berita

‘Rider Pun Takut Kalau Nak Hantar Makanan Dekat Kawasan Rumah Macam Ini’

February 10th, 2021 | by Amat
Kini Trending

Kebersihan kawasan perumahan adalah tanggungjawab bersama bagi mewujudkan persekitaran yang selesa dan harmoni. Jika kawasan perumahan dipenuhi sampah-sarap akan membuatkan pengunjung jijik dan mual untuk memasuki kediaman.

Seperti perkongsian dari seorang penghantar makanan ini yang dikenali sebagai Farahhns, dia terpaksa meminta ditemani temannya untuk ke sebuah flat bagi menghantar makanan kepada pelanggan. Lebih jijik apabila terlihat keadaan kotor sebegini.

Terpaksa minta kawan temankan

@akak_pandaaJaga kebersihan please! kitorang yang nak hantar ni pun teragak agak ? #fyp #fyppp #fyp? #foryoupage #fypsounds #tiktokmalaysia #foodpandamalaysia? original sound – _Farahhns

Video yang dikongsinya melalui aplikasi TikTok itu telah meraih perhatian ramai dengan kira-kira 2 juta tontonan. Dia yang bekerja sebagai penghantar makanan itu meluahkan rasa takut untuk memasuki kawasan kediaman pelanggannya apabila melihat kawasan tersebut kotor.

Tambahnya, dia terpaksa meminta bantuan rakannya untuk menemani hingga pesanan sampai ke pelanggan di rumah tersebut.

Jangan minta kami menghantarnya kalau keadaan tempat yang macam ni. Please, jaga kebersihan.

Jika boleh disaksikan, kawasan flat tersebut dipenuhi dengan sampah-sarap yang dibuang penduduk ke bawah rumah dan di kaki lima. Keadaan yang kotor sebegini pastinya membuatkan orang luar juga takut untuk mengunjungi atau menghantar pesanan kepada mereka yang mendiami perumahan tersebut.

Sumber: TikTok Akak_Pandaa

SKIP THIS AD ×