berita

Latest Posts

Foto Bogel Pelakon Jersey Shore, Snooki Tersebar

June 11th, 2012 | by M
Kini Trending

Telefon bimbit milik pelakon Jersey Shore, Snooki dilaporkan telah diceroboh dengan siri foto bogel mula tersebar di internet, hari ini.

Menurut E! News, imej-imej bogel tersebut sebahagiannya telah disensorkan pada bahagian sulit pelakon penuh kontroversi ini.

Sebelum ini, Snooki pernah dihimpit dengan kontroversi foto bogel palsu. Bagaimana pun, kali ini jurucakapnya mengesahkan bahawa foto-foto siri terkini adalah benar.

“Amat memalukan apabila individu yang tak bertanggungjawab cuba menyebarkan foto berkenaan untuk kepentingan diri,” kata jurucakap berkenaan.

Penyebaran foto bogel ini sekaligus meletakkan Snooki sama taraf dengan aktres Scarleet Johansson dan Blake Lively, dimana foto berkenaan tersebar kerana diceroboh oleh hackers.

Sehingga kini, punca bagaimana foto bogel Snooki disebarkan masih belum diketahui.

Sumber berita : Mashable

Ezad Exist Pilih Pembantu Peribadi Sebagai Tunang

June 11th, 2012 | by M
Kini Trending

Ezad, bekas vokalis kumpulan Exist telah mengikatkan tali pertunangannya bersama Asliza Abdullah dalam sebuah majlis yang serba ringkas di kediaman perempuan pada 1 Jun 2012 yang lalu.

Difahamkan, Asliza merupakan pembantu peribadi Ezad dan akan menjadi pengurusnya sebaik sahaja selesai majlis perkahwinan yang dijadualkan berlangsung pada bulan depan. Bagaimanapun, tarikh perkahwinan masih belum ditetapkan.

Berkata melalui Facebook, Ezad yang kini mencecah usia 33 tahun mengucapkan tanda kesyukuran kerana akan mengakhiri zaman bujang tak lama lagi.

“Doakan yg terbaik untuk kami dan keluarga kami semua. Sesungguhnya tiada yang terbaik dari kita bersama selain sifat saling ikhlas sesama kita. Mudah-mudahan…”

Kumpulan Exist yang ditubuhkan sejak tahun 1991 kini dianggotai oleh Joey sebagai vokalis utama setelah Ezad disingkirkan oleh kumpulan tersebut pada tahun 2007.

Kerana Dadah, Zack New Boyz Bakal Berhadapan Hukuman Gantung

June 11th, 2012 | by M
Kini Trending

‘Dadah musuh no. 1 negara’. Sesuai dengan slogan kata, mana-mana pengedar atau orang yang memiliki dadah berdasarkan jumlah tertentu akan berhadapan dengan hukuman gantung sampai mati.

Zack New Boyz, atau nama sebenarnya Radin Irwan Dzul Karnain Isagani bakal berhadapan dengan hukuman gantung sampai mati atas tuduhan mengedar ganja seberat 1.31 kg sekiranya disabitkan kesalahan. Zack ditangkap ketika berada di sebuah kediaman beralamat K-11-9, Jalan PJU 6, Persiaran Pelangi Damansara, Petaling Jaya, pada jam 9.20 malam,  26 Januari 2010.

Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Akhtar Tahir menetapkan kes ini akan dibicarakan selama 5 hari bermula 24 September 2012.

Zack merupakan pemain bass untuk kumpulan New Boyz yang pernah popular sekitar era pertengahan 90-an dan kini mempunyai 2 orang anak hasil perkahwinnya bersama seorang wanita yang tak dikenalpasti. Difahamkan, Zack menjalani kehidupan yang amat mewah hasil pengedaran ganja.

Jimmy Shanley Dibidas Bapa Mertua

June 11th, 2012 | by M
Kini Trending

Ini bukanlah kali pertama bapa mertua kepada Jimmy Shanley, Datuk Suhaimi memberikan kenyataan kepada media. Pada bulan Julai tahun lalu, beliau pernah menyebut bahawa tidak memaafkan Jimmy Shanley kerana malu dengan pelbagai kenyataan yang dikeluarkan oleh personaliti tv berkenaan.

Semalam, Datuk Suhaimi sekali lagi membidas pengacara itu dengan pelbagai kata-kata pedas melalui rancangan Melodi (10 Jun 2012) seperti yang disiarkan pada tengah hari semalam.

Kata Datuk Suhaimi, ‘Sebelum ini, memang I tak pernah keluarkan kenyataan kes Jimmy dan anak I yang dah setahun lebih berlaku. Banyak kenyataan yang dikeluarkan oleh Jimmy. Dah sampai masa I tampil berikan kenyataan yang mana Jimmy I rasa dah tak layak menjadi menantu I kerana banyak yang dia buat tuduhan memburukkan anak I.

