berita

‘Saya Tak Redha Dengan Cara Ustaz Nilai Iqram’- Isu Iqram Dinzly Guna ‘Che Mat’, Johan Arrif Ajak Ustaz Bersemuka

January 10th, 2018 | by Ash Nordin
Isu & Kontroversi

Beberapa hari lepas Iqram Dinzly sekali lagi mencetuskan fenomena dikalangan pengikut industri hiburan tempatan apabila pelakon itu menggunakan istilah “Che Mat” sebagai kata ganti nama untuk baginda Rasulullah S.A.W. Tindakan itu telah mendapat teguran daripada Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary.

Walaubagaimanapun, Iqram telah memohon maaf secara terbuka dan menekankan bahawa dia tidak sedar dengan percakapannya pada ketika itu. Selepas itu, semalam giliran rakan baiknya Johan Arrif pula mempertahankan Iqram Dinzly. Malah, Johan ajak Ustaz Abu Syafiq untuk bersemuka.

‘Saya terkilan akan penyampaian ustaz..’

Kata-kata keras Ustaz tersebut telah mendapat puluhan ribu tontonan di youtube yang saya sebagai umat nabi Muhammad S.A.W. berasa amat bersedih hati dengan cara ustaz tersebut berfikir. Mufti sendiri beritahu penggunaan istilah “che mat” yang digelar kan kepada baginda Rasulullah S.A.W. adalah satu “dosa besar” malah cara penyampaian mufti cukup lembut dan bersahaja. saya percaya abang saya @iqramdinzly jelas akan ketidaksengajaan beliau tersasul kata pada siaran langsung melodi di Tv3 tempoh hari dan telah memohon maaf. Saya terkilan akan penyampaian ustaz keras terbabit dan saya mohon ustaz terbabit siapakah gerangan nya marilah bertemu saya dan kita bersilaturrahim. Bukan apa ustaz, saya dah ziarah Iqram, dan saya kenal Iqram Dinzly. Wallahualam… ???

A post shared by Johan Datuk Wira hj. As’ari (@johanarrif) on

Kata-kata keras Ustaz tersebut telah mendapat puluhan ribu tontonan di youtube yang saya sebagai umat nabi Muhammad S.A.W. berasa amat bersedih hati dengan cara ustaz tersebut berfikir. Mufti sendiri beritahu penggunaan istilah “che mat” yang digelar kan kepada baginda Rasulullah S.A.W. adalah satu “dosa besar” malah cara penyampaian mufti cukup lembut dan bersahaja. saya percaya abang saya @iqramdinzly jelas akan ketidaksengajaan beliau tersasul kata pada siaran langsung melodi di Tv3 tempoh hari dan telah memohon maaf. Saya terkilan akan penyampaian ustaz keras terbabit dan saya mohon ustaz terbabit siapakah gerangan nya marilah bertemu saya dan kita bersilaturrahim. Bukan apa ustaz, saya dah ziarah Iqram, dan saya kenal Iqram Dinzly. Wallahualam…

‘Tengok gaya belajar agama tapi..’

‘Bila dalam TV kadang-kadang ada terlepas kata..’

Sumber: Instagram Johan Arrif

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×