berita

Latest Posts

Aaron Aziz Kagum Dengan Peserta ‘Fear Factor Selebriti Malaysia’

December 6th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Kalau anda disuruh untuk memasukkan tangan kedalam kotak yang dipenuhi lipan dan cacing, adakah anda berani? Atau mungkin disuruh menyeberangi bangunan dengan hanya berpaut pada tali, mampukah anda?

Itulah yang telah diharungi oleh para peserta ‘Fear Factor Selebriti Malaysia’. Dibawakan khas oleh Astro Ria, rancangan ini akan dikendalikan sepenuhnya oleh Aaron Aziz sebagai hos program dan bakal menampilkan 30 selebriti tempatan yang telah dibahagikan kepada 15 kumpulan.

Menurut Aaron selaku hos program, produser Fear Factor dari Cape Town juga berasa hairan kerana keberanian dan semangat yang ditunjukkan oleh peserta dari Malaysia sangatlah berlainan dari peserta yang sebelumnya.

“Saya sendiri kagum dengan mereka kerana semuanya boleh buat. Mereka semua mencuba tanpa menolak cabaran yang diberikan.

“Saya respek mereka kerana walaupun sebagai selebriti, mereka tetap tak bagi can dan harungi cabaran seperti peserta biasa,” ujar Aaron.

Seperti yang anda pernah tonton sebelum ini, FFSM tetap mengekalkan keunikan programnya, namun program ini telah diubah suai serta diberi pembaharuan sedikit agar tidak mengganggu sensitiviti penonton tanah air. Penonton juga akan melihat setiap peserta diuji dari segi mental dan fizikal selain diberi cabaran yang tidak pernah mereka lakukan sebelum ini.

Untuk pengetahuan, juara FFSM bakal merangkul hadiah wang tunai berjumlah RM200 ribu. Disamping itu, pemenang mingguan juga bakal menerima hadiah wang tunai sebanyak RM10 ribu.

Tidak perlulah bercerita panjang, anda nantikan rancangan ‘Fear Factor Selebriti Malaysia’ yang akan ditayangkan pada setiap hari Sabtu jam 9 malam bermula 29 Disember 2012, di saluran 104 (Astro Ria).

Mari tonton trailer ‘Fear Factor Selebriti Malaysia’ selepas ini!

Saya ‘Nakal’ Dalam SMS Je – Ridzuan Hashim Nafi Dirinya Miang

December 6th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Ridzuan Hashim merupakan nama yang tidak asing lagi dalam industri hiburan tempatan. Lazimnya peminat-peminat akan melihat dirinya dalam bidang lakonan dan sering membawakan watak-watak berupa lelaki ‘nakal,’ kepala gangster serta ahli koprat yang bersikap antagonis.

Namun begitu, lain pula kali ini, di mana buat julung kalinya Ridzuan Hashima bakal menjadi pengacara untuk sebuah program realiti TV yang menggabungkan elemen ‘Fear Factor’ dan ‘Seekers’ yang dikenali sebagai ‘PANIK.’

Menurut Ridzuan Hashim, di juga sudah muak untuk memegang watak yang sama dan mengambil inisiatif untuk mencuba bidang pengacaraan pula.

“Ini adalah kali pertama saya ditawarkan untuk menjadi pengacara dan ia adalah satu benda yang paling menarik. Penggambaran program ini pun dilakukan pada waktu malam, jadi ia memerlukan persediaan awal yang lengkap dan terperinci.”

“Saya akui bidang pengacaraan memang berbeza dengan bidang lakonan, di mana dalam lakonan kita hanya fokus untuk satu kamera sahaja, tetapi dalam bidang pengacaraan sebegini saya perlu berkomunikasi dengan 2,3 kamera. Pada awalnya memang agak sukar tetapi apabila sudah faham dan sudah dapat rentak yang sebenar, semuanya menjadi lebih mudah.”

“Sebenarnya saya memang dah muak asyik lakonkan watak yang sama sahaja, sekali sekala teringin juga mencuba sesuatu yang baru. Sejak akhir-akhir ini saya kurang suka dengan adegan-adegan romantis dan kalau boleh saya nak bawa watak aksi pula,” ujar Ridzuan Hashim sambil tersenyum.

Memandangkan Ridzuan sering membawakan watak lelaki ‘nakal’ atau miang, jadi timbul juga persoalan di kalangan pihak media adakah secara realiti dirinya memang seorang yang ‘nakal’ dan suka akan gadis-gadis muda yang cantik serta seksi?

Sambil tergelak Ridzuan menjawab, “Mana ada, saya ‘nakal’ dalam SMS je luaran tak pun. Lagipun saya memang tak suka nak bersosial di laman-laman Facebook dan Twitter. Saya pun tak ada akaun laman sosial sebegitu dan saya lebih suka berjumpa secara ‘face to face.’

