berita

Latest Posts

Emma Maembong Nafi Kontroversi Sebagai Jalan Pintas Untuk Berjaya

November 6th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Pelakon yang baru meningkat naik, Emma Maembong nafi kontroversi merupakan jalan pintas untuk dia terus mengukir nama dalam bidang lakonan.

“Emma tak rasa kontroversi boleh membuat nama Emma naik. Kalau boleh Emma nak mula dari bawah dan naik secara perlahan-lahan. Tak nak orang bercerita disebabkan kontroversi dan kalau boleh tak nak lagi ada benda-benda macam tu.”

Pelakon ini turut akui pada awalnya dia tidak mendapat restu keluarga untuk menceburi bidang lakonan. Segalanya berubah apabila bapanya memberi kebenaran untuk dia berdikari dan mencari pekerjaan sendiri.

“Sebenarnya ibu bapa Emma dah bercerai dan selama ini memang Emma tinggal dengan ayah. Jadi apa yang Emma nak buat ayah kena tahu.

“Sebelum ni memang ayah tak bagi Emma berlakon, tapi bila tiba-tiba je ayah bagi ‘green light’ untuk Emma cari kerja sendiri, masa tu baru Emma terima tawaran Kak Ema Fatimah untuk berlakon dalam drama arahannya.”

Pelakon kacukan Melayu-Scotland ini turut akui banyak cabaran dan halangan yang perlu dilalui sepanjang bergelar anak seni. Dia juga mengingatkan diri sendiri supaya tidak melakukan sebarang kesilapan.

“Semua yang kita buat pasti ada cabaran. Demi meneruskan kehidupan, kita kenalah terima semuanya. Apa yang penting jangan buat silap,” ujar gadis ini lagi.

Merujuk perkembangan terbaru, Emma bakal muncul dalam drama terbaru berjudul ‘Cinta Itu Milikku’ yang akan mula ditayangkan pada 12 November ini di slot Akasia TV3. Menerusi drama tersebut, Emma bakal digandingkan dengan dua pelakon berbakat iaitu Ana Dahlia dan Fazreen Rafi.

“Bekas Menteri Mana Pula Ni?” – Rozita Che Wan Nafi Bercuti Dengan VIP

November 6th, 2012 | by Ai
Isu & Kontroversi

Umum tahu tentang khabar angin mengatakan Rozita Che Wan pergi bercuti bersama seorang bekas menteri ke London. Tak cukup disitu, khabar angin itu turut mengatakan bahawa Rozita turut membawa adiknya, Ayu Raudhah untuk mengaburi mata yang melihat.

Menurut sumber, Rozita Che Wan dikatakan telah menerima tiket dari seorang bekas menteri berdasarkan nombor tempahan tiket yang sama. Mereka berdua juga turut dituduh bermesraan sehingga menarik perhatian krew didalam penerbangan mereka.

Namun begitu, laporan Sinar Harian hari ini melaporkan bahawa Rozita Che Wan menafikan segala tuduhan tersebut dan mengaku dia sudah lali dengan gosip-gosip sebegini.

“Bekas menteri mana pula ni? Dari mana pula cerita ini timbul? Saya tak faham lah dengan individu yang suka sangat kaitkan saya dengan pelbagai cerita tidak betul ni. Saya sendiri tak tahu menteri mana yang dikaitkan dengan saya kali ini. Sejujurnya, saya dah lali dengan situasi seperti ini,” ujar Rozita Che Wan.

Rozita Che Wan juga memberitahu akan bertindak lebih tegas selepas ini jika ada wartawan hiburan yang cuba mengeruhkan keadaan lagi.

Armin Van Buuren & Psy Bakal Hangatkan “Future Music Festival Asia 2013”!

