berita

‘Saya Tak Nak Masuk Neraka’ – Nabil Ahmad Kongsi Penghijrahan Pelajari Ilmu Agama

April 17th, 2021 | by Iera Zahirah
Kini Trending

Baru-baru ini pengacara popular, Nabil Ahmad serta Neelofa berkongsi mengenai kisah penghijrahan mereka bersama pihak InTrend mendapat perhatian serta memberi inspirasi kepada orang ramai.

Jangan lambat cari ilmu agama

Nabil berkongsi mengenai detik permulaan hatinya ingin mendalami ilmu agama apabila dia mengenali rakan-rakan daripada gerakan tablighnya itu. Dia juga merasakan bahawa perkenalan mereka merupakan satu kebaikan yang ikhlas kerana Allah dan hatinya terus terbuka untuk berubah sedikit demi sedikit.

Dalam perkongsian tersebut, Neelofa juga berpesan agar kita tidak melambatkan niat kita untuk mempelajari ilmu agama atau hanya semata menunggu hidayah untuk datang kepada kita.

Melihat perjalanan hidup Nabil, Neelofa berasa sangat bangga dan senang hati kerana rakan sepejuangnya kini sama-sama menyebarkan dakwah.

‘Agama bukan untuk kita sensasikan’

Walaupun penghijrahan itu merupakan sesuatu yang baik, namun Nabil sendiri berasa tidak sedia untuk memberitau penghijrahannya itu kepada umum kerana menganggap hal berkaitan dengan agama bukanlah bahan untuk disensasikan.

Apa yang paling ditakuti olehnya adalah jika hatinya berbolak-balik kerana proses untuk istiqamah bukanlah sesuatu perkara yang mudah.

Perkongsian Nabil mengenai penghijrahannya

Sumber : InTrend

SKIP THIS AD ×