berita

Pakcik Tua Ini Kongsi Kisah Sedih Anak Tak Hargai Pemberian Ibu Bapa

June 2nd, 2015 | by Ash Nordin
Kini Trending

cover 1

Ayah dan mak adalah orang yang paling rapat sekali dengan kita. Daripada kecil hingga lah ke besar mereka sentiasa ambil berat kan? Begitu sayang nya mereka kat kita. Tapi kisah yang kami nak share ni amat sedih dan menyentuh hati kami.

Kami dapat kiriman e-mail dari si polan ni mengatakan kisah ini wajar dikongsikan untuk jadi pengajaran bersama. Bila kami baca balik memang betul cerita ni mempunyai teladan yang berguna.

Kalau anda nak tahu juga, kisah ini diceritakan sendiri oleh Syed Azmi Alhabshi seorang aktivis yang sebelum ini pernah dihentam gara-gara menganjurkan kempen ‘I want to touch a dog’.

Cerita nya bermula apabila..

Screen Shot 2015-06-01 at 7.05.22 PM

Datang kedai semalam beli barang untuk cucu tapi….

Screen Shot 2015-06-01 at 7.06.26 PM

Sabar je lah ye pakcik..

Screen Shot 2015-06-01 at 7.07.29 PM

Kami pun turut simpati dengan nasib pakcik ni. Apa lah salah nya kalau anak pakcik tu ambil je pemberian yang diberikan. Mereka juga mempunyai hati dan perasaan, lagi-lagi melibatkan hati dan perasaan kedua ibu bapa kita kan?

Harap cerita ini dapat memberi iktibar dan pengajaran yang berguna kepada anak-anak di luar sana. Kita harus lah menghargai sesuatu benda walaupun bagi anda perkara itu hanya perkara kecil. Besar pahala tau jika kita dapat jaga hati ibu bapa dan dapat buat mereka tersenyum.

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×