“Saya bukannya tak percaya Facebook. Tetapi banyak benda yang tak betul dan tak boleh percaya dekat Facebook. Kalau jumpa berdepan senang, kita boleh tahu dan kenal karakter orang tu macam mana.”

Menyentuh soal peribadi aktor berbakat besar ini, pihak media teringin juga tahu adakah hatinya sudah tertarik dengan mana-mana wanita dan bilakah agaknya pelakon ini ingin menamatkan zaman solonya selepas perkahwinannya dengan Didie Alias terputus di tengah jalan.

“Buat masa sekarang saya lebih selesa hidup solo dan belum ada jodoh untuk mendirikan rumah tangga. Kalau ada jodoh, esok juga saya nak kahwin. Tetapi masalahnya saya belum jumpa lagi pasangan yang betul-betul sesuai dengan diri saya.”

Takut Bayi Lemas, Ning Baizura Tolak Kaedah Lahir Bayi Dalam Air

December 6th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Kaedah bersalin atau melahirkan bayi didalam air mungkin kedengaran janggal bagi kita. Tapi di beberapa negara maju yang lain seperti Amerika Syarikat dan United Kingdom, ia dianggap perkara biasa dan termasuk dalam kategori kaedah bersalin secara normal.

Itulah yang berlaku pada penyanyi, Ning Baizura. Dia yang kini sedang sarat mengandung anak pertamanya mengambil keputusan untuk melahirkan anaknya secara normal kerana takut dengan risikonya selepas mendengar cerita dari orang lain.

“Apabila orang berkata tentang keburukannya di mana bayi yang dilahirkan mungkin boleh lemas walaupun peratusannya sangat kecil, saya enggan ambil risiko. Biarlah anak ini dilahirkan normal dan asalkan dia sihat, itu sudah lebih daripada cukup,” ujar Ning dipetik dari mStar Online.

Melalui akhbar online yang sama juga, Ning mengaku bahawa dia tidak yakin dengan kaedah bersalin didalam air kerana ianya masih lagi baru di Malaysia dan persiapan rapi perlu dilakukan sebelum proses kelahiran bayi.

“Walaupun bersalin dalam air sudah menjadi satu perkara yang biasa di United Kingdom dan Amerika Syarikat, tetapi saya tidak yakin untuk melakukannya kerana di negara ini pendedahan kaedah itu masih baru. Difahamkan pula, ia memerlukan pelbagai persiapan rapi sebelum menempuh proses kelahiran bayi.”

Apa pun, semoga Ning Baizura selamat melahirkan anak sulungnya.

Mizz Nina Akur Dengan Kejadian Rompakan Tempoh Hari

December 6th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Gempar baru-baru ini dengan kejadian rompakan yang berlaku kepada Mizz Nina apabila cermin kereta di sebelah kerusi penumpang dipecahkan oleh perompak yang juga telah mengambil beg tangannya. Kes yang sama pernah pernah dialami oleh Julie Woon beberapa bulan lalu.

Apapun, Mizz Nina sempat memberi komen tentang kejadian yang telah menimpanya ketika ditemui pada majlis pelancaran koleksi kasut wanita Bespoke oleh XALF di Bentley Gallery, Pavilion Kuala Lumpur malam tadi.

Menurut Mizz Nina, kejadian ini memang tidak diduga dan ia sebagai pengajaran kepada dirinya supaya lebih berhati-hati kelak.

“Saya tak mahu komen banyak. Saya rasa terkejut dengan kejadian yang berlaku secara tiba-tiba ini. Saya anggap kejadian yang berlaku ini disebabkan oleh kelalaian saya sendiri. Yang paling penting ia menjadi iktibar kepada saya dan masyarakat luar supaya lebih berhati-hati,” ujarnya.

Penyanyi yang popular dengan lagu ‘Take Over’ ini juga meluahkan rasa syukur kerana tiada sebarang kecederaan dialaminya, hanya cermin kereta pecah dan beg tangan berserta barangan peribadi yang dilarikan oleh perompak.

“Syukur Alhamdulillah, saya tidak mengalami sebarang kecederaan. Saya tidak kisah kerana perompak hanya dapat melarikan beg tangan yang mengandungi kad kredit, kad pengenalan, lesen, dompet  dan sedikit wang tunai serta barangan lain,” ujarnya sambil tersenyum.

Mizz Nina turut menggesa kepada pemandu, lebih-lebih lagi wanita supaya berhati-hati dengan meletakkan barangan berharga di tempat yang selamat terutamanya jika memandu berseorangan.

Danny X Factor Teringin Menimang Cahaya Mata Perempuan

December 6th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Nampaknya sudah agak lama nama dan muka Danny X Factor tidak menghiasi kaca televisyen tempatan. Terbaru sewaktu ditemui di majlis pelancaran program realiti ‘Panik’ jejaka kelahiran Kelantan ini telah mengakui dirinya sememangnya sudah kurang berlakon dan hanya terlibat dengan kerja-kerja belakang tabir sahaja.

