berita

Perompak ‘Beraya’ Di Rumah Imuda, Rugi RM7,000

August 29th, 2012 | by Ai
Isu & Kontroversi

Ketika semua orang sedang sibuk menyambut kemeriahan Aidilfitri di kampung, rumah pelakon dan pelawak, Imuda telah dimasuki perompak. Kejadian itu dipercayai berlaku ketika mereka sekeluarga telah pun pulang ke kampung pada 17 Ogos lepas.

Menerusi laporan Harian Metro hari ini, Imuda memberitahu, perompak tersebut bukan sahaja mengambil barang-barang berharga, malah kumpulan itu juga seolah-seolah datang ‘beraya’ apabila mereka sempat menjamah biskut raya dan air sirap.

“Perompak itu sempat menjamah biskut raya dan minum air sirap dalam peti ais seolah-olah beraya dalam rumah kami pula. Malah, mereka sempat meletakkan tiga gelas air itu dalam sinki. Mereka lakukan itu kerana tahu kami tiada di rumah,” ujar Imuda.

Antara barang-barang berharga yang telah dicuri dari rumah Imuda termasuklah komputer riba, dua telefon bimbit dan empat jam tangan berjenama.

Dalam pada itu, Imuda yang juga merupakan seorang pelukis dan juga penyanyi ini memberitahu, isterinya juga pernah hampir diragut dikawasan tempat mereka tinggal namun penyamun tersebut gagal meragut kerana terkejut dengan jeritan jiran mereka.

SKIP THIS AD ×