zizan Razak (Raja Lawak Musim 6)

RockStar Award – Bunkface

Coolest Radio Announcer Award – Hunny Madu (Fly FM, Malaysia’s Hottest Music)

Break Out Award (Best New Act) – Massacre Conspiracy

Favourite Radio Show Award – Top 5 Panggilan Hangit, Hot FM

Power Local Award – Shila Amzah

Shout! Aloud Award (Social Media) – MatLuthfi90

Wired Celebrity Award – Yuna

Hot Guy Award – Aaron Aziz

Hot Chick Award – Nora Danish

Favourite TV Program Award – Showdown 2012

Music Video Award – Mizz Nina (With You)

Ultimate Shout Award (Canon) – KRU

Eksklusif : 6 Foto Terbaru Pra Perkahwinan Khairul Fahmi & Leuniey

November 23rd, 2012 | by Ai
Kini Trending

Lebih kurang sebulan lagi dari sekarang majlis pernikahan diantara Khairul Fahmi dan Leuniey bakal berlangsung. Namun begitu, foto pra-perkahwinan telah mula diambil dan kami rasa ini merupakan set kedua gambar mereka dimana sebelum ini mereka memakai pakaian berwarna putih.

Biar foto menjawab segala pertanyaan, mari lihat beberapa keping foto mereka yang cantik hasil dari jurugambar The Photolicious.

Model & Pelakon Jelita, Carmen Soo Tak Rasa Dirinya Seksi

November 23rd, 2012 | by Ai
Kini Trending

Petang semalam telah berlangsungnya majlis pelancaran produk terbaru InnerShine RubyCollagen Essence bertempat di G Tower, Kuala Lumpur.

Produk terbaru keluaran BRANDS ini telah memilih model dan pelakon jelita Carmen Soo sebagai duta baru produk mereka.

Menurut Naib Presiden dan Pengurus Besar Cerebos Malaysia Sdn Bhd, En Koh Joo Siang, pemilihan Carmen Soo sebagai duta produk terbaru ini adalah kerana kecantikan semulajadi yang terdapat pada pelakon tersebut.

Sebagai duta produk, Carmen Soo turut akui produk InnerShine ini amat sesuai untuk dirinya dan hasilnya dapat dilihat dalam masa yang cukup singkat.

Kerjaya sebagai pelakon membuatkan diri saya sentiasa sibuk dan kadang kala hampir terlupa untuk menjaga kecantikan diri sendiri. Dengan adanya suplemen tambahan seperti InnerShine RubyCollagen Essence ini, ia mampu mengekalkan kecantikan wajah saya meskipun tanpa menggunakan secalit alat make-up

“Sekiranya saya mengikuti penggambaran filem di Filipina, saya terpaksa menjalani penggambaran selama 24 jam dan itu adalah perkara biasa bagi industri lakonan di sana. Oleh kerana terlalu terikat dengan jadual penggambaran, kadang kala saya malas untuk memakai sebarang alat solekan pada wajah dan lebih selesa untuk tampil ‘nature beauty,” ujar Carmen Soo sambil tersenyum manis.

Mengulas lebih lanjut mengenai rahsia kecantikan pelakon ini, muncul juga persoalan apakah reaksi dan komen Carmen Soo apabila tersenarai sebagai ‘The 25 Sexiest International Actresses’ menerusi sebuah majalah di New York pada bulan Jun lalu.

Saya tak rasa diri seksi. Apa pun say nak ucapkan terima kasih sebab telah senaraikan nama saya dalam kategori tersebut.

“Bagaimanapun, itu semua adalah sementara sahaja. Kita tak tahu bagaimana keadaan diri kita pada masa akan datang. Mungkin boleh kekal cantik dan mungkin juga tidak,” ujar Carmen Soo merendah diri.

Memandangkan Carmen Soo sering bekerjasama dengan produksi Filipina, timbul juga gosip yang mendakwa kononya pelakon jelita ini bercinta dengan pelakon kacak negara tersebut, Jericho Rosales.

“Itu adalah gosip biasa di Filipina. Saya akui kami memang rapat, tapi sekadar rakan sekerja sahaja. Lagipun dia dah ada teman wanita dan saya tumpang gembira dengan perkara tersebut.”

“Sebenarnya saya baru sahaja mengenal hati budi seseorang sejak beberapa bulan yang lalu. Dia adalah orang biasa dan tidak terlibat langsung dengan industri hiburan,” ujar model jelita ini sambil tergelak kecil.

Merujuk perkembangan terbaru, pelakon ini dikatakan bakal muncul dengan filem terbaru berjudul ‘Ghost Child.’ Dia juga akan menjalani tiga penggambaran tele-movie di Singapura pada hujung minggu ini.

Berikut merupakan TV komersial Carmen Soo untuk produk terbaru InnerShine RubyCollagen Essence yang telah dimuat naik mulai 21 November lalu.

Foto : Masih Ingat Dengan Perkahwinan RM15 juta? Kini Syella Kamaruddin Sarat Mengandung

November 23rd, 2012 | by M
Kini Trending

Kisah Syella Kamaruddin ini kalau diimbas kembali memang penuh epik. Kalau anda masih ingat, bekas penyanyi awal tahun 2000 ini pernah muncul dengan kontroversi perkahwinan yang dikatakan melibatkan kos sehingga RM15 juta! Kos RM15 juta itu turut merangkumi hantaran mewah berupa sebuah banglo bernilai RM5 juta dan sebuah kereta sport mewah Audi R8. Kalah Siti Nurhaliza tau!

Apa lagi, berpusu-pusulah para wartawan mengejar kisah perkahwinannya yang sekaligus menenggelam impian ‘wedding of the year’ mana-mana artis yang turut berkahwin pada akhir tahun lepas.

Bagaimana pun, kisah perkahwinannya agak pelik kerana identiti suaminya amat dirahsiakan atas faktor peribadi. Apa lagi, ramai orang mula berteka-teki, ada yang kata Datuk A, Tan Sri B, Tun C. Popularnya kisah perkahwinan Syella Kamaruddin ini tak terhenti di komuniti Melayu, malah akhbar berbahasa Cina pun tertarik nak buat bahan berita. Hebat sungguh, kan?

Kini, setahun sudah berlalu. Syella Kamaruddin kembali membawa khabar gembira dengan perkongsian sekeping fotonya yang sedang sarat mengandung. Tahniah kami ucapkan, dan semoga berbahagia!

Video: Aziz Harun Cover Lagu Hujan – ‘Aku Skandal’, Bakat Muda Yang Awesome!

November 23rd, 2012 | by Ai
Kini Trending

Sebelum ini, kami pernah memasukkan sebuah muzik video berjudul “I Stalk Your Profile” nyanyian Jazz Hayat & Aziz Harun. Tapi itu sebelum suara Aziz Harun yang kini sudah berumur 13 tahun menjadi semakin ‘ranum’. Dalam video tersebut juga, Aziz yang baru berumur 12 tahun kelihatan yakin bermain gitar seperti profesional.

Terbaru, Aziz Harun muncul dengan cover lagu dari kumpulan Hujan berjudul “Aku Skandal”. Walaupun lagu ini sudah agak lama, namun ia tetap memukau telinga kami yang mendengarnya.

Ahh, anda tonton sendiri dan berikan komen ya.

Top Posts This Week

Shout Out!