November 6th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Mungkin kedengaran agak pelik atau mungkin juga berita gembira bagi peminat-peminat Psy, penyanyi yang popular dengan tarian kuda (horse dance) didalam muzik video “Oppa Gangnam Style” ini disahkan akan turut datang memeriahkan “Future Music Festival Asia 2013” (FMFA 2013) pada 16 Mac 2013.

Sidang akhbar yang diadakan sebentar tadi di Fresca Mexican Kitchen & Bar, The Gardens menyaksikan pengumuman pertama barisan artis FMFA 2013 yang akan membuat persembahan di pesta muzik terbesar di Asia Tenggara ini. FMFA 2013 juga akan diadakan selama 2 hari berturut-turut dimana hari pertama akan dikhaskan untuk sebuah acara muzik trance terbesar di dunia, “A State Of Trance 600: The Expedition World Tour”(#ASOT600KUL) yang akan menyaksikan Armin Van Buuren turun, pemegang 5 kali tempat pertama sebagai dj nombor satu dunia dalam DJ Mag Top 100.

“Ini adalah sesuatu yang sangat besar, kami masih tak percaya kami berjaya membawa Armin Van Buuren dan “A State Of Trance”. Dengan kerjasama bersama Future Entertainment Australia, kami habiskan berbulan masa untuk membawa lagenda ASOT 600 kesini, dan kami akhirnya boleh katakan, ia sesuatu yang menggembirakan,” Iqbal Ameer, pengarah Livescape Asia.

Masih belum dimaklumkan siapakah dj-dj lain yang akan turut serta dalam “A State Of Trance: The Expedition World Tour”, pihak FMFA 2013 walau bagaimanapun hanya mengumumkan barisan artis FMFA 2013. Antaranya ialah PSY sendiri, Rita Ora, Fun., Bloc Party, Temper Trap, Rudimental, Stafford Brothers, Timmy Trumpet dan juga Tenzin.

Lain pula di pentas kedua FMFA 2013 (The Prodigy presenting Warrior’s Dance Arena), para peminat dubstep akan digegarkan dengan kemunculan Feed Me, Kill The Noise, Zeds Dead dan Borgore bersama dengan The Prodigy sendiri.

Future Music Festival Asia 2013 (FMFA 2013) akan diadakan pada 16 Mac 2013, sehari selepas “A State Of Trance 600: The Expedition World Tour”. Anda boleh mula dapatkan tiket bermula 16 November ini di kedai-kedai terpilih.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman rasmi Future Music Festival Asia.

Future Music Festival – Asia from Future TV on Vimeo.

Bila Dah Kahwin, Tak Semuanya Manis – Ana Dahlia Enggan Komen Lanjut Isu Perkahwinan

November 6th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Isu pergolakan rumah tangga antara Ana Dahlia dan Chef Riz bukanlah suatu perkara yang baru. Ana Dahlia ketika ditemui di majlis sesi ramah mesra drama ‘Cinta Itu Milikku’ semalam, turut mengaku perkara tersebut dan menganggap segalanya adalah terlalu peribadi untuk dikongsikan kepada umum.

“Jujur memang Ana ada masalah, tapi rasanya tak perlulah untuk diceritakan lebih lanjut. Masing-masing ada masalah sendiri dan semestinya kalau ada masalah kita tak nak cerita dekat orang. Takut nanti mengaibkan diri sendiri. Lagipun masalah tersebut adalah terlalu peribadi.”

“Bukannya Ana nak menafikan, cuma buat masa sekarang Ana tak nak ceritakan apa-apa. Lagipun Ana nak kena jaga nama semua orang. Nama papa (Chef Wan), nama Chef Riz dan juga nama keluarga Ana sendiri.”

Dalam pada itu, Ana Dahlia turut menyatakan bahawa dia sudah bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan dan menyifatkan segalanya adalah ujian untuk menguji ketabahan dirinya.

“Apa pun yang terjadi selepas ini Ana akan terima dengan redha.”

“Ana harapkan yang terbaik untuk semua dan akan sentiasa berdoa. Panduan daripada pihak keluarga serta kekuatan diri sendiri membuatkan Ana tabah untuk hadapi semuanya.”

