berita

Latest Posts

Jimmy Shanley Dibidas Bapa Mertua

June 11th, 2012 | by M
Kini Trending

Ini bukanlah kali pertama bapa mertua kepada Jimmy Shanley, Datuk Suhaimi memberikan kenyataan kepada media. Pada bulan Julai tahun lalu, beliau pernah menyebut bahawa tidak memaafkan Jimmy Shanley kerana malu dengan pelbagai kenyataan yang dikeluarkan oleh personaliti tv berkenaan.

Semalam, Datuk Suhaimi sekali lagi membidas pengacara itu dengan pelbagai kata-kata pedas melalui rancangan Melodi (10 Jun 2012) seperti yang disiarkan pada tengah hari semalam.

Kata Datuk Suhaimi, ‘Sebelum ini, memang I tak pernah keluarkan kenyataan kes Jimmy dan anak I yang dah setahun lebih berlaku. Banyak kenyataan yang dikeluarkan oleh Jimmy. Dah sampai masa I tampil berikan kenyataan yang mana Jimmy I rasa dah tak layak menjadi menantu I kerana banyak yang dia buat tuduhan memburukkan anak I.

‘Anak I dah pun failkan perceraian, jadi kalau dia dah banyak burukkan isteri dia, tak guna dia memperisterikan anak I lagi. Jadi, lepaskan sahajalah anak I. Kalau dia tak lepaskan seolah dia adalah lelaki yang dayus.’

Sementara itu, Datuk Suhaimi berkata bahawa Jimmy Shanley adalah seorang lelaki yang tidak bertanggungjawab kerana tidak mengambil tahu langsung mengenai kelahiran cucunya, Zahrah Shanley, sekitar setahun lalu.

‘Nak ambil berat apa. Ini satu lagi masalah. Dia pernah keluarkan kenyataan yang isteri dia tak memberitahu dah melahirkan anak. Kalau tak diberitahu isteri dia dah pun lahirkan anak, macam manakah dia boleh membawa krew TV datang ke hospital untuk shooting gambar anak dia? Bil bersalin pun tak dibayar walaupun kita tak harapkan pun. Tapi dia memang tak bertanggungjawab. Bagi I, dia tak layak jaga cucu I.’

Rumah tangga Jimmy-Suhaila masih berada dalam proses perbicaraan dengan perkembangan terkini di mana Jimmy Shanley mendakwa Suhaila mengaku mengandung anak luar nikah ketika prosiding mahkamah yang berlangsung pada 8 Mei 2012.

Foto : Arkib OHBULAN!

Caroline Juara Mentor 6, Tahniah!

June 11th, 2012 | by M
Kini Trending

Persaingan Mentor 6 yang sengit daripada 3 protege di Stadium Melawati lewat malam tadi menyaksikan Caroline merangkul gelaran juara bagi musim ini dengan membawa pulang hadiah berupa RM100 000 berserta sebuah trofi.

Sementara itu, Zatul berjaya membawa pulang wang tunai bernilai RM30 000 dan sebuah trofi setelah menduduki tempat kedua dengan 60 markah. Manakala Anas protege kepada Faizal Tahir yang menduduk tempat ketiga hanya membawa pulang wang tunai bernilai RM10 000 beserta trofi.

Prestasi Caroline boleh diibaratkan all-out dengan mudah mengenepikan persembahan Anas yang kelihatan biasa sahaja. Apatah lagi Caroline berjaya memukau penonton dengan persembahan ‘I Don’t Want To Miss A Thing – Aerosmith’, sebuah lagu yang mempunyai vocal range yang pelbagai dengan amat baik.

Manakala persembahan Zatul melalui lagu medley ‘Pawana / Pelesit Kota’ berjaya meremangkan bulu roma para penonton namun ia masih belum cukup untuk mempengaruhi undian penonton. Jelas sekali, Zatul masih perlu memperbaiki lagi persembahannya terutama pada penjiwaan lagu.

Apa pun, kemenangan protege Ella ini hanyalah titik tolak kepada kareer Caroline dalam industri hiburan. Ia bukan lah satu lesen untuk Caroline mendabik dada kerana sudah ramai juara-juara Mentor sebelum ini yang tenggelam dek kurangnya x-factor dalam diri mereka.

Kepada Caroline, jika anda ingin berjaya kena bekerja lebih keras serta menjadi extra-ordinary bagi menarik lagi perhatian peminat. Syabas buat anda!

Foto kredit : Gua Malaysia

Konsert Christina Perri Malam Ini, Anda Sudah Bersedia?

June 7th, 2012 | by M
Kini Trending

Hari ini OHBULAN HQ diselubungi dengan mood romantik daripada Christina Perri akan lagunya yang berjudul ‘A Thousand Years’. Kenapa ya?

Sebabnya, Christina Perri akan melangsungkan konsert buat pertama kalinya di bumi Malaysia pada malam ini bermula pukul 8:30 malam di KL Live, Kuala Lumpur. Kami pasti, dendangan ‘A Thousand Years’ pada malam ini akan menjadi sejarah ikonik buat anda, terutamanya peminat filem Twilight.

