berita

Peminat Hampa & Hilang Hormat Dengan Tindakan Shila Amzah

October 3rd, 2014 | by Noraniza
Isu & Kontroversi

Shila-Amzah-1

Makin banyak pula rentetan kontroversi yang dihadapi oleh Shila Amzah sejak bermulanya sengketa dengan wartawan hiburan media Melayu dek kerana isu konsertnya tempoh hari.

Buktinya, kisah ND Lala yang dikatakan berhutang dengan Den Wahab sebanyak RM15,000 sekitar tahun 2000 turut disebut semula.

Bagaimanapun, Shila menerima kritikan yang hebat daripada netizen apabila dikatakan kurang ajar dalam mempertahankan kes bapanya itu.

Sedar dengan kenyataan tersebut, Shila membuat permohonan maaf kepada semua orang kecuali kepada seseorang. Siapa agaknya seseorang tu?

Screen Shot 2014-10-03 at 11.09.15 AM

“Lifting myself up,while a lot of people trying hard to bring me down.. It’s alright ,I’m not gonna ask you guys to understand.. Because I am the one who’s going to take all the pieces by myself..:)

Since tomorrow is the day of ‘Arafah .. I’m not going to mention anything about what had happened anymore.. Sometimes ,no matter how hard you try to convince people and let them know the truth.. They can hardly buy it.. Because I’m not a pretender like them..

Some say I’m being disrespectful toward the elderly..but seriously for those who’ve met me in person will know who’s the real me . It’s really not about the money ,it’s about your pride and your family’s dignity.. Seolah dipijak beramai2 oleh manusia lain tanpa mengetahui asal usul kejadian.

Apa yang Sha boleh kongsikan, When you have your family and friends at your back , Biar apa pun yang terjadi,it won’t feel that bad. Sebab Cuma inilah golongan yang benar ikhlas Dengan kita.

Siapa yang Tak sensitif Bila orang Buat jahat dekat family kita. Kalau itu orang anggap saya kurang ajar,saya minta maaf pada semua..but not to him.maaf. Last but not least, Siapa yang Ada family,sayang Dan hormati lah mereka sementara mereka masih ada Goodnight semua..”

Screen Shot 2014-10-03 at 11.10.46 AM

Kami macam tahu je siapa individu yang Shila tak nak maafkan tu. Tapi, tak nak lah cakap sebab nanti dikata memfitnah pula kan. So, masing-masing teka dan simpan dalam hati je lah ya?

Bagaimanapun, menerusi ruangan komen, ramai juga peminatnya mula berasa hampa dengan sikap lantang Shila Amzah yang dikatakan tak kena tempat itu. Lebih-lebih lagi apabila Shila menggunakan hashtag yang agak kasar di salah satu fotonya.

Screen Shot 2014-10-03 at 11.46.54 AM

shila

Apapun, kami rasa kes ini akan senyap jika masing-masing tidak memberi sebarang kenyataan lagi sebab kontroversi ini selalunya datang daripada laman sosial selebriti itu sendiri.

Tapi, kalau tetap rasa tak puas hati, kedua-dua belah pihak bolehlah bawa kes ini ke mahkamah. Baru fair and square. Betul tak?

Kredit foto: Instagram Shila Amzah