berita

Risau Sebab Ada Masalah Kulit Wajah? Jom Kekal Cantik Berseri Dengan Neutrogena Deep Clean Gentle Cleanser!

December 23rd, 2021 | by Syamirul
Kini Trending

 

Pernah tak korang bila tengok cermin lepas tu terfikir kenapalah kulit muka masih tidak ada perubahan walaupun dah pakai macam-macam produk?

Beli produk mahal-mahal tapi kulit muka masih kusam, berjerawat dan tona tak sekata. Sedih betul!

Haa… Jangan risau sebab, Neutrogena Deep Clean Gentle Cleanser kan ada! Jom kita tengok masalah yang sering ramai orang hadapi dan macam mana Neutrogena Deep Cleanser boleh membantu korang.

1. Kulit wajah kering sampai mengelupas

Kulit kering dan mengelupas memang perlu perawatan yang lebih khusus dan tepat. Kalau dibiarkan lama, kulit kita akan menjadi lebih parah dan mungkin akan meninggalkan kesan parut.

Korang tau tak penggunaan cleanser pun memainkan peranan yang penting tau! Sebab tu korang kena pilih produk yang terbaik macam Neutrogena Deep Clean Hydrating Foaming Cleanser.

Cleanser ni dirumuskan dengan 3 jenis bahan penghidratan yang terbaik iaitu, HA, PHA dan fatty acid, memberikan kuasa penghidratan tambahan.

Memang patutlah ia menjadi kegemaran ramai sebab ianya sangat bagus untuk menanggalkan 99% kotoran dengan lembut tanpa membuatkan kulit wajah korang kering. Best kan!

2. Kulit wajah tiba-tiba timbul jerawat

Masalah jerawat ni bukan sahaja isu remaja, tapi orang dewasa pun sering mengalaminya tau.

Ibarat mimpi ngeri bila bangun je tidur tiba-tiba jerawat tumbuh kat muka. Mesti korang rasa nak menjerit depan cermin tu kan. Urghh bencinya!

Jerawat biasanya disebabkan oleh sel kulit mati, minyak berlebihan, kotoran dan sisa makeup yang terkumpul serta faktor genetik.

Apa kata korang gunakan Neutrogena Deep Clean Acne Foaming Cleanser sebab ia mampu meresap dengan menyeluruh dan meninggalkan kulit terasa licin dan lembut. 

Neutrogena Deep Clean Acne Foaming Cleanser ini dapat membantu menanggalkan sel-sel permukaan mati untuk menghalang  pertumbuhan jerawat kat kulit wajah korang, dirumus khas untuk kulit normal hingga berminyak.

3. Kulit wajah berminyak setiap masa

Kulit wajah berminyak tentu sangat mengganggu. Kita tahu bahawa minyak yang terhasil pada kulit adalah bermanfaat namun jika terlalu banyak minyak atau sebum akan menyebabkan pelbagai masalah pada kulit wajah kita.

Korang kena guna cleanser yang betul untuk mengurangkan minyak tanpa mengganggu pH pada kulit wajah tau, macam Neutrogena Deep Clean Soothing Foaming Cleanser.

Kadang-kadang formulasi penjagaan kulit yang tidak bersesuaian mencetuskan rasa tidak selesa pada kulit. Dengan menggunakan Neutrogena Deep Clean Soothing Foaming Cleanser ini menjalankan tugas membersihkan kulit tanpa mengganggu imbangan pH kulit.

Makin glowing lah kulit wajah korang lepas ni!

4. Kulit wajah kusam dan tak sekata

Kulit kusam dan tak bermaya? Masalah ini merupakan salah satu masalah kulit yang sering kita alami.

Masalah kulit ini, disebabkan oleh berbagai faktor dari perubahan cuaca, hormon, penggunaan produk kosmetik dan perawatan wajah yang kurang sesuai. Kadang-kadang tu cara korang membersihkan dan merawat kulit wajah pun kurang tepat.

Jangan risau, masalah korang mungkin boleh diatasi dengan menggunakan Neutrogena Deep Clean Brightening Foaming Cleanser, yang dikhususkan untuk merawat kulit kusam, mencerahkan dan menambah seri pada wajah korang. Nak tau sebab apa?

