berita

‘Ready To Go Home’ – Neelofa Dah ‘Discharge’ Dari Hospital, Bilik Bilal Curi Tumpuan Netizen!

February 3rd, 2022 | by Amirul Asraf
Lensa Insta

Setelah beberapa hari berada di hospital dan melahirkan cahaya mata sulung, Neelofa akhirnya dibenarkan pulang ke rumah hari ini. Perkongsian tersebut dibuat oleh Neelofa sendiri menerusi akaun Instagram miliknya. Alhamdulillah!

Artikel berkaitan: Muhammad Bilal ‘Pengarang Jantung’ Neelofa & Suami

Ready to go home!

Umum mengetahui, Neelofa selamat melahirkan anak sulungnya pada 29 Januari yang lalu. Neelofa dan suami telah bersepakat memilih nama Muhammad Bilal Bin Muhammad Haris untuk putera sulung mereka. Boleh dikatakan hampir seminggu berada di hospital, usahawan ini akhirnya dibenarkan pulang ke rumah. Menerusi Instagram Story, Neelofa memuat naik video persediaannya untuk pulang ke rumah. Segala kelengkapan yang telah dibawa semasa ke hospital, telahpun disusun semula untuk dibawa pulang. Neelofa turut memuat naik emoji bersyukur kerana segala urusannya untuk bersalin dipermudahkan oleh Allah.

Bilik Bilal

Bukan itu sahaja, Neelofa turut memuat naik foto bilik tidur anaknya di Instagram Story. Bilik yang dicat dengan warna putih itu kelihatan sangat selesa dan sesuai buat Bilal yang baru lahir. Difahamkan, bilik tersebut diubahsuai khas buat Bilal sebelum Neelofa bersalin lagi.

Berbicara mengenai proses berpantang, Neelofa dipercayai menjalani proses berpantang di rumahnya sendiri. Di samping itu, Neelofa dipercayai mengambil pembantu bagi menguruskannya ketika berpantang. Menerusi pemerhatian pihak OhBulan! makanan berpantang Neelofa disediakan oleh ibunya sendiri iaitu Datin Noor Kartini.

Sumber: Noor Neelofa

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Senior Content Champion at Rev Media Group
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×