berita

Peminat KL City Tak Puas Hati Annuar Musa Nak Bawa Geng Gendang Kelantan Ke Final Piala Malaysia?

November 30th, 2021 | by Amirul Asraf
Isu & Kontroversi

Umum mengetahui, Tan Sri Annuar Musa telah dilantik sebagai presiden Kuala Lumpur United FC berkuatkuasa serta-merta pada Februari lalu. Manakala, Khalid Samad kekal sebagai presiden Persatuan Bola Sepak Kuala Lumpur (KLFA).

Namun, menjelang perlawanan akhir Piala Malaysia antara Kuala Lumpur City dan JDT malam ini, ada segelintir peminat pasukan ibu kota itu kurang senang dengan tindakan presiden mereka. Kenapa tu?

Geng gendang datang KL?

Menerusi foto yang berlegar di media sosial, Annuar Musa dikatakan menjemput kumpulan gendang dari Kelantan ke perlawanan akhir Piala Malaysia malam ini bagi memberi sokongan kepada Kuala Lumpur City.

Susulan daripada tweet tersebut, penyokong Kuala Lumpur City meluahkan rasa kurang senang dan menganggap presiden mereka tidak perlu menjemput ‘orang luar’. Dakwa mereka, lebih baik jika kuota tempat duduk pada malam final nanti diisi oleh penonton setia kelab.

Pasukan ibu kota milik semua

Menurut Annuar Musa, penyokong Kuala Lumpur datang dari seluruh negara. Bukan itu sahaja, pemain Kuala Lumpur City sendiri datang dari pelbagai negeri. Oleh itu, pasukan ibu kota ini merupakan pasukan milik semua.

Sumber: KL West Side & Annuar Musa

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Content Champion at Rev Asia Berhad
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×