Cleanser ni mengandungi formulasi niacinamide dan mampu membersihkan 99% kotoran dengan lembut tanpa mengeringkan kulit wajah korang.

5. Kulit wajah penuh dengan jeragat

Siapa je yang tidak mahukan kulit wajah yang bersih tanpa sebarang cela kan? Tidak kira lelaki atau perempuan, tiada individu yang mahu wajah mereka penuh dengan jeragat.

Mungkin ramai yang beranggapan bahawa ia adalah disebabkan oleh keadaan kulit yang kurang bersih kan? Ya, ini mungkin merupakan salah satu faktor penyebabnya.

Namun apa yang lebih tepat adalah ia sebenarnya berpunca daripada lebihan minyak yang terkumpul dalam saluran kelenjar sebum.

Haa… Kalau macam tu, gunalah Neutrogena Deep Clean Gentle Foaming Cleanser sebab ia mempunyai kuasa dua kali ganda untuk membantu mengurangkan jeragat yang ada pada kulit wajah korang. Bukan itu je, tekstur cleanser ni pun lembut pada kulit serta cepat berbuih.

Ia menggunakan teknologi Amino Micellar, di mana kaya dengan buih yang mengandungi pH yang semulajadi dan mampu membersihkan kulit wajah korang dengan baik.

Selesaikan masalah korang dengan Neutrogena Deep Clean!

Macam mana nak selesaikan masalah kulit wajah ni? Haa.. Apa kata korang cuba gunakan Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser sebab ada satu bahan yang baik untuk kulit tau!

Yang best dengan produk ni ialah, cleanser ni tak akan menyebabkan kulit korang kering dan sangat sesuai untuk kulit sensitif. Hebat kan!

Bukan setakat itu je, Neutrogena Deep Clean Gentle Foaming Cleanser merupakan cleanser yang bersifat non-comedogenic iaitu mampu membersihkan lang pori wajah secara mendalam dan tidak menyebabkan sebarang kotoran tersumbat yang boleh mengakibatkan bintik hitam.

Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser menggunakan teknologi Amino Micellar serta kaya dengan asid amino yang memberi kesan mendalam untuk membersihkan kulit, menyingkirkan 99%*! kotoran dan pencemaran mikro pada kulit dengan berkesan dan pastikan kulit wajah korang akan sentiasa lembap sehingga 99%*!

 

Dengan Micellar Amino Foam, 99%* kekotoran dari kulit dapat disingkirkan, kemudiannya digantikan dengan 99%* kelembapan semulajadi.

Korang tau tak yang sebenarnya pemilihan cleanser ni sangat penting tau! Sebab tu korang kena gunakan Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser, confirm tak menyesal!

Selain itu, Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser ni memang mempunyai nilai pH yang semulajadi dan mampu membersihkan kulit wajah korang tanpa mengganggu pH semulajadi kulit serta mengekalkan kelembapan kulit wajah.

Yang menarik lagi, keberkesanannya memang dah terbukti dan telah diuji secara klinikal mesra pH kulit oleh ahli dermatologi yang profesional tau.

Ini yang buatkan kita bertambah yakin nak gunakan Neutrogena Deep Clean Gentle Foaming Cleanser.

Bukan itu je, Neutrogena Deep Clean Foaming Gentle Cleanser ni juga merupakan cleanser yang terbaik dipasaran sekarang, nak tau kenapa?

  • Dikuasakan oleh teknologi Amino Micellar
  • Membuang 99% kotoran
  • Kekalkan 99% kelembapan kulit
  • Tahap PH yang rendah
  • Lembut pada kulit
  • Tekstur kaya dengan buih
  • Diuji pakar dermatologi

Formula siri terbaru Neutrogena Deep Clean Gentle Foaming Cleanser yang baru dinaik taraf ini menggunakan cleanser asid amino, sebagai formula yang mengandungi 8% asid amino atau teknologi Amino Micellar.

Ia sangat serasi dengan kulit wajah korang, melembapkan, lebih bersih, lebih lembut, dan tidak akan menjadikan kulit kering dan tegang selepas dicuci! Menarik kan!

