berita

Latest Posts

Foto: Sharifah Amani Bawa Budaya Malaysia Ke Jepun

May 28th, 2013 | by Ai
Lensa Insta

sharifah

Pelakon kecil molek, Sharifah Amani sebenarnya sekarang ni sedang berada di Tokyo, Jepun bagi mempromosikan filem Jepun dibintanginya berjudul ‘Redemption Night’ di Festival CineMalaysia 2013.

Di dalam filem arahan Takato Hosoi itu, Sharifah Amani atau lebih selesa dipanggil Nani membawakan watak yang lain dari kebiasaan iaitu sebagai seorang gadis pelacur.

Screen Shot 2013-05-27 at 23.57.50

Selain daripada Nani, Bront Palarae juga turut terpilih memegang watak dalam filem arahan dan lakon layar yang menggunakan sentuhan sepenuhnya dari Jepun.

Apa yang menariknya, Nani tidak cuma pergi ke sana untuk mempromosikan filem Jepun itu sahaja, malah dia juga turut mengambil kesempatan mencurahkan budaya Melayu dengan memakai baju kurung sepanjang festival itu diadakan.

Dalam pada masa yang sama, Nani juga sempat berkongsi gambar dengan peminat mengenai filem Bunohan yang turut ditayangkan dan khabarnya filem itu mendapat sambutan yang baik.

Read More

Video : MV Terbaru Maroon 5 Unik & Menarik!

May 28th, 2013 | by Ai
Video Popular

MV Maroon 5

Pada 21 Mei lalu, kumpulan Maroon 5 baru sahaja melancarkan video klip rasmi untuk single terbaru mereka berjudul Love Somebody.

Video klip berdurasi 3.59 ini telah menunjukkan kumpulan tersebut tampil unik apabila badan mereka disaluti dengan cat dan bertambah menarik apabila turut diselitkan dengan eleman abstrak menerusi percikan serta titisan cat yang mengalir.

Secara umumnya, video klip yang diarahkan oleh Rich Lee ini turut menampilkan susuk tubuh seorang wanita sebagai tarikan utama penonton.

MV Maroon 5

Susuk tubuh wanita yang menggoda

Meskipun baru seminggu dimuat naik menerusi laman Youtube, akan tetapi video ini telah mencapai lebih 5 juta penonton serta 72,000 like.

Rata-rata penonton memberikan respon positif dan mereka turut memuji penampilan ‘hot’ vokalis utama kumpulan Maroon 5 iaitu Adam Levine.

Read More

Saya Diperangkap – Shahrizal Jaszle Respon Isu Khalwat

May 28th, 2013 | by Ai
Isu & Kontroversi

shahrizal_jazle

Selepas memuat-naik sebuah video di akaun Keek-nya semalam bersama tunang, Shahrizal Jaszle menerusi laporan mStar Online hari ini akhirnya mendedahkan bahawa isu dia ditangkap khalwat sebenarnya adalah satu perangkap.

Pelakon ini bagaimana pun tidak mahu memberi komen tentang isu yang berlaku.

“Saya tak boleh komen panjang tentang isu ini kerana ia sudah pun menjadi kes mahkamah.

“Cuma apa yang ingin dikatakan, saya diperangkap oleh seseorang yang tidak bertanggungjawab. Saya yakin, saya tidak bersalah terhadap kejadian itu. Kita lihat sahaja kes mahkamah pada November depan nanti.”

Shahrizal juga meluahkan rasa bersyukur apabila keluarganya mengambil keputusan untuk mendengar penjelasan sebelum bertindak.

“Alhamdulillah, saya bersyukur sangat kerana memiliki keluarga yang sentiasa menyokong dan mendengar sesuatu perkara sebelum bertindak atau membuat keputusan. Selepas menceritakan kejadian itu, mereka juga merasakan ia seperti sebuah perangkap,” ujarnya.

16 Mei lepas, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengesahkan telah menahan Shahrizal atas tuduhan khalwat di Apartment Taman Sri Subang, pada pukul 3.30 pagi.

