berita

Samsung SMART TV, Tawarkan Program Hebat

September 4th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Pagi tadi telah berlangsungnya majlis khas bagi menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara pihak Alt Media Sdn Bhd dan Samsung Malaysia Electronics. Majlis telah berlangsung di bangunan Sri Pentas, Bandar Utama pada jam 10.20 pagi.

Menerusi usahasama antara pihak Samsung dan Alt Media ini, pengguna dapat melayari portal Tonton menerusi medium yang mudah iaitu Samsung SMART TV. Dengan ini para pengguna dapat menggunakan perkhidmatan TV catch-up untuk kandungan pelbagai saluran TV, portal online serta stesen radio milik Media Prima Berhad.

Menurut Pengarah Urusan Samsung Malaysia Electronics, Kwon Jae Hoon, matlamat utama pihaknya bekerjasama dengan Alt Media adalah untuk menyatupadukan kegembiraan antara ahli keluarga dan rakan-raka, menerusi tontonan drama-drama menarik di Tonton TV dengan aplikasi mudah di Samsung SMART TV.

Para pengguna akan dapat menikmati aplikasi Tonton TV ini mulai Disember 2012, dan ia membolehkan pengguna menonton kesemua kandungan filem dan program-program menarik seperti Buletin Utama, Wanita Hari Ini, Bella, Ho Chak dan Muzik Muzik. Kesemuanya boleh disaksikan dengan kualiti imej yang lebih jelas.

Kesemua program ini boleh ditonton dengan mudah melalui sentuhan hujung jari, tanpa perlu melalui pendaftaran masuk menggunakan perkakasan komputer yang berasingan dan kesemua program akan dimuat naik ke sistem Tonton dalam jangka masa 2 jam selepas siaran asal di saluran TV.

Pada masa yang sama, Pengurus Besar Kumpulan Media Baru dan Pemasaran Bersepadu, Media Prima Berhad, Lam Swee Kim, turut memaklumkan bahawa pelanggan Samsung SMART TV boleh mendapatkan kandungan program popular dan terkini. Selain itu, aplikasi inovatif ini turut memberi pilihan alternatif buat pengguna semasa Tonton untuk menikmati rancangan kegemaran mereka di medium selain komputer, tablet dan telefon pintar.

SKIP THIS AD ×