Meskipun begitu, pelakon ini enggan memberi sebarang komen berhubung status terkini rumahtangganya dan menegaskan dirinya tidak pernah berlaku curang.

“Ana tak nak komen soal status sekarang. Perkara tinggal sebumbung ataupun tidak adalah soalan peribadi dan Ana tak nak jawab soalan itu.”

“Tapi di sini Ana nak tegaskan Ana tak pernah curang atau menjalinkan sebarang hubungan dengan sesiapa. Ana tak nak aibkan sesiapa dan Riz sendiri tahu apa sebenarnya yang berlaku,” ujarnya kepada pihak media.

Mengulas lebih lanjut berhubung masalah rumah tangganya, pelakon ini mengingatkan kepada semua pihak supaya tidak membuat andaian sendiri dan menuduh dirinya yang bukan-bukan.

“Janganlah buat andaian sendiri. Kita tak tahu apa yang terjadi disebaliknya. Insyallah, suatu hari nanti semua orang akan tahu perkara sebenar.”

“Sekarang ni Ana nak tumpukan sepenuhnya pada kerja dan berserah sahaja. Setiap orang ada masalah masing-masing. Bila dah kahwin, tak semuanya manis.”

“Memanglah kalau diikutkan ibu bapa tak boleh masuk campur dalam masalah macam ni, tapi kadang kala pandangan mereka juga penting untuk selesaikan sesuatu masalah,” komen Ana Dahlia mengenai pergolakan rumah tangganya.

“Istanbul Aku Datang”, Sebuah Filem Cinta Komedi Yang Mengusik Hati

November 6th, 2012 | by Ai
Filem Tempatan

Tahukah anda, dalam filem “Istanbul Aku Datang”, Lisa bakal membawa watak seorang gadis yang periang dan comel?

Diarahkan oleh Bernard Chauly, filem ini menjalani penggambaran di Istanbul, sebuah bandar di Turki yang sangat cantik dengan budaya dan rekaan bangunan klasik dari zaman dahulu. Filem ini mempunyai segala ciri-ciri romantik dan komedi yang mampu menarik dan mengusik hati penonton.

Jika dibandingkan dengan filem “Ombak Rindu” dan “Lagenda Budak Setan”, keduanya mempunyai jalan cerita cinta yang kompak namun hanya sarat dengan kisah sedih dan romantik sesebuah percintaan.

Lain daripada keduanya, “Istanbul Aku Datang” menceritakan tentang seorang gadis bernama Dian (Lisa Surihani) yang sanggup ke Istanbul demi mengejar cintanya yang dilakonkan oleh Tomok (Azad). Kedua mereka telah menjalin hubungan lebih 5 tahun tetapi terpaksa berpisah kerana Azad melanjutkan pengajian. Namun, kedatangannya ke Istanbul hanya menyebabkan diri lebih merana apabila rahsia Azad telah terbongkar. Ouh ya, kami tidak mahu beritahu apakah rahsianya.

Disebalik kedatangannya ke Istanbul, perkenalan Dian bersama seorang pemuda bernama Harris (Beto Kusyairy) telah menyentuh hatinya. ‘Mimpi ngeri’ Dian bermula apabila dia ditipu ketika mencari rumah sewa dan tanpa diketahui, rumah yang sudah pun dibayar deposit selama 3 bulan itu sebenarnya sudah pun mempunyai seorang lagi penyewa iaitu Harris. Perkara ini menyebabkan dia terpaksa duduk serumah dengan seorang lelaki yang tidak dikenalinya.

Berbeza disini, watak yang dibawakan oleh Beto sangatlah berlainan dari filem-filemnya yang lain serta membuka mata peminat bahawa Beto mempunyai sisinya yang lebih lucu. Lakonan Beto juga menimbulkan persoalan, adakah dia mempunyai perasaan terhadap wanita atau pun tidak didalam watak yang dibawanya.

