berita

‘Rumah Orang Bukan Playzone!’ – 1 Kolam Ikan Mati Kerana Kenakalan Anak Tetamu Datang Beraya

July 2nd, 2018 | by Shafika
Kini Trending

Kalau sebelum viral di media sosial apabila seorang wanita meluahkan rasa geram dengan kelakuan anak tetamunya. Paling menyakitkan hati apabila ibu-bapa anak itu tidak melarang anak mereka sehingga menyebabkan TV Plasma dirumah itu pecah.

Kali ini, ikan peliharaan pula menjadi mangsa kenakalan anak kecil. Ini sebab perlunya pemantauan rapi buat anak korang jika tidak mahu perkara sebegini berlaku lagi.

Kalau boleh ikat tangan anak

Before this heboh pasal anak kucing mati kena rendam dlm air & tv plasma tuan ruman jatuh dan pecah..Dua2 pasal kes dtng beraya bawa anak2 yg hyperactive tp tak pantau. And now 1 of my friend on IG ikan2 dlm kolam dia banyak mati sbb kes yg sama.

Bawa anak datang beraya tak pantau jaga. Ini kes tabur sebalang makan kat ikan mcm tu je pastu ikan tak makan n effect kat air kolam. Esok nya 20 ekor semua terapung mati. Please lah ya yg ada anak2 kecik tu terutamanya, jaga elok elok and pantau seketat yg mungkin…kalau boleh ikat tangan anak tu ngan tangan sndri.

Better tinggal je kat rumah

Nak bawa anak2 kecik boleh tapi jangan sedap nak penuhkan perut sendiri je pastu membawang rancak smpai anak sendiri tak terpandang perangai kt tempat orang. Ikan ikan kolam ni bukan murah nk beli. Last gambar tu ikan tu dh ready nk bertelur tapi dah sampai ajal…kesian tuan rumah.

Lain kali kalau tau anak tu dh perangai buas sngt n sendiri tak reti nak control, better tinggal jelah anak kt rumah. jgn nnti menyusahkn orng lain. Ni datang beraya rumah orang tau…ada adab mengunjung, bukan kat padang bola boleh terkinja-kinja. “Rumah orang bukan PLAYZONE”!!!

Sumber : Aman Mokhtar

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×