berita

Latest Posts

Meracau Di Set Penggambaran, Tasha Shilla Terkena Sihir?

May 14th, 2015 | by Wan
Isu & Kontroversi

ohbulan1

Kami tak faham betul dalam zaman yang serba maju ni ada lagi segelintir manusia yang busuk hati melakukan amalan syirik dan khurafat.

Terbaru, pelakon jelita Tasha Shilla dikatakan terkena sihir dan meracau di sebuah set penggambaran hingga menyebabkan penggambaran tersebut terpaksa ditangguhkan.

Siapa lah agaknya dengki dengan Tasha Shilla ni ye?

Read More

9 Artis Yang Nampak Sama Tapi Bukan Dia…

May 14th, 2015 | by Ash Nordin
Lensa Insta

collage sama 2

Ramai yang kata kita mempunyai 7 orang muka yang sama dalam dunia ni. Tapi tak tahu la sejauh mana fakta itu kan sebab kami di OHBULAN! selama ni pun tak pernah lagi nampak muka yang sejibik dengan muka kami.

Lain pula cerita dengan 8 artis yang kami nak senaraikan ni, mereka mempunyai iras yang hampir sama dengan orang yang mereka tak kenali. Bila tengok lama-lama pun rasa kelakar dan amat menggeletek hati kami. Favourite kami ialah pelanduk dua serupa pelakon melayu terakhir, Remy Ishak dengan Jep Sepahtu!

Read More

Kisah Ungku Ismail & Kanak-Kanak Hidap Kanser Ini Mampu Buat Korang Sebak

May 14th, 2015 | by Noraniza
Lensa Insta

ungku ismail

Siapa kat sini memang follower tegar drama yang jadi sebutan ramai sebelum ini iaitu ‘Teman Lelaki Upahan’.

Drama itu secara tidak langsung telah melonjakkan nama Ungku Ismail sebagai hero yang paling awesome dan nampak real dalam lakonannya.

Namun, apa yang kami nak ketengahkan kali ini bukan mengenai bakatnya, namun mengenai sikap prihatinnya terhadap kanak-kanak yang menghidap kanser.

Read More

6 Jenis Perempuan Yang Anda Berkira-Kira Nak Buat Bini Ke Tak?

May 14th, 2015 | by Ash Nordin
Make-It-Senang

sandra-will-you-marry-me-the-proposal

Kitaorang ni sebenarnya bukanlah arif sangat bab-bab menilai sifat-sifat orang ni. Tapi, ini hanya secara logik, mesti korang pun mesti akan setuju dengan kitaorang ni.

Kalau korang perasankan, ada sesetengah perempuan meroyan kalau tak ada boyfriend baru walaupun sebulan dan banyak kali tukar, tercicir paling ‘hot’ tapi paling susah nak dapat jodoh, ada harta career semua tapi sampai sekarang tak kahwin-kahwin.

Betul jodoh tu ditangan tuhan, tapi kalau tak diusahakan pun tak guna jugak. Pendek kata, nak cari orang yang terima kelemahan dia seadanya tapi kalau sampai 10 lelaki awak date satu pun tak sangkut adalah benda spoil kat diri awak tu.

Read More

[Video] Asyik Merajuk dalam “Hati Perempuan”, Fafau Buat ‘Yuhanis’ Happy

May 13th, 2015 | by Ash Nordin
Lensa Insta

senyiiuummm

Kepada sesiapa yang ikuti drama bersiri “Hati Perempuan” mesti kenal dengan heroin, Mia Ahmad ni kan. Dalam cerita tu memang dia tarik muka je memanjang jarang nampak reaksi gembira dia kan. Al maklumlah, merajuk dengan Tengku Zaril, watak yang dibawa oleh pelakon Syarul Ridzwan tu.

Korang pernah tengok tak ‘Yuhanis’ gadis yang selalu merajuk dalam drama tu sebenarnya mempunyai senyuman yang manis?

Read More

Peminat Touching Ayda Jebat & Zul Ariffin Bersanding Tak Jemput

May 13th, 2015 | by Ai
Lensa Insta

Screen Shot 2015-05-13 at 2.49.08 PM

Orang kata kalau jodoh tak kemana. Iyalah, tolaklah bagai nak rak, denied la sepenuh hati, kalau memang tertulis dia jodoh kau, atas pelamin juga diamnya. Betul tak?

Oleh itu, kami di OHBULAN! ingin mengucapkan selamat pengantin baru kepada pasangan merpati dua sejoli, Zul Ariffin dan Ayda Jebat.

Suka nau hati Mek lihat pasangan ini sedondon di atas pelamin yang dihias serba indah bak mahligai cinta. Cewah!

Read More

Paling Popular Minggu Ini