berita

Rumah Penuh Sampah Macam Kapal Pecah, Uncle Terperangkap Berjaya Diselamatkan Bomba

June 18th, 2021 | by Amat
Kini Trending

Di Facebook Penang Kini berkongsi berita mengenai seorang warga emas yang terperangkap dalam timbunan sampah di dalam rumahnya sendiri. Posting berkenaan turut disertakan dengan beberapa keping gambar menyaksikan keadaan rumah tersebut bagaikan ‘kapal pecah’.

Terperangkap dalam rumah

Kejadian yang dipercayai berlaku di sebuah kediaman apartmen di Paya Terubong, Pulau Pinang itu menyaksikan seorang warga emas berusia 80an terperangkap dalam rumahnya sendiri yang dipenuhi dengan sampah. Warga emas tersebut telah diselamatkan oleh anggota bomba berdekatan setelah menerima aduan jiran.

Seorang lelaki warga emas berusia 80an berketurunan Cina terperangkap dalam timbunan sampah di dalam rumahnya sendiri. Terima kasih para anggota bomba Balai Paya Terubong yang segera datang membantu untuk menyelamatkan lelaki tersebut. Syukur uncle tu selamat.

Mohon kita semua ambil berat perihal orang tua kita selagi mereka masih hidup. Bersabarlah biarpun kadangkala terpaksa berdepan karenah mereka yang kembali kebudak-budakan. Sayangilah ibu bapa kita. Tanpa mereka kita tiada di dunia ini.

Memang ada orang macam ni

Sementara itu, meninjau di ruangan komen pula didapati pengguna media sosial menyifatkan warga emas tersebut sememangnya suka mengumpul barangan lama. Malah, mereka juga beranggapan uncle itu mengumpul botol plastik dan besi untuk dijual.

Bomba datang selamatkan

Sumber: Penang Kini

SKIP THIS AD ×