berita

Rania Marketing Dakwa Azad & Eira Terima Pendapatan Hampir RM200,000

February 10th, 2015 | by Wan
Isu & Kontroversi

azad1

Baru-baru ini kecoh apabila Azad Jasmin dan isterinya Eira Syazira mendakwa hampir 1000 orang dibawahnya tidak mendapat pulangan seperti yang dijanjikan Rania Marketing.

Artikel Berkaitan : Azad Jasmin Akan Saman Rania Marketing

Malah Azad sendiri sudah pun membuat laporan polis berhubung dakwaan dirinya melarikan sejumlah wang milik pelabur. Namun menurut rekod Rania Marketing memang Azad dan Eira Syazira memperoleh pendapatan hampir RM200, 000. Siapa yang betul sekarang ini?

Rania Marketing Tak Pernah Tuduh Azad Larikan RM 200K

Bercakap kepada media, Mohd Hisham yang merupakan duta Rania Marketing mendakwa Datin Muniroh Shuhaimy dan suami tidak pernah menuduh bahawa Azad menggelapkan atau melarikan wang orang bawahannya seperti mana didakwa media.

Ini semua salah faham, Datuk tak pernah mengatakan dalam mana-mana media bahawa dia menuduh Azad dan Eira Syazira menggelapkan atau mengambil sejumlah wang yg dinyatakan.

Datuk hanya cakap mereka berdua mencapai pendapatan terkumpul hampir 200k semasa menjadi pengedar Rania sejak Mei 2014 sehingga sekarang.

Tambah dirinya, perancangan roadshow yang telah dirancang melibatkan Azad dan isteri turut terbatal ekoran daripada keputusan mereka menarik diri.

Azad Salah Faham

azad2

Pada masa sama, Hisham menjelaskan bahawa dakwaan yang ditimbulkan oleh Azad sebenarnya berpunca daripada salah faham dan pengetahuan yang kurang tentang plan syarikat.

Rania Marketing ada plan dan pakej pemasaran yang tersendiri malah berdaftar dan dikawal selia oleh KPDNKK. Kami menyediakan plan tertentu dan plan ini perlu difahami oleh semua orang.

Kami yakin wujud kekeliruan dan salah faham daripada pihak Azad.

Minta Azad Bawa 1000 Orang Tersebut Ke Pejabat

azad3

Azad juga dialu-alukan untuk datang ke pejabat Rania Marketing pada bila-bila masa dan bertanya tentang permasalahan seperti yang didakwa.

Kami harap agar azad tampil ke syarikat dan berbincang dengan kami daripada terus ke media. Kenyataan dia dah kelirukan ramai org termasuk semua industri MLM. Bila berlaku mcm ni, orang pandang rendah MLM. Kalo boleh Azad dtg cakap secara gentleman.

Mohon rangkaian Azad boleh beritahu apa masalah sebenar, siapa yang tak dapat pulangan. Dalam Utusan cakap sehingga 1000 org. Bagi saya ini kekeliruan, 1000 orang boleh datang pejabat buat semakan.

Ketika ditanya sama ada tindakan undang-undang bakal diambil ke atas Azad, Hisham sebolehnya mahu ia diselesaikan secara baik namun memberi 14 hari untuk Azad menjawab dan memperbetulkan kembali keadaan.

SKIP THIS AD ×