berita

Sah Shah Jaszle Ditangkap Khalwat – JAIS

May 17th, 2013 | by Ai
Isu & Kontroversi

shahrizal_jazle

Susulan daripada berita tergempar yang melibatkan pelakon lelaki terkenal ditangkap khalwat bersama pasangannya di Subang awal Khamis lalu, di sini ada berita yang baru kami terima. Pihak Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah mengesahkan bahawa pelakon tersebut adalah Shah Jaszle.

Shah Jaszle atau nama sebenarnya Mohd Shahrizal Jaszle Bin Jasmi telah ditahan bersama pasangannya pada jam 3.30 pagi, semalam (Khamis) di Apartment Taman Sri Subang, Selangor.

SHAH ALAM, 16 Mei 2013 – Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengesahkan bahawa Mohd Shahrizal Jaszle Bin Jasmi atau lebih dikenali sebagai Shah Jaszle telah ditahan oleh Bahagian Penguatkuaasaan JAIS pada 3.30 pagi bertempat di Apartment Taman Sri Subang.

Penahanan Mohd Shahrizal Jaszle berdasarkan kepada Seksyen 29 (1) A & B, Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor 1995. Penangkapan dibuat berdasarkan aduan awam ke Bahagian Penguatkuasaan semalam. Bersama sama ini dilampirkan Seksyen 29 (1) A & B, Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor 1995 untuk tindakan dan makluman.

Sekian, terima kasih.

Shah Jaszle ditangkap khalwat

Kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh pihak JAIS

Untuk makluman, Shah Jaszle telah bertunang dengan Redzwani Puteri pada Disember 2012 dalam satu majlis tertutup. Dan menurut sumber, tunang pelakon itu dikatakan telah datang sendiri ke pejabat Jabatan Agama Islam Selangor bagi menjamin bakal suaminya itu.

Sumber : Twitter Astro Awani

SKIP THIS AD ×