berita

Latest Posts

Anak Allahyarham Sharifah Aini, Aliff Omar Selamat Bergelar Suami Hari Ini

October 3rd, 2014 | by Ai
Kini Trending

Screen Shot 2014-10-03 at 11.49.33 AM

Alhamdulillah. Menerusi Tweet dari @501Awani, kami difahamkan, anak tunggal kepada Allahyarham Sharifah Aini iaitu Aliff Omar Ali telah pun selamat bergelar suami kepada Sharifah Nur Athirah Syed Azmi tepat jam 11.10 pagi tadi.

Kalau korang nak tahu, dengan dua kali lafaz, maka, hari ini menjadi saksi termeterainya ikatan janji dua hati. Cewah!

Tahniah kami ucapkan kepada Aliff diatas pernikahannya hari ini. Harapan kami semoga Aliff dapat menjadi suami yang baik dalam membimbing isteri.

Read More

Peminat Hampa & Hilang Hormat Dengan Tindakan Shila Amzah

October 3rd, 2014 | by Noraniza
Isu & Kontroversi

Shila-Amzah-1

Makin banyak pula rentetan kontroversi yang dihadapi oleh Shila Amzah sejak bermulanya sengketa dengan wartawan hiburan media Melayu dek kerana isu konsertnya tempoh hari.

Buktinya, kisah ND Lala yang dikatakan berhutang dengan Den Wahab sebanyak RM15,000 sekitar tahun 2000 turut disebut semula.

Bagaimanapun, Shila menerima kritikan yang hebat daripada netizen apabila dikatakan kurang ajar dalam mempertahankan kes bapanya itu.

Sedar dengan kenyataan tersebut, Shila membuat permohonan maaf kepada semua orang kecuali kepada seseorang. Siapa agaknya seseorang tu?

Read More

Foto Anak Scha & Awal Yang Super Duper Cute Edisi Ekstra

October 3rd, 2014 | by Ai
Lensa Insta

Screen Shot 2014-10-03 at 11.10.13 AM

Rasanya macam baru lagi je pasangan romantis Scha Alyahya dan Awal Ashaari menimang cahaya mata sulung mereka kan. Melalui kiraan kami, umur Lara pun dah masuk tiga bulan.

Wah, cepat betul masa berlalu. Kalau korang pengikut setia Instagram Scha dan Awal, mesti korang tersenyum melihat kecomelan Lara ni. Comel nau nau!

Seronok betul kami lihat aksi si comel ini ikut ibunya bekerja. Amboiii, Awal pun ikut sama. Iyalah, siapa nak jaga Lara kalau Awal tak ada kan.

Read More

Zain Saidin Tak Halang Anak Masuk Kelab Malam

October 3rd, 2014 | by Ai
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-10-02 at 11.16.38 PM

Pejam celik pejam celik, tinggal lagi beberapa minggu je lagi pasangan sensasi Rozita Che Wan dan Zain Saidin akan menimang cahaya mata perempuan mereka.

Pantasnya masa berlalu kan! Kami tengok foto baby bump Che Ta kemain comel lagi. Bertambah seri wajah Che Ta sejak mengandung ni.

Tapi, nampaknya pasangan ini memang tak boleh lari dari kontroversi. Hmm, belum habis peminat bising kerana baby shower ala budaya barat, timbul pula bisik-bisik anak sulung Che Ta iaitu Ammar sering ke kelab malam.

Read More

Dato’ Aliff Syukri Berang Dikaitkan Dengan Pergaduhan Rita Rudaini

October 3rd, 2014 | by Noraniza
Isu & Kontroversi

Fotor0100217230

Rasanya dah tak perlu diperkenalkan lagi siapa Dato’ Aliff Syukri. Menggunakan tagline ‘terlajak laris’, nama pengusaha produk kecantikan ini memang dah well-known di Malaysia.

Namun, petang semalam kecoh apabila Dato’ Aliff memuat naik screenshot komen pelakon sensasi, Rita Rudaini di laman Instagramnya.

Nampaknya, Rita Rudaini mendakwa bahawa seorang individu yang dikenalinya telah memburukkan nama Dato’ Aliff. Tapi, Dato’ Aliff nampaknya tak berapa berkenan bila namanya dikaitkan dengan pergaduhan tersebut.

Read More

Review Dracula Untold : Filem Genre Aksi Seram Yang Tak Cukup Rencah

October 2nd, 2014 | by Noraniza
Filem Antarabangsa

Screen Shot 2014-10-02 at 1.49.24 PM

Anda sudah jelak disajikan dengan cerita hantu Malaysia seperti pontianak, toyol dan langsuir? Ha..ni kami bawakan hantu versi Hollywood pula.

Apa lagi kalau bukan si Dracula yang terkenal dengan mitos suka menghirup darah fresh daripada leher manusia kan? Ala-ala pontianak juga suka dengan darah. Tapi ini edisi lelaki.

Semalam, kami telah berkesempatan menonton preview filem Dracula Untold yang akan mula ditayangkan di seluruh pawagam di Malaysia pada hari ini (2 Oktober 2014). Best ke tidak? Jom baca review daripada kami dulu.

Read More

Subscribe Youtube OHBULAN! Banyak Video Best!

Paling Popular Minggu Ini

Shout Out!