Memang tak rugi kalau korang gunakan Neutrogena Deep Clean Gentle Foaming Cleanser ni sebab banyak kebaikan yang korang dapat. Lepas ni makin cantik berserilah muka korang!

Neutrogena Deep Clean Gentle Foaming Cleanser ni memang kaya dengan buih tau, teksturnya yang lembut pada kulit, malah hanya memerlukan air yang sedikit sahaja untuk menghasilkan buih yang banyak berkrim untuk keselesan yang terbaik!

Patutlah ramai yang berpendapat bahawa Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser ini merupakan produk yang terbaik sebab ia mempunyai teknologi yang terkini untuk mendapatkan kulit yang cantik berseri, di samping mempunyai tekstur yang berbuih lembut dan membantu menyingkirkan segala kotoran yang ada di kulit wajah korang.

Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser mempunyai 6 varian berbeza yang korang boleh cuba tau antaranya:

1. Neutrogena Deep Clean Hydrating Foaming Cleanser

Bagi korang yang mempunyai masalah kulit kering boleh cuba gunakan, Neutrogena Deep Clean Hydrating Foaming Cleanser sebab ia mempunyai  hydrating water mineral complex yang memberikan 2 kali rangsangan lembapan untuk memperkuat lapisan perlindungan kulit.

2. Neutrogena Deep Clean Acne Foaming Cleanser

Jangan lupa gunakan, Neutrogena Deep Clean Acne Foaming Cleanser untuk korang yang ada masalah kulit berjerawat. Ia mampu membersih secara mendalam ke dalam liang pori  sambil mengekalkan 99% kelembapan semulajadi kulit.

Buih Amino yang dikuasakan oleh teknologi Amino Micellar pula mampu membersihkan sel kulit mati dan mengurangkan bintik hitam serta jerawat.

3. Neutrogena Deep Clean Brightening Foaming Cleanser

 

Korang yang mempunyai kulit wajah yang kusam dan tak bermaya memang patut gunakan, Neutrogena Deep Clean Brightening Foaming Cleanser ni. Ia diperkaya dengan ekstrak mulberry dan whitening vitamin complex bagi menyokong kecerahan kulit hari demi hari.

4. Neutrogena Deep Clean Soothing Foaming Cleanser

Formulasi penjagaan kulit memang penting tau sebab kalau tidak bersesuaian ia boleh mencetuskan rasa tidak selesa kulit. Neutrogena Deep Clean Soothing Foaming Cleanser ini berfungsi dengan membersihkan kulit tanpa mengganggu imbangan pH kulit.

Ia juga diformulasikan dengan 0.5% Cica Complex, mampu membersihkan 99% kotoran dengan lembut sambil menjadikan kulit berasa begitu lembut dan selesa.

5. Neutrogena Deep Clean Micellar Gel Makeup Remover

Neutrogena Deep Clean Micellar Gel Makeup Remover sangat penting untuk korang yang suka makeup. Ianya Mengandungi 0.5% Cica Complex + Portulaca.

Cleanser ini mampu menanggalkan 99% kesan makeup secara mendalam dengan geseran rendah dan mesra pH kulit.

6. Neutrogena Deep Gentle Clean Foaming Cleanser

Neutrogena Deep Gentle Clean Foaming Cleanser dikuasakan oleh teknologi Amino Micellar untuk membersihkan sambil mengekalkan kelembapan semula jadi kulit!

Sebenarnya kulit kita secara semula jadi terdiri daripada kira-kira 40% asid amino dan cleanser ni dikuasakan oleh teknologi Amino Micellar yang mempunyai struktur asid amino yang serupa dengan kulit kita.

Ianya mampu membersihkan kulit tanpa mengganggu lapisan perlindungan kelembapan.

Mesti korang dah tak sabar nak cuba Neutrogena Deep Clean Foaming Cleanser ni kan? Apa tunggu lagi, jom dapatkannya sekarang di Shopee, Lazada, Guardian dan Watsons.

Untuk maklumat lanjut mengenai produk ini, korang boleh layari laman web Neutrogena atau Facebook mereka.

SKIP THIS AD ×