berita

‘Saya Memang Tak Kenal’ – Neelofa Buka Mulut, Jawab Dakwaan Rampas PU Riz

October 1st, 2020 | by Amat Larbsib
Kini Trending

Baru-baru ini tercetus spekulasi mengenai dakwaan hubungan pengacara terkenal iaitu Neelofa bersama PU Riz. Spekulasi hubungan tersebut tercetus apabila kakak kepada Neelofa iaitu Noor Nabila memuat naik video di IG Story memperlihatkan Neelofa bersama PU Riz dan hanya diletakkan emoji ‘love’. Video tersebut seolah memberi hint terhadap hubungan pengacara terkenal itu.

Namun bagaimanapun, Neelofa menjawab dakwaan mengenai ‘hubungan’ bersama PU Riz dan turut memberi respon terhadap status yang dimuat naik bekas kekasih PU Riz di laman sosial media.

Jemputan kami memang warna biru

Menerusi sesi temu ramah bersama OHBULAN!, Neelofa bagaimanapun menepis dakwaan menjalin hubungan mesra bersama Pencetus Ummah itu. Dia mengakui hanya berkawan dengan PU Riz dan mula rapat sejak bulan Ramadan lalu.

Pakaian sedondon berwarna biru yang dipakai PU Riz semasa menghadir majlis perkahwinan tersebut juga mencetuskan kontroversi.

Saya tak nak cakap banyak benda yang tak ada apa. Yang hadir ke majlis perkahwinan itu memang pakai baju warna sama. On my side, jemputan keluarga belah kami memang pakai baju warna biru pun kecuali dulang boys. Memang itu dah ditetapkan.

Benda tu boleh makan diri

Bercakap mengenai dakwaan bekas teman wanita PU Riz yang telah memuat naik kapsyen seolah ‘disakiti’ dan ‘terluka’, Neelofa menyifatkan perkara itu tidak sepatutnya berlaku. Malah, individu tersebut tidak perlu mengeluarkan apa-apa kenyataan yang membuka aib sendiri.

Saya memang tak tahu dan tak kenal, tak ambil kisah because I don’t really know this people. Memang saya tak kenal, tak tahu dan tak ambil tahu.

Tak ada apa yang perlu saya komen mengenai benda tu. Kalau nak cakap lebih-lebih nanti nampak rude pula. Do not open up about your personal, sebab benda tu boleh makan diri. Buka aib sendiri… So, I don’t so much talk about my personal life. Di Instagram atau Facebook, jangan show sangat until sampainya akad tu, then okay. Nak cakap ke, nak share sikit-sikit ke…

Dalam Islam pun kata bertunang pun kena sorok apatah lagi hubungan yang tak ada ikatan.

Dia hanya datang baca doa

Sementara itu, Noor Nabila juga tidak sangka video yang dirakamnya itu akan tersebar dan mendapat perhatian ramai.

Saya tak ada niat untuk create spekulasi apa-apa. Cuma I rasa wedding punya vibe tu yang create cinta, then I letak ‘love’. Benda tu tak ada maksud apa-apa cuma disalah tafsirkan. PU Riz hanya datang baca doa.

Benda tu tak ada maksud apa-apa. Lebih ni, saya akan lebih berhati-hati. Siapa-siapa pun kalau dia ada ilmu agama, orang tu boleh didik adik saya dan boleh bersama dengan Neelofa… saya sokong.

Temu bual penuh

×