berita

Penampakan Misteri Dirakam Dalam Dewan Negara?

July 17th, 2018 | by faris
Kini Trending

Semalam, Tun Dr Mahathir Mohamad,  mengetuai Ahli Parlimen mengangkat sumpah di hadapan Speaker Dewan Rakyat, Datuk Mohamad Ariff Md Yusof. Turut berbuat demikian adalah senator-senator baru yang mengangkat sumpah sebagai ahli Dewan Negara.

Ketua Setiausaha Negara (KSN), Dr Ali Hamsa menarik perhatian netizen dengan foto misteri yang dimuatnaik di laman sosialnya.

Tahniah kepada semua  senator

Tweet ucapan tahniah Dr Ali Hamsa itu tidak ada apa yang pelik sehinggalah diteliti ada sesuatu yang pelik dengan gambar berkenaan. Penampakan lelaki tua berambut panjang di belakang seorang senator dipercayai berketurunan India mengundang tanda tanya.

Siapa lelaki rambut panjang?

Ada something tak kena

 

Netizen mempersoal ada sesuatu yang tidak kena dengan gambar itu dan memohon penjelasan KSN mengenai kesahihan gambar itu.

Hadirin perlu pakai formal

Malahan jika benar lelaki misteri itu adalah hadirin di dalam dewan, dia sepatutnya harus akur dan memakai pakaian rasmi. Selain itu, lelaki berkenaan dipercayai duduk di tempat yang sama dengan senator di depannya.

Bomoh India dalam dewan?

Persoalan terjawab

Seorang pengamal media kemudiannya memeriksa kesahihan berita itu dengan Pengerusi Hindraf dan mengesahkan entiti misteri itu sebenarnya adalah manusia.

Tok sami tetamu dalam dewan

Sumber:Mohd Faizal Hassan, Dr Ali Hamsa

The following two tabs change content below.

faris

Content champion at Rev Asia
Self-proclaimed foodie yang mahu salam cium tangan pencipta Horlicks Mcflurry.

Most Read Today