Selain itu, anda pasti tidak akan percaya bahawa Tomok yang merupakan seorang penyanyi boleh membawa watak dengan bagus dan langsung tak terfikir di hati kami bahawa dia adalah seorang penyanyi ketika membawakan watak Azad.

Secara jujur, filem Istanbul Aku Datang adalah sebuah filem yang sangat memuaskan hati. Jika 3 kali ditonton pun anda tidak akan menyesal. Daripada 10 markah, 9 markah harus diberikan.

Filem ini akan mula disiarkan dipawagam pada 8 November 2012 dan bawalah orang tersayang untuk menonton filem ini bersama. Mahu tahu apakah penghujung cerita diantara Dian, Azad dan Harris? Mari tonton trailer rasmi “Istanbul Aku Datang” selepas ini ya!

Farid Kamil Tak Halang Diana Danielle Berlakon

November 5th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Pelakon dan pengarah muda, Farid Kamil bin Dato’ Dr. Zahari, 31 akui sejak dari awal perkenalan dia sudah jatuh hati dan berhasrat untuk meyunting Diana Daniella sebagai suri dalam hidupnya.

“Sebenarnya memang dari awal perkenalan saya sudah terdetik untuk menyunting Diana menjadi isteri saya. Tapi disebabkan ketika itu usianya yang masih muda, jadi kami diberikan masa untuk bercinta dulu.”

“Saya rasa bersyukur kepada Allah S.W.T kerana setelah 3 tahun berkawan, akhirnya dengan majlis yang meriah ini kami sah bergelar suami isteri. Saya juga ingin ucapkan terima kasih kepada semua yang hadir terutama ahli keluarga dan pihak media.”

Memandangkan kini Diana Danielle sudah bergelar isteri kepada Farid, jadi timbul juga persoalan adakah selepas ini jejaka tersebut akan mengongkong Diana dan meletakkan sebarang syarat kepada pelakon jelita ini?

Lantas Farid menjawab, “Saya tak letak apa-apa syarat untuk Diana dan tak halang untuk dia terus berlakon. Apa yang penting adalah dia pandai jaga diri dan jaga saya dengan baik.”

“Kalau boleh nak dia tambahkan ilmu pengetahuan dalam soal agama dan berharap dia boleh menjadi seorang ibu mithali,” ujar Farid sambil tersenyum dan memandang isteri tercinta.

Dalam pada itu pelakon dan pengarah muda ini turut menjelaskan mengapa dia dan Diana memilih untuk tidak mendedahkan hubungan mereka kepada umum sepanjang tempoh tiga tahun perkenalan.

“Sebenarnya sepanjang proses perkenalan, kami memang dah memilih untuk tidak mewar-warkan mengenai hubungan kami kepada umum sebab nak simpan detik-detik yang bermakna. Macam sekarang, saya dapat duduk rapat-rapat dengan dia dan ini adalah sangat bermakna buat saya.”

Mengulas lebih lanjut mengenai perwatakan Diana, Farid akui dia amat meminati sifat matang yang dimiliki oleh gadis cantik ini.

“Saya tertarik dengan Diana sebab selama ni saya memang tak pernah ada kawan ‘mat salih.’ Jadi bila berkawan dengan dia saya dapat lihat sesuatu yang berbeza.”

“Walaupun ketika mula berkawan usia dia masih lagi muda tetapi Diana seorang yang berfikiran matang dan saya nampak keinginan dia untuk terus belajar,” komen Farid mengenai perwatakan isterinya.

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Top Posts This Week

Waktu Solat

1 January 2017, Thursday
Subuh
00:00am
Syuruk
00:00am
Zuhur
00:00am
Asar
00:00am
Maghrib
00:00am
Isyak
00:00am

Waktu Solat Ini Dibawakan Oleh
Waktu Solat Malaysia