Christina Perri bukannya seperti artis rancangan realiti. Tiada bakat, hanya mengharapkan rupa. Sebaliknya, dia dilahirkan dengan ciri-ciri seorang pemuzik serta pencipta lagu berbakat yang mampu mengegarkan dunia hiburan. Antaranya, single ‘Jar Of Hearts’ berjaya merentap hati peminat sehingga mencapai jutaan jualan melalui online sahaja!

Perkembangan terkini pula, kejayaan album pertama berjudul ‘Lovestrong’ membuatkan penyanyi ini begitu teruja untuk bekerja lebih keras demi mengeluarkan album kedua yang dijadualkan keluar pada musim panas 2013.

Kepada anda yang pergi ke konsert Christina Perri malam ini, jangan lupa jeritkan ‘I Love U’!

Miley Cyrus Terima Cincin Berlian 3.5 Karat Tanda Pertunangan

June 7th, 2012 | by M
Hollywood

‘Mimpi saya telah menjadi kenyataan’, kata Miley Cyrus kepada peminatnya setelah menerima sebentuk cincin berlian 3.5 karat daripada Liam Hemsworth sebagai tanda pertunangan mereka, lewat malam tadi.

Berlian ini mempunyai motif flora dan diikat dengan menggunakan emas 18 karat menerima sentuhan peribadi daripada pengukir terkenal, Lane. Kata Lane, Hemsworth amat berpuas hati dengan hasil kerjanya yang selesai disiapkan minggu lepas.

Pasangan ini mula berkenalan apabila digandingkan bersama untuk filem ‘The Last Song’ yang disiarkan pada tahun 2009. Ketika itu, Hemsworth menafikan segala desas desus mengenai hubungan istimewa mereka serta ingin kekal profesional.

Hemsworth berkata,”Apa pun terjadi, mungkin ini takdir kami untuk bersama,” sekaligus memberikan persepsi bahawa dia benar-benar jatuh cinta dengan Miley Cyrus.

Setakat ini masih tiada sebarang makluman mengenai tarikh perkahwinan. Bagaimana pun, ada pihak yang meragui keupayaan pasangan muda ini untuk memberikan komitmen terhadap perkahwinan.

Hari ini Miley Cyrus sempat berkongsikan kebahagiaannya menyebut, “Saya amat berbesar hati kerana dapat berkongsi berita baik ini bersama anda.”

Foto : Nasha Aziz Covergirl Majalah ENF Edisi Ke-8. Vogue!

June 7th, 2012 | by M
Kini Trending

Satu lagi wajah eksklusif yang amat jarang kita lihat iaitu Nasha Aziz telah tampil sebagai covergirl untuk kulit depan majalah online ENF edisi ke-8. Gaya rambut mohawk dikenakan dengan dress merah pendek memberikan perspektif keteguhan personaliti pelakon ini yang seakan tidak dimamah usia.

Berkongsi serba sedikit mengenai penglibatannya dalam dunia seni, Nasha Aziz memberikan pandangan bahawa seni berupaya menaikkan taraf individu daripada biasa kepada luar biasa sehingga bisa mengagumkan orang luar. Jika anda ingin mengetahui apakah cerita disebalik dunia seni, layari majalah ENF ya!

P/s: Bila agaknya Nasha Aziz nak menamatkan zaman bujang ye?

Aaron Aziz Muncul Dalam Video Klip Najwa Latif & Sleeq, ‘Untuk Dia’

June 6th, 2012 | by M
Video Popular

Kalau tak silap perhitungan kami, ini merupakan kali pertama Aaron Aziz muncul dalam video klip melibatkan penyanyi tempatan. Sudah tentu kemunculan Bintang Paling Popular ABPBH 2011 ini adalah satu hadiah istimewa buat peminatnya.

Bukan itu sahaja, heroin drama Nora Elena iaitu Siti Saleha turut muncul sebagai satu watak penting untuk menjayakan video klip ‘Untuk Dia’ nyanyian Najwa Latif & Sleeq. Kami difahamkan oleh Aaron Aziz bahawa video klip ini merupakan lagu pertama yang diterbitkan oleh syarikat label kepunyaan beliau.

Kandungan video klip turut menggunakan paparan ballot komikal bagi menyampaikan keseluruhan jalan ceritanya. Idea segar ini sudah tentu menarik perhatian lebih ramai anak muda seperti kami. Ehem!

Kawan-kawan, jom enjoy lagu ini sambil joget-joget ye. Ewah!

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Top Posts This Week

Waktu Solat

1 January 2017, Thursday
Subuh
00:00am
Syuruk
00:00am
Zuhur
00:00am
Asar
00:00am
Maghrib
00:00am
Isyak
00:00am

Waktu Solat Ini Dibawakan Oleh
Waktu Solat Malaysia