berita

Latest Posts

Foto Instagram Nora Danish Dalam Busana Eksklusif Raya 2012

June 14th, 2012 | by M
Lensa Insta

Antara rekaan terkini busana Raya 2012 ilham butik Innai Red yang diperagakan oleh pelakon jelita Malaysia, Nora Danish. Sangat cantik dan moden!

“INNAIRED Raya Collections, I LOVE them all. made well, comfortable, the material looks & feels expensive, the fitting is amazing, The beadings are gorgeous n the best part..all designed by our local designers. Thumbs up. – Nora Danish”

‘Saya Tak Pernah Berubah’ – Anzalna

June 13th, 2012 | by M
Kini Trending

“Saya hadir ke industri hiburan ini untuk mencari rezeki dan bukannya mengejar populariti. Saya masih Anzalna yang sama dan berharap pihak OHBULAN tidak mempunyai tanggapan yang sebaliknya,” kata beliau melalui panggilan telefon kepada Pengarang Urusan OHBULAN, lewat petang semalam.

Anzalna, pelakon drama bersiri Amukan Pocong ini berkata sedemikian sebagai respon kepada artikel berjudul ‘Kenapa Baru Sekarang Anzalna?‘ yang diterbitkan semalam.

Beliau menambah lagi, “Saya menerima teguran ini dengan hati yang terbuka serta akur bahawa setiap perkara yang terjadi pasti ada hikmahnya.”

Kagum betul kami dengan keikhlasan Anzalna untuk menjelaskan keadaan sebenar kepada pihak OHBULAN. Kami doakan agar Anzalna terus maju dalam industri lakonan ya! Cheers!

Drama Twitter Remy Ishak – Tiz Zaqyah?

June 13th, 2012 | by M
Isu & Kontroversi

Setahu kami Remy Ishak merupakan seorang lelaki yang amat berahsia untuk menceritakan kisah peribadinya terhadap para peminat. Tapi, entah buang tabiat agaknya kerana Remy Ishak secara tiba-tiba meluahkan rasa isi hatinya mengenai sang kekasih melalui Twitter, lewat malam tadi.

Satu persoalan, adakah Remy – Tiz sedang bergaduh atau ini hanyalah sedutan ringkas skrip drama Cinta Jangan Pergi lakonan mereka berdua?

Puji Menteri, Aaron Aziz Dikutuk!

June 12th, 2012 | by M
Kini Trending

Kerana memuji kepimpinan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin secara terbuka di Twitter, niat baik Aaron Aziz telah disalahertikan oleh segelintir pihak yang mendakwa bahawa aktor berkenaan sengaja berbuat demikian demi mempercepatkan proses mendapatkan status penduduk tetap!

Ada yang berkata bahawa populariti Aaron Aziz bisa membolehkannya untuk memotong ‘que’ barisan pemohon status penduduk tetap! Wah, bukan main nakal lagi ye mulut-mulut orang ni ye! Sedangkan apa yang berlaku adalah sebaliknya.

Memetik laporan Hazrey.com, Aaron Aziz dipercayai terlibat secara langsung untuk berkempen bersama pengguna Twitter bagi membendung gejala pemerdagangan kanak-kanak melalui hashtag #NoToChildSlavery dan #SponsorAChild. Inisiatif ini turut mendapat perhatian daripada Datuk Seri Hishamuddin yang telah pun mengusulkan cadangan kepada pucuk pimpinan tertinggi.

Jadi, anda sudah jelas dengan gambaran yang sebenar, kan?

Kami memuji usaha serta niat baik Aaron Aziz yang ingin memberikan sumbangan kepada negara. Ini lah role model yang patut kita contohi!

Adakah Claris Callista Wanita Inspirasi Lagu Awi Rafael, Kalista?

June 12th, 2012 | by M
Kini Trending

“Kalista adalah sebuah lagu yang ditujukan khas kepada bekas kekasih saya yang ditulis sebelum saya berangkat ke Australia lagi. Macam orang kebanyakan juga, saya menggunakan orang terdekat untuk dijadikan inspirasi ketika menulis lagu,” antara kata-kata Awi Rafael seperti yang diterbitkan ‘Tulis Lagu Bukan Untuk Girlfriend Sahaja”, 2 minggu lalu.

Seperti yang dikongsikan oleh Awi Rafael, hari ini OHBULAN HQ menerima kiriman email yang mendakwa bahawa wanita yang dimaksudkan oleh Awi Rafael membawa nama Claris Callista. Urmm, cantik namanya.

Pengirim email turut mempersoalkan mengapakah Awi Rafael hanya mengakui Claris Callista, seorang model daripada Singapura sebagai ‘kekasih’ atau kawan lama sedangkan wanita itu pernah menjadi tunangnya. Dipercayai juga, Claris Callista adalah seorang penulis bahagian hiburan untuk sebuah blog, Lolitalane.

OHBULAN HQ sudah dengar lagu Kalista ketika majlis Curi-Curi Dengar Album Terbaru Awi Rafael, memang terbaik sebab kami pun dapat rasa feel yang Awi Rafael cuba sampaikan.

Kenapa Baru Sekarang Anzalna?

June 12th, 2012 | by M
Kini Trending

Luahan tidak puas hati Anzalna terhadap Neelofa bukan satu cerita baru. Sebenarnya, saya sendiri pernah menerima aduan yang sama sejak setahun yang lalu. Namun, saya tak endahkan kerana tugas saya adalah membantu artis, tak kira baru atau lama mendapat publisiti secara baik, bukan sebaliknya.

Memetik kata-kata Anzalna menerusi BiPop, “Ketika Dewi Remaja dulu, saya tak menang sebarang tempat, tapi kenapa dia perlu busuk hati? Lofa pula ada ramai peminat, saya pula sebaliknya. Justeru kenapa dia perlu busuk hati? Sebelum ini ramai wartawan bertanya antara saya dan Lofa, tapi saya tak cerita apa-apa, takut dilabel bermulut jahat, namun selepas pendedahan Tasha, barulah saya ada kekuatan untuk bercerita.”

Ya, dan kita tahu bahawa pertelingkahan sudah bermula sejak 2 tahun yang lepas!

Bukannya saya menyebelahi mana-mana pihak, cuma saya meragui adakah ayat ‘Takut dilabel bermulut jahat’ boleh diterima pakai lagi.

Pada saya, Anzalna seorang artis yang bijak. Berbekalkan wajah yang cantik serta bakat lakonan yang boleh dikatakan baik, saya mempunyai tanggapan bahawa artis ini mampu kekal lama dan bertahan dalam industri. Namun, tanggapan saya kini sudah bertukar sama sekali.

Akibatnya, saya pasti Neelofa tak akan mendiamkan diri dan kini terdengar ura-ura bahawa dia akan membawa Anzalna ke muka pengadilan.

Saya akui, kontroversi memang menaikkan nama artis. Tapi, sekiranya kontroversi ini bakal membawa artis itu menghadap muka pak lawyer dan pak hakim, tak bagus juga kan?

Kepada Anzalna, awak rakan saya. Dan saya patut tegur awak dengan cara ini. Harap awak terima teguran ini dengan baik. Cheers!

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Top Posts This Week

Shout Out!