“Perkembangan lakonan memang ‘slow’ sebab sekarang ini saya tengah uruskan satu produksi dan banyak terlibat dengan aktiviti di belakang tabir.”

“Saya pun sedang uruskan satu kelab untuk para artis beriadah yang dikenali sebagai ‘Malaysian Artist Sports Club’ di mana saya memegang jawatan sebagai Naib Presiden kelab tersebut.”

“Ramai juga artis yang ‘join’ kelab ini contohnya Fizo Omar, Fahrin Ahmad, Syed Aiman, Black dan Shahir.”

Mengulas lebih lanjut mengenai perkembangan diri Danny, timbul juga persoalan bilakah agaknya dia dan isteri, Saidatul Fazlin Zakaria ingin menimang cahaya mata sulung memandangkan usia perkahwinan mereka kini telah menjangkau setahun.

“Sekarang ini saya dan isteri memang tengah rancang nak ada anak. Tapi semuanya saya serahkan pada Allah Taala.”

“Lagipun bila tengok rakan-rakan artis lain dah kahwin dan dah ada anak, saya teringin juga nak ada anak sendiri. Kalau boleh saya nak anak sulung perempuan.”

“Selalunya orang cakap anak perempuan akan rapat dengan ayah, sebab tu la saya teringin sangat nak dapat anak perempuan dan kalau boleh saya nak hias anak perempuan saya cantik-cantik ala ‘Princess.’

“Memandangkan sekarang ini saya masih belum mempunyai anak, jadi saya akan banyak habiskan masa dengan kucing di rumah. Untuk jaga seekor kucing tu pun saya sanggup habiskan beratus-ratus ringgit demi menjamin keselesaan dan kesihatan kucing tersebut,” ujar Danny sambil tergelak.

Dalam pada itu, pelakon dan penyanyi ini turut akui dirinya sedang berusaha untuk menurunkan berat badan yang ideal dan mengambil penekanan untuk tidak mengambil makanan berkarbohidrat tinggi seperti nasi.

“Sekarang ni saya dah kurang makan nasi dan tengah berusaha untuk dapatkan berat badan yang ideal. Kalau nak tahu, masa zaman saya dengan kumpulan X Factor dulu berat badan saya hanya 65kg. Tetapi sebelum saya kahwin tahun lpeas, berat badan dah naik sampai 85 kg.

“Alhamdulillah sekarang dah turun sedikit dan kalau boleh selepas ini saya nak ‘maintain’ berat badan dalam 76-77kg sahaja,” komen Danny mengenai bentuk badanya yang semakin berisi.

BIG BANG Bakal Turun Malaysia Lagi?

December 5th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Sebuah majlis penganugerahan, ‘Golden Disk Awards’ ke 27 bakal berlangsung di Litar Antarabangsa Sepang pada 15 dan 16 Januari 2013 akan datang. Majlis berpestij ini difahamkan bakal mengundang lebih 20 buah kumpulan pop Korea (K-Pop) dan antara kumpulan yang bakal hadir adalah Girls’ Generation (SNSD), BEAST, 2NE1, Super Junior, KARA, PSY, 4 Minute serta Big Bang.

Secara umumnya majlis ‘Golden Disk Awards’ ke 27 telah diadakan sejak tahun 1986 lagi dan ia merupakan majlis penganugerahan bagi memperakui prestasi yang luar biasa dari penggiat industri muzik K-Pop.

Majlis ini juga merupakan salah satu acara penghargaan yang paling berprestij di Korea Selatan dalam memberikan dorongan terhadap pertumbuhan industri muzik digital dan ‘download’.

Acara tahunan ini juga memberi perangsang kepada para pemuzik K-Pop dan memberi platform agar karya meraka lebih dihargai dan dikenali dunia. Antara nama yang disebut-sebut sebagai pengacara pada malam anugerah ini adalah Dasom, iaitu salah seorang ahli kumpulan SISTAR.

Bagi peminat-peminat muzik K-Pop di Malaysia pastinya tidak akan melepaskan peluang untuk bertemu artis popular dari Korea Selatan yang bakal memeriahkan  ‘Golden Disk Awards’ ke 27 kali ini di Malaysia. Tiket-tiket boleh di dapati dengan harga RM 688 dan RM 999 untuk dua hari.

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Top Posts This Week

Waktu Solat

1 January 2017, Thursday
Subuh
00:00am
Syuruk
00:00am
Zuhur
00:00am
Asar
00:00am
Maghrib
00:00am
Isyak
00:00am

Waktu Solat Ini Dibawakan Oleh
Waktu Solat Malaysia