berita

Latest Posts

Ini Anak Kita! – Kerana Hutang RM30K, Suami Ugut Mahu Serahkan Anak Kepada ‘Along’

August 22nd, 2016 | by Wan
Isu & Kontroversi

ohbulanalong

Kata orang kita hanya akan mengenali perangai ‘sebenar’ pasangan setelah mendirikan rumah tangga dengannya. Tapi bila hati dah sayang tak kisah lah macam mana perangainya asalkan sama-sama boleh menerima baik buruk dan tidak mendatangkan masalah.

Wanita yang masih lagi belajar di sebuah universiti tempatan ini berkongsi kebimbangannya terhadap suami yang berhutang dengan along. Lebih menakutkan suaminnya mengugut mahu menyerahkan anak yang dikandung jika kemahuan tidak dituruti.

Read More

Berpakaian Seksi & Dikecam Teruk Di Instagram, Izara Aishah Mohon Maaf Pada Netizen

August 22nd, 2016 | by Ai
Kini Trending

izara1.1.1

Baru-baru ni kecoh di Instagram apabila Izara Aishah memuat naik gambarnya bersama teman baik, Kilafairy dalam satu majlis. Mereka berpakaian seksi dan menampakkan bentuk tubuh melampau hingga mendapat pelbagai reaksi bercampur dalam kalangan peminat dan netizen.

Melihat pelbagai kecaman dikenakan ke atasnya, Izara Aishah tidak segera melatah sebaliknya membuat komen di Instagramnya memohon maaf dan tidak mahu kesemua peminatnya bergaduh sesama sendiri kerana kesilapan itu. Jom baca!

Read More

Jadi Flight Attendant Kalau Malas Belajar Tapi Nak Gaji Besar, Berikut Respon Pramugari Kepada Persepsi Ini

August 22nd, 2016 | by Ai
Kini Trending

FotorCreated

Ramai orang ingat nak jadi pramugari atau pramugara ni senang. Asal ada rupa dan ketinggian, pandai berhias dan menghidangkan menu diatas kapal terbang sudah memadai. Maka timbullah tanggapan bahawa kalau nak kerja gaji tinggi tapi malas belajar, jadi saja Flight Attendant.

Terpanggil untuk bersuara tentang perkara ini, seorang pramugari menulis surat terbuka untuk mereka yang mempunyai tanggapan negatif terhadap bidang tugas Flight Attendant. Very insighful, bacalah dengan hati dan minda yang terbuka!

Read More

Ini Yang Mungkin Berlaku Pada Binatang Peliharaan Korang Bila Tak Ada Orang Dekat Rumah..Sumpah Kelakar!

August 22nd, 2016 | by Mastura
Filem Antarabangsa

ezgif.com-crop (18)

Siapa antara korang semua sukakan haiwan peliharaan macam kucing, hamster, anjing ,arnab dan ada juga lebih sukakan haiwan eksotik seperti cicak, kura-kura, ular dan macam-macam lagi la.

Tak kira apa pun nama yang korang beri pada haiwan peliharaan korang tu, mesti ada perangai yang buatkan korang suka nak menyakat haiwan peliharaan korang tu kan?

Pernah tak terfikir, apa yang boleh mereka buat bila seharian kita tak ada di dalam rumah? Ha ni kitorang nak kongsi sikit la apa yang boleh haiwan peliharaan korang tu buat bila rumah kosong tanpa penghuni. Kelakar weyh!

Read More

Apakah Akan Ada Pengganti? – Luahan Peminat Badminton Yang Sedih Lihat Beban Ditanggung Dato’ Lee Chong Wei

August 21st, 2016 | by Arini Saleh
Kini Trending

dlcw header

Tahniah diucapkan kepada legenda badminton negara, Dato’ Lee Chong Wei kerana telah berjaya meraih pingat perak di Sukan Olimpik Rio Brazil malam tadi. Beliau kecundang di final kepada Chen Long dari China dengan mata 18-21,18-21.

Dai Wan menerusi laman facebooknya meluahkan rasa sedih dan risau kerana tidak sanggup lagi melihat bebanan yang terpaksa di tanggung DLCW menentang serangan lagenda dan pelapis muda dari China selepas ini.

Read More

Lebih 18k Shares Di Facebook, Wanita Ini Kongsi Tips Legakan Batuk & Selsema Anak Guna 2 Bahan Je!

August 21st, 2016 | by Arini Saleh
Make-It-Senang

melegakan batuk anak

Dengan faktor cuaca dan kebersihan sekarang ini, anak-anak mudah terdedah dengan jangkitan demam, batuk, selsema dan sebagainya. Walaupun dah ambil ubat yang dibeli di klinik masih lagi tak baik-baik.

Apa kata ibu-ibu cuba guna cara yang dikongsi wanita ini pula, hanya sapukan minyak bawang putih di badan anak untuk melegakan batuk dan selsema mereka. Cara nak buat pun memang sangat mudah. Dua bahan je! Lepas ni memang kena buat stok standby okay?

Read More

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Paling Popular Minggu Ini

Shout Out!

Cerita Sensasi daripada Berita Harian

×