‘Anak I dah pun failkan perceraian, jadi kalau dia dah banyak burukkan isteri dia, tak guna dia memperisterikan anak I lagi. Jadi, lepaskan sahajalah anak I. Kalau dia tak lepaskan seolah dia adalah lelaki yang dayus.’

Sementara itu, Datuk Suhaimi berkata bahawa Jimmy Shanley adalah seorang lelaki yang tidak bertanggungjawab kerana tidak mengambil tahu langsung mengenai kelahiran cucunya, Zahrah Shanley, sekitar setahun lalu.

‘Nak ambil berat apa. Ini satu lagi masalah. Dia pernah keluarkan kenyataan yang isteri dia tak memberitahu dah melahirkan anak. Kalau tak diberitahu isteri dia dah pun lahirkan anak, macam manakah dia boleh membawa krew TV datang ke hospital untuk shooting gambar anak dia? Bil bersalin pun tak dibayar walaupun kita tak harapkan pun. Tapi dia memang tak bertanggungjawab. Bagi I, dia tak layak jaga cucu I.’

Rumah tangga Jimmy-Suhaila masih berada dalam proses perbicaraan dengan perkembangan terkini di mana Jimmy Shanley mendakwa Suhaila mengaku mengandung anak luar nikah ketika prosiding mahkamah yang berlangsung pada 8 Mei 2012.

Foto : Arkib OHBULAN!

Caroline Juara Mentor 6, Tahniah!

June 11th, 2012 | by M
Kini Trending

Persaingan Mentor 6 yang sengit daripada 3 protege di Stadium Melawati lewat malam tadi menyaksikan Caroline merangkul gelaran juara bagi musim ini dengan membawa pulang hadiah berupa RM100 000 berserta sebuah trofi.

Sementara itu, Zatul berjaya membawa pulang wang tunai bernilai RM30 000 dan sebuah trofi setelah menduduki tempat kedua dengan 60 markah. Manakala Anas protege kepada Faizal Tahir yang menduduk tempat ketiga hanya membawa pulang wang tunai bernilai RM10 000 beserta trofi.

Prestasi Caroline boleh diibaratkan all-out dengan mudah mengenepikan persembahan Anas yang kelihatan biasa sahaja. Apatah lagi Caroline berjaya memukau penonton dengan persembahan ‘I Don’t Want To Miss A Thing – Aerosmith’, sebuah lagu yang mempunyai vocal range yang pelbagai dengan amat baik.

Manakala persembahan Zatul melalui lagu medley ‘Pawana / Pelesit Kota’ berjaya meremangkan bulu roma para penonton namun ia masih belum cukup untuk mempengaruhi undian penonton. Jelas sekali, Zatul masih perlu memperbaiki lagi persembahannya terutama pada penjiwaan lagu.

Apa pun, kemenangan protege Ella ini hanyalah titik tolak kepada kareer Caroline dalam industri hiburan. Ia bukan lah satu lesen untuk Caroline mendabik dada kerana sudah ramai juara-juara Mentor sebelum ini yang tenggelam dek kurangnya x-factor dalam diri mereka.

Kepada Caroline, jika anda ingin berjaya kena bekerja lebih keras serta menjadi extra-ordinary bagi menarik lagi perhatian peminat. Syabas buat anda!

Foto kredit : Gua Malaysia

Konsert Christina Perri Malam Ini, Anda Sudah Bersedia?

June 7th, 2012 | by M
Kini Trending

Hari ini OHBULAN HQ diselubungi dengan mood romantik daripada Christina Perri akan lagunya yang berjudul ‘A Thousand Years’. Kenapa ya?

Sebabnya, Christina Perri akan melangsungkan konsert buat pertama kalinya di bumi Malaysia pada malam ini bermula pukul 8:30 malam di KL Live, Kuala Lumpur. Kami pasti, dendangan ‘A Thousand Years’ pada malam ini akan menjadi sejarah ikonik buat anda, terutamanya peminat filem Twilight.

Christina Perri bukannya seperti artis rancangan realiti. Tiada bakat, hanya mengharapkan rupa. Sebaliknya, dia dilahirkan dengan ciri-ciri seorang pemuzik serta pencipta lagu berbakat yang mampu mengegarkan dunia hiburan. Antaranya, single ‘Jar Of Hearts’ berjaya merentap hati peminat sehingga mencapai jutaan jualan melalui online sahaja!

Perkembangan terkini pula, kejayaan album pertama berjudul ‘Lovestrong’ membuatkan penyanyi ini begitu teruja untuk bekerja lebih keras demi mengeluarkan album kedua yang dijadualkan keluar pada musim panas 2013.

Kepada anda yang pergi ke konsert Christina Perri malam ini, jangan lupa jeritkan ‘I Love U’!

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Top Posts This Week

Shout Out!