Penahanan tersebut dilakukan di bawah Seksyen 29(1) A dan B, Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995. Jika disabitkan kesalahan, pelaku boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi dua tahun atau kedua-duanya sekali.

Keek : Pengarah Terkenal Hentam Wartawan Hiburan

May 27th, 2013 | by Ai
Video Popular

Michael Ang

Semalam seorang pengarah terkenal, Michael Ang telah memuat naik 4 buah video yang menunjukkan dirinya tidak berpuas hati dengan artikel yang ditulis oleh wartawan hiburan, Zubir yang mendakwa dia tidak mempunyai sivik kerana menghadiri majlis perkahwinan anak pelakon dan penerbit terkenal, Rosyam Nor dalam keadaan berpakaian yang tidak sopan.

Menerusi video keek tersebut, Michael Ang telah menjawab segala persoalan mengapa dia berpakaian sebegitu dan meminta Zubir agar tidak membuat andaiannya sendiri.

Suka-suka je kau kata aku tak ada sivik. Hei, tak faham la aku, macam ini ke wartawan Malaysia bekerja?

Zubir, kau dengar cerita ini ya. Aku dibesarkan olah mak bapa aku untuk menepati janji. Tak sesekali aku akan memungkiri janji.

Aku dah janji dengan Rosyam Nor yang aku akan pergi, jadi yang salah adalah PA (pembantu peribadi) aku. Dia cakap dengan aku majlis hari Ahad. Tapi tup-tup aku tengah shooting dekat rumah adik Aqasha, orang hantar mesej tanya aku datang ke tak?

Bila dapat mesej, aku terus tanya PA aku, dan dia cakap memang salah. Majlis rupanya hari Sabtu. Jadi, aku terus lari masuk kereta dan tanya ada baju tak? Mana sempat lagi nak beli sebab dah pukul 8.30. Nasib baiklah dalam kereta tu ada seluar panjang dan kemeja. Kalau tak, dengan T-shirt je aku pergi.

Read More

Syamsul Yusof & Ammar Alfian Hampir Bertumbuk Sebelum Berdamai

May 27th, 2013 | by Ai
Isu & Kontroversi

Syamsul Yusof

Menerusi laporan Berita Harian semalam, pelakon, Ammar Alfian dan pengarah, Syamsul Yusof dikatakan hampir bertumbuk sebelum mereka berdamai dalam satu pertemuan di Publika 18 Mei yang lepas.

Pertemuan itu dirancang oleh Syamsul untuk tujuan berdamai dengan Ammar berkenaan isu yang melibatkan cinta tiga penjuru antara dirinya, Ammar dan Puteri Sarah Liyana.

Pada hari kejadian, Ammar dikatakan tidak mampu mengawal sikap panas barannya dan hampir melepaskan tumbukan apabila Syamsul terus-terusan memprovoknya dan tidak mengaku bahawa dia dan Sarah sedang bercinta.

Namun begitu, keadaan yang tegang itu berjaya diredakan oleh sepupu Syamsul dan wartawan hiburan Berita Harian, Zubir Mohd Yunus, yang turut berada di tempat kejadian.

image

Puteri Sarah Liyana

Mereka akhirnya bersepakat untuk berdamai apabila Syamsul menghulurkan tangan untuk bersalaman dan mengaku yang dia dan Sarah sedang berkawan.

Read More

Foto : Fasha Sandha Dikritik Gara-gara Mandikan Bayi Secara Bersila

May 27th, 2013 | by Ai
Lensa Insta

Fasha Sandha

Sekiranya sebelum ini peminat memberi pelbagai respon negatif terhadap cara pelakon jelita, Fasha Sandha berpantang, terbaru pelakon tersebut turut dikritik gara-gara memuat naik sekeping foto yang menunjukkan dia sedang memandikan putera kesayangannya dalam keadaan bersila.

Artikel Berkaitan :

Menerusi laman Facebook rasmi pelakon tersebut, terdapat segelintir peminat menyarankan agar Fasha memandikan anaknya dalam keadaan berdiri dan meletakkan tab mandi di paras yang lebih tinggi bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.

Facebook Fasha

Read More

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Top Posts This Week