berita

Latest Posts

“Bye dunia luar” – Antara Kata-Kata Terakhir Mangsa Nahas LPT2

October 16th, 2015 | by Ash Nordin
Lensa Insta

AlifHateem

Sedih, sebak dan simpati. Itu lah perasaan kami yang bercampur baur bila terbaca kata-kata terakhir arwah adik Aliff Hateem, salah seorang mangsa yang terlibat dalam nahas LPT2 dua hari lepas.

Setiap ayat yang diungkap seolah-olah sudah mengetahui bahawa ajalnya hampir tiba dan membuatkan kami turut menangis dengan nasib yang menimpa mereka sekeluarga. Semoga adik sekeluarga tenang di sana dan dicucuri rahmat. Al-fatihah

Salam takziah diucapkan juga kepada keluarga mangsa Puteri Nabilah Azaman atas kehilangan keluarga tercinta.

Read More

‘Kalau Saya Sampah, Awak Najis’- Respon Ikon Belia Bila Dihentam Kerana Vapor

October 15th, 2015 | by Ash Nordin
Kini Trending

vape 2

Sekarang ni kalau nak pergi makan kat mamak, pergi shopping mall mesti majoriti anda akan nampak orang hisap vapor. Budaya vapor dah jadi macam komuniti sekarang kerana ia secara tak langsung menganggu orang yang tak hisap vape tengah makan.. Lagi-lagi kepada kanak-kanak yang tidak tahu apa-apa.

Terbaru, ikon belia Dato Nurul Hidayah Ahmad Zahid telah memuat naik foto vapor di Instagram dan gambar itu telah dapat macam-macam respon dari netizen.

Read More

Tindakan Wanita Ini Setelah Mengetahui Kekasihnya Curang Ternyata Berbaloi..Ikuti Kisah Ini

October 15th, 2015 | by Ash Nordin
Kini Trending

WanitaIniBerubahMerantau

Kepada generasi muda yang baru habiskan pelajaran, mesti mereka akan mula terfikir dan merancang untuk mendirikan rumah tangga. Terutamanya dalam kalangan wanita.

Bila dah mula bekerja, kebanyakkan daripada mereka tidak kisah dengan pekerjaan yang mereka ada kerana beranggapan bahawa suami yang akan menanggung segalanya.

Sama seperti wanita ini, namun ada sesuatu berlaku dalam perhubungan mereka yang membuatkan wanita ini untuk ‘bangkit’ semula. Ikuti kisah selanjutnya.

Read More

Pastikan Anak boleh baca sebelum masuk tahun 1- Peringatan Seorang Guru

October 13th, 2015 | by Ash Nordin
Kini Trending

Guru3

Tugas seorang guru memang berat dan memerlukan komitmen yang tinggi untuk mendidik dan mengajar anak murid mereka untuk menjadi individu. Namun itu semua zaman dahulu, berbeza dengan sekarang mereka terikat dengan silibus pada aras yang tinggi.

Oleh itu, agak sukar jika seseorang guru itu mendidik murid baru yang masih belum pandai membaca, ini kerana guru-guru sekarang terikat dengan komitmen lain dimana mereka harus mengikut garis panduan yang telah ditetapkan.

Ini merupakan sedikit luahan dan pesanan daripada seorang guru yang lebih dikenali sebagai Syukri Hidayati kepada ibu bapa di luar sana agar tidak mengharapkan bebanan 100% kepada guru untuk mengajar anak mereka sehingga pandai.

Read More

Emergency Alert! Korang Wajib Ada 7 Mini Superhero Ini Bila Travel

October 13th, 2015 | by Noraniza
Kini Trending

travel

Eh. Ini bukan superhero Batman, Superman, Spiderman yang kami maksudkan. Tetapi, superhero mini yang korang tak sedar betapa pentingnya ia di saat kecemasan, terutamanya kalau nak travel jauh-jauh!

Ha.. apalagi, buat akak-akak, abam-abam semua yang nak pergi travel sempena habiskan cuti tahunan ni, lebih baik bawa 7 superhero mini ni!  Yang pasti, 7 Superhero mini ini akan memudahkan misi anda untuk ‘travel light & easy’!

Read More

Nak Makanan Laut Masak Tepung Yang Padu? Jom Kita Ke Warong Pok Nong Hanya Di Kuala Terengganu!

October 13th, 2015 | by Ash Nordin
MyResipi

tepung

Kami pasti makanan seafood antara makanan kegemaran rakyat Malaysia. Kalau tengah lapar lepas tu dapat makanan laut seperti ikan masak 3 rasa, tomyam campur, telur dadar, dry butter prawn mesti layan gila beb!

Hari ni kami nak kongsikan satu kedai Warong Pok Nong yang terletak di Kuala Terengganu, Terengganu. Warung ni memang jadi tarikan orang kat sana, lebih-lebih lagi orang yang datang jauh dari Kuala Lumpur. Rugi kalau korang tak cuba makan kat sini. Jom ushar sikit foto-foto makanan seafood kat kedai ni.

Read More

Paling